Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti fratilor de incintele UNITRA? >100W

Vizitator btecus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

6

• VTP

3

• CBI

3

• adircf

1

Top autori în acest subiect

parerea mea e ca sunt niste boxe extraordinare. Am ascultat modelele de 50W, 75, 90, 140, 150 si alea cu cate 2 basi/incinta si au un sunet foarte placut. Jos palaria pt Tweeterele facute de Tonsil (APT including).Partea nasoala e urmatoarea... suspensia difuzoarelor, care cu anii se crapa, se rupe si trebuie schimbata de un profesionist.Pe vremea cand eram mai mic, tin minte ca daca mergeai la nunta cu 2 unitre erai bazat :weedman:

Link spre comentariu

65 w , 11o w ... si probabil au mai fost si altele ... eu am avut de 75 w si am ramas cu 50 w ! ... suporta MAXIM jumatate din puterea declarata si asta cu mari riscuri ! ... suspensia elastica e cred cea mai proasta /am vazut RFT-uri de 35w si 50w care sunt ca varsta cu vreo 10 ani mai batrane si la care suspensia dif. de joase e ca noua ... la vremea lor au fost !!!

Link spre comentariu

Unitrele suna bine; dar cu conditita ca sa nu dai cu distorsiuni in ele.Am ( dar nu mai sunt originale, doar tweeterele sunt cele originale si cutiile ) de 75 W si tweeterele imi palce cum suna. Comparativ cu un driver profesional gen PAD52 urca un pic mai bine, si in ciuda varstei pe care o au rezista si la distorsiuni destul de puternice ( mi-a fost frica sa le dau cu distorsiuni de 10%, si nu le-am dat, dar au rezistat la cat le-am dat ) si totusi cateodata simti ca au putere.Faza cu puterea este subeictiva; pt ca multi dau cu putere distorsionata, pt ca de obicei au un amp cu o putere cam de 2-3 ori mai mica de cat scrie e incinte si dina ceasta cauza dau ampul cat mai tare ca "sa scoata tot untul" din boxe, dar in acest fel numai chinuie difuzoarele.

Link spre comentariu
Vizitator btecus

in legatura cu partea ca suporta doar jumate din puterea declarata, as putea sa aduc un contraargument, si unul e de ajuns ca sa rastoarne regula:in 88 cand tata a cumparat o pereche de 110(se gaseau f greu) cu mari relatii, statii nu se gaseau deloc pe la noi. si electronistii mai faceau ei de capu lor statii pe care putea prajii oua asa se incingeau! si tata cu inca un electronist dupa o schema germana au realizat un amplif de 2x75 w Trebe tinut cont ca puterea de 110 a boxelor este muzicala, ele avand cam 70-80 sinus. cu acest amplif care avea si wumetre cu ac de la niste magnetofoane tesla b115 tinea chefuri pe la noi pe acasa.A mers la maxim aproape de fiecare data, cu benzi trase in studio pe maguri akai, deci care se auzeau bine. vecinii erau incantati ca mai auzeau si ei muzica straina pe vremea cand nu se auzea decat "ceausescu romania"... statia mia zis ca era probata pe vobuloscop pt a vedea sinusoidele daca aveau taieri de varfuri, si nu aveau. deci si in concluzie boxele duc la max( precizare: filtrele erau schimbate, erau facute dupa o schema americana din tehnium)

Link spre comentariu
Vizitator btecus

aa, si sa nu uit, e valabil pt cei care chiar cred ca cunosc, stiti ca au fost 2 modele de unitra: cele cu inele cromate pe marginea difuzoarelor care am inteles ca au fost primul model si cele cu dunga rosie pe fond gri in jurul difurilor si cu calotele oglinda. intrebarea ar fi, daca poate fi vorba de asta, care din ele erau mai bune?

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator costi_tm

referitor la unitra..am si eu o pereche de 75W totu original pe ele , doar atat au fost schimbate, suspesiile la dif de medii si jose. in rest sunt foarte multumit de ele...

Link spre comentariu

Parerea mea e ca toate modelele acestea de boxe sunt si au fost cutii cu difuzoare.Au un sunet dezechlibrat ,filtre de kko,fiecare difuzor canta pe limba lui,nu se pot alinia la spl decat cu arta,materiale de 2 lei in componenta lor,sunetul specific de cutie goala(butoi),inaltele strigatoare la cer si tiuitoare ,lipsa capetelor din spectru,doar mediile de la cele mari ,cele de 6,5" mi s-au parut mai reusite.In rest,la pretul care au fost ,respectiv 10-12mil noi se pot gasi boxe mai bune,dar nu de puterea unitrelor(ma refer la cele mari care faceau cat de cat galagie).Mai reusite ca fidelitate mi s-au parut cele de la Electronica Industriala ,care erau majoritatea pe compresie si aveau un sunet pe care azi greu se mai intalneste,cu toate ca aveau aceeasi problema:putere mica pt marimea lor(aici ma refer la cele mari de 40W pe 3 cai,cele cu ramele acelea gri metalizat) si la prima fortare se facea liniste pe inalte sau medii,mai ales pe inalteO parere buna o am si despre RFT-urile de 50 cele cu tweter cu calota de matase,care si azi care le mai au in stare buna bat multe boxe 'de firma'La bani putine daca mai sunt in stare buna pot fi luate daca se vrea a se asculta mai 'tare' ,pt restul auditiilor exista incinte acusticeCine e multumit de ele ii recomand sa se duca pe la magazin sau sh-uri sa caute boxe de calitate ca unitrele in nici un caz nu sunt pt auditii de calitate,si au ajuns sa fie laudate pt ca nu se prea gaseau boxe la noi bune la vremea aceea care sa nu se arda cum erau fortate putin si s-a gasit piese de schimb ieftine si astfel au tinut pana in zilele nostre,si in principal unele au fost 'mostenite' de la cei batrani

Link spre comentariu

Sa nu-mi sariti incap cu raspunsuri care mai de care,cei care au avut si au trecut la un alt nivel stiu despre ce vorbesc,ceilalti daca vor sa inteleaga bine,daca nu sa ramana in continuare cu ideea ca sunt scule si merita toti banii.Am dat acest raspuns mai dur pt ca vad topicuri peste topicuri despre aceste boxe ,care mai de care si totusi,prea multa zarva pt nimicSi nu astept contre de la cei care detin asa ceva pt ca le stiu pe de rost si nu am cum sa ma razgandesc.In rest toate cele bune

Link spre comentariu

in legatura cu partea ca suporta doar jumate din puterea declarata, as putea sa aduc un contraargument, si unul e de ajuns ca sa rastoarne regula:in 88 cand tata a cumparat o pereche de 110(se gaseau f greu) cu mari relatii, statii nu se gaseau deloc pe la noi. si electronistii mai faceau ei de capu lor statii pe care putea prajii oua asa se incingeau! si tata cu inca un electronist dupa o schema germana au realizat un amplif de 2x75 w Trebe tinut cont ca puterea de 110 a boxelor este muzicala, ele avand cam 70-80 sinus. cu acest amplif care avea si wumetre cu ac de la niste magnetofoane tesla b115 tinea chefuri pe la noi pe acasa.A mers la maxim aproape de fiecare data, cu benzi trase in studio pe maguri akai, deci care se auzeau bine. vecinii erau incantati ca mai auzeau si ei muzica straina pe vremea cand nu se auzea decat "ceausescu romania"... statia mia zis ca era probata pe vobuloscop pt a vedea sinusoidele daca aveau taieri de varfuri, si nu aveau. deci si in concluzie boxele duc la max( precizare: filtrele erau schimbate, erau facute dupa o schema americana din tehnium)

Nu stiam ca sunt american! Retine totusi ca: sunt nascut in Bucuresti, acum 57 ani, nu am fost in America si NU vreau sa ma duc acolo!reteaua de separare am proectat-o ptr.ca a inlocuit reteaua din incinta care era destul de comerciala! Am mai publicat si o ranforsare a incintei care vibreaza destul la puteri ceva mai mari.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări