Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AS15G-problema

electrolivius

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...

Vă salut, am primit azi un LCD Samsung cu imagine puternic alterată (vezi foto) și când l-am desfăcut, se simțea și un miros de încins.Am verificat de la sursă și invertoare, totul OK. Am scos cuplele de la T-Con în speranța unui contact imperfect sau ceva oxidări, dar surpriza a venit când am dat jos ecranul metalic al T-Con-ului și am atins integratul AS15-G....mai să-mi rămână pielea pe el ! Se vede și în poză că prezintă decolorare pe alocuri din cauza încălzirii...

Se încinge gângania extrem de puternic, problema este că nu știu de unde să-l cumpăr, ca să nu am surprize neplăcute, TV-ul este al unor cunoștințe și nu vreau să rămân cu el pe cap acum de sărbători. Citind topicul văd că e o problemă frecventă la Samsung cu integratele astea...și prețurile integratului diferă destul de mult pe net, am văzut de la 9 Lei (Miva..) până pe la 30 Lei....

post-179973-0-14638300-1449346851_thumb.jpg

post-179973-0-75275000-1449346865_thumb.jpg

post-179973-0-51313500-1449347052_thumb.jpg

Link spre comentariu

AS15F am cumparat de la Miva...(acum 3 saptamani),si a fost bun,doar ca este varianta cu metalizare pe spate.Poate functiona si in locul variantei cu G(aceasta o gasiti la Pancota).Nu mai cautati alte defecte deoarece AS15 sigur este defect.Si o precizare:dupa ce-l inlocuiti evitati sa-l atingeti cu mana cand se afla in functionare,lucru valabil pentru intreg modulul T-con.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Am pus o comandă la dl. Cîrciumaru. Sper ca săptămâna viitoare să montez gângania...am văzut că se găsește și la noi la Adelaida Craiova, dar cam scump la 40 Lei.

Link spre comentariu

Nu trebuie radiator,in functionare normala se incalzeste moderat,frige numai cand e defect. Apoi daca-i punem radiator si nu se mai defecteaza timp indelungat...ori trebuie si depanatorii sa manance o paine....

Link spre comentariu

Nu trebuie radiator,in functionare normala se incalzeste moderat,frige numai cand e defect.Apoi daca-i punem radiator si nu se mai defecteaza timp indelungat...ori trebuie si depanatorii sa manance o paine....

Foarte adevarat. :rade:  :rade:  :rade:

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Eu la 2 tv-uri identice, unul al meu si unul al unei cunostinte, am montat pad termo, se gaseste la orice magazin IT, doua straturi suprapuse pentru a putea face legatura cu ecranul metalic :reytre .

Link spre comentariu

Televizorul depanat in aug.2014  functioneaza si in prezent cu integratul  montat , cu mentiunea ca

am scos  blindajul  modulului T-CON si  de asemenea  am practicat cateva gauri de aerisire  in  capacul

de plastic , in dreptul modulului T-CON  Nu-i  o solutie tocmai inginereasca  dar poate reprezenta  o solutie

atunci cand exista  riscul compromiterii modulululi  T-CON .

Link spre comentariu

Nu este recomandat ca modulul T-con sa functioneze fara ecranajul metalic,deoarece este foarte sensibil la sarcinile electrostatice.Dar fiecare procedeaza cum crede ca este mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări