MaesTTro Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 (editat) Mi-a propus un profesor să realizez un calculator trigonometric electronic,ceea ce cred că merită de inclus în proiecte complexe. Pînă cînd stau pe gînduri,nu ştiu încă dacă este posibil realizarea unui astfel de dispozitiv cu cunoştinţele şi materialele pe care le am. (Profesorul e departe de electronică, nu are cunoştinţe în domeniu). Sarcina principală este realizarea unui calculator trigonometric, adică dau valorile unui unghi şi acest calculator trebuie să calculeze funcţiile sin,cos,tg,ctg . Acest calculator trebuie realizat în viziunea profesorului în aşa mod încît cu indicator într-un cerc să se aleagă măsura unghiului, ceea ce este imposibil în cazul meu, e nevoie de precizie. M-am gîndit şi la un calculator cu butoane însă e mai complicat decît se pare de realizat aşa ceva. Mai este încă ceva un calculator cu multe comutatoare şi indicatoare/LED-uri însă e prea costisitor şi necesită investiţii,timp,dimensiuni mari. Sînt careva idei sau să renunţ la această aberaţie?Poate sînt alte idei mai raţionale. Pentru a mări probabilitatea obţinerii succesului cred că ar trebui să realizez calculatorul doar pentru cîteva valori ale unghiurilor Editat Septembrie 19, 2014 de MaesTTro Link spre comentariu
belasajgo Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Pana cand trebuie sa realizezi proiectul? Pentru ce este proiectul: scoala / facultate? Si cat timp (pentru invatare, realizare) si ce suma (pentru materiale) esti disponibil sa investesti? Daca ar fi pentru mine, eu as alege sa realizez proiectul cu un FPGA (cu asta am experienta), sunt placi de dezvoltare cu FPGA la care poti sa conectezi si un cablaj realizat de tine cu butoane / afisaje. Doar ca pentru asta ai avea nevoie de ceva timp, sa inveti ce cum functioneaza... Eu am realizat acest proiect acum cativa ani (vezi link), totul legat de FPGA am invatat de pe internet in cateva luni, realizarea practica a mai durat cateva luni: https://www.youtube.com/watch?v=fEmXYdDYb3U Exista si platforme mult mai simple de utilizat / programat, sunt sigur ca aici sunt si utilizatori care au experienta cu Arduino si celalalte platforme de dezvoltare, dornici sa te ajute cu sfaturi si idei. (Poate era mai bine daca postai in sectiunea incepatorilor si apoi dupa ce proiectul se dezvolta, sa fie discutia mutata la proiecte complexe.) Link spre comentariu
MaesTTro Postat Septembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2014 De mâine mai am exact o lună, cred că nu este destul. Am nevoie să fac proiectul pentru colegiu, nu prea importă suma. Pentru a face rost de un FPGA este nevoie de timp ca să-l comand de pe vreun site comercial, în plus nu cunosc cum să le programez, inclusiv Arduino... Link spre comentariu
belasajgo Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Daca mai este doar o luna, atunci nici o sansa cu FPGA. Dar cu Arduino probabil ar fi destul timpul (nu stiu cat de repede se poate invata programarea). De exemplu o placa de dezvoltare Arduino poti comanda de pe internet din Romania, cam in 24 de ore iti ajunge acasa. Dar ar mai trebui cineva cu experienta, sa te indrume si sa te ajute. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Septembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Daca mai este doar o luna, atunci nici o sansa cu FPGA. Dar cu Arduino probabil ar fi destul timpul (nu stiu cat de repede se poate invata programarea). De exemplu o placa de dezvoltare Arduino poti comanda de pe internet din Romania, cam in 24 de ore iti ajunge acasa. Dar ar mai trebui cineva cu experienta, sa te indrume si sa te ajute. Nu am în preajmă persoane care cunosc cum să programeze Arduino, înafară de PIC-uri şi microcontrolerele de acest fel... Link spre comentariu
belasajgo Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 A trecut putin timp de cand ai deschis acest subiect pe forum, dar m-am gandit ca in 2-3 zile poate mai citesc si altii subiectul si poate este cineva in zona ta care s-ar oferi sa te ajute (in cel mai rau caz chiar prin internet). Link spre comentariu
unuldinei Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 (editat) Hai bre , ca e simplu tastatura si ecran , asta cu unghiu ... pai ii pui in eeprom niste tabele si l-ai vrajit ...daca nu, sa-si cumpere dinasta Apropo, un limbaj de programare ai facut la scoala ? de care ? Editat Septembrie 23, 2014 de unuldinei Link spre comentariu
MaesTTro Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Hai bre , ca e simplu tastatura si ecran , asta cu unghiu ... pai ii pui in eeprom niste tabele si l-ai vrajit ...daca nu, sa-si cumpere dinasta Apropo, un limbaj de programare ai facut la scoala ? de care ? C/C++ , m-am gîndit la această metodă, însă nu e valabilă . Am renunţat la proiect, au apărut nişte cerinţe din partea profesorului care nu pot fi realizate,chestia cu cercul nu merge ... Închideţi topicul Link spre comentariu
one Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Eu propun sa utilizezi o tastatura, un micro (sau Arduino), o memorie externa si un display. Cu un computer PC generezi o tabela cu valorile functiilor, cu cate zecimale ai nevoie, pentru toate unghiurile, cu precizia cu care ai nevoie. Aceasta tabela o scrii in memoria externa si apoi, cand profesorul iti cere sa calculezi sinus de 48.93°, pur si simplu introduci unghiul de la tastatura si cauti in tabela valoarea. Daca ai Arduino, un display, o tastatura, o memorie externa cum ar fi AT45DB641E si cateva componente pasive cred ca poti realiza proiectul intr-o saptamana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum