cearda Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Am cumparat acest amplificator audio din piata defect (protectie on). Am masurat aproape toate piesele si nu am gasit nimic defect. Pe partea de invertor foloseste ci TL494 si ci 4558D. Care se fie cauza de este protectia activata? Poate sa fie din cauza ci 4558D? Are cineva schema de la el? Cateva poze cu el: Link spre comentariu
George Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Da, poate fi si din cauza ci 4558D. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Ia scoate tu finalii si masoara-i, afara de pe placa (pe rind sa nu ii incurci la montare) ! Link spre comentariu
cearda Postat Septembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Ia scoate tu finalii si masoara-i, afara de pe placa (pe rind sa nu ii incurci la montare) ! Prima oara la un amplificator masor: sursa (daca da tensiune cat trebuie) dupa care finalii...etc. Deci sant ok. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Stai frate ca nu trebuie sa recurgi la masuri extreme din prima. In primul rand orice depanare o faci limitata in curent, deci pune un bec de 20w in serie cu amplifu, sa nu bubui ceva. In primul rand ce e aia protectie? Ai tensiune? DAca da, iesirea sta agatata de o alimentare? Daca da Finalii au 0.6-0.8 Ube? sau 0.2 Uce, sau sunt in scurt (Uce=0 sau poate chiar Ube=0)? In caz ca e usor vezi finalii au in baze o rezistenta, deconecteaz-o si leaga la emitor. Ar trebui ca iesirea sa stea in zero. Daca poti identifica partea de preamplificare, deconecteaz-o cumva de restul si verifica pe bucati. Sunt multe de zis, dar cam asa se incepe o depanare cand defectul nu e evident. Chestii simple, daca dezmembrezi totul din prima o sa pierzi multa vreme si poae nu le pui la loc. In general defectele sunt minuscule, nu vad niciunde jumate de placa arsa, deci probabil e un CI defect, un contact prost sau ceva piesa mica care rastoarna caru mare. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 in 95% din cazuri la statiile astea sunt finalii, intrerupti sau strapunsi (de cele mai multe ori) verifica prima data finalii sa nu fie in scurt unul sau mai multi apoi verifica mosfetii din sursa ( astia deobicei cand se ard se ard cu urme vizibile) Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Daca protectia e activata, defectul e dupa secundar Asa cum zice @Dj_Dog banuiesc si eu ca buba e in partea de final audio, am reparat si eu destule amplificatoare auto, in marea majoritate pica unul din iesiri mai ales cand e fortat in punte, am gasit si unele amplificatoare cu mosfetii copti dar mai rar Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 In momentul in care la un amplif alimentat arata PROTECT si siguranta nu a zburat (altfel nu arata PROTECT), inseamna ca defectul este peste 90% in etajul final, (partea SMPS fiind OK) . In idee 100% finali strapunsi (scurtcircuit), sau macar un brat in scurt, insemnind DC pe out, depinzind de ce protectii are acel amplif. Daca tu esti IGNORANT si ne demonstrezi ca esti BUN masurind SURSA INAINTE de toate, atunci rezolva-ti singur ampliful, esti PREA BUN pentru noi, aia prosti, care ne pierdem timpul sfatuindu-te. Jos cu chinezariile INFECTE, in acest caz! Link spre comentariu
cearda Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Daca tu esti IGNORANT si ne demonstrezi ca esti BUN masurind SURSA INAINTE de toate, atunci rezolva-ti singur ampliful, esti PREA BUN pentru noi, aia prosti, care ne pierdem timpul sfatuindu-te. Jos cu chinezariile INFECTE, in acest caz! Daca asa s-a inteles, atunci a-mi cer scuze. Chestia cu 'chinezariile infecte' asta asa este,va dau dreptate. Cumparasem acest amplif pentru a face un test pe el,auzisem la cineva ca la amplificatoarele care folosesc tranzistorii finali:TIP 41 si TIP 42 se pot inlocui cu 2sc5200 respectiv 2sa1943. Oricum dadusem pe el 50 ron,daca nu il pot repara se arunca si gata. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Se poate repara foarte usor, nu e ceva complicat, trebuie sa verifici atent la partea de amplificare sa vezi ce activeaza protectia In general trebuie cautat in jurul tranzistorilot finali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum