Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcateristici motor electric

Ombladon2002

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

20

• mihaighe

7

• The Stressmaker

4

• Ion_Bumbu

3

Daca nu stiu exact de pe ce este (ce fel de utilaj si ce model),atunci nu prea ma ajuta,deoarece tot nu aflu caracteristicile lui,caut in continuare pe cineva care sa ma lamureasca in legatura cu tensiunea maxima de alimentare si curentul la care rezista pe perioade lungi/scurte.

Link spre comentariu

Bun,stiind ca are  4 perii,ce se "schimba"? Eu vreau sa aflu tensiunea si puterea  la care functioneaza fara sa se incalzeasca prea tare...

Daca motorul nu este la tine(ca am inteles ca nu l-ai cumparat inca) nu poti,daca ai motorul alimentezi cu autotransformator si punte incarci motorul cu sarcina si incepi testele ,altfel nu vad cum.

Dupa parerea mea este prea mare si greu de controlat viteza pentru o bicicleta,mai bine unul cu stator de magnet special de bicicleta.Acum stiu ca cauti si celule de accu Li pentru bicicleta ,sa stii ca nu sant bune alea de laptop ca e greu sa le pui in grupaj serie paralel(au capacitate mica si sant sensibile la incarcare si descarcare).

Link spre comentariu

Stiu ca este cam mare motorul...Nu am inteles partea cu "greu de controlat viteza" .Nu vad unde-i partea greaa cu pusul in serie/paralel,atat timp cat au capacitati apropiate,iar cat timp le incarc cu un incarcator special pentru celule li-ion,nu cred ca o sa am probleme cu ele.Iar la descarcare,nu cred ca o sa depasesc curentul de descarcare de 1C.Momentan am doar o baterie  cu 10 celule in paralel si 3 pachete de 10 celule in paralal,puse in serie. adica 3S 10P.

Link spre comentariu

Ca sa incarci corect ai nevoie de incarcator cu egalizare pe fiecare element.Cati elementi crezi ca o sa folosesti?.

Si la descarcare este aceasi treaba trebuie controlata tensiunea minima pe fiecare element.

Pe forumul :http://www.rhcforum.ro/

o sa gesesti destulii discutii despre accu Li,eu zic sa mai citesti.

Nu le respecti conditiile de incarcare/descarcare la scurtezi drastic viata .

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Am facut deja un incarcator cu egalizare,am deschis un topic in timp ce il construiam,deoarece nu ma dscurcam singur.Nu stiu cati elementi o sa folosesc,momentan fac pachete de 30 de elementi,o sa dau un raspuns mai concret cand aflu tensiunea de alimentare a motorului.

Link spre comentariu

Este un servomotor folosit pentru actionarea utilajelor cu control numeric, iar de acele 4 perii sunt de fapt doua de alimentare si pentru tacho. Controlul lui se poate realiza printr-un servoamplifier, si nu conectat direct la baterie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări