Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator rusesc pa 800 2x400w!ajutor

Postări Recomandate

Va salut ..Am achizitionat de scrt timp la un pret de nimic un amplificator rusesc ce cantareste ~35 kg bazat pe un traf mare toroidal avand cam 25 cm diametru si 10 15 cm inaltime.si un filtraj pe masura..

Tensiunea de alimentare a modulelor este de + -145v..am scos finalii de pe radiator la unul din module si i am verificat constatand ca sunt buni.

pe o iesire imi da curent continuu 40v si pe cealalta iesire imi da 70v fiin aprins si ledul rosu de suprasarcina..am constatat ca o parte din finali au pinii inversati fiind vorba de acelasi lot si aceiasi serie..se vede si in pozele care le am adaugat...

vreau sa ma ajutati sa il pun pe picioare.am adaugat cateva poze si daca e nevoie mai adaug..

post-177476-0-97731300-1411043936_thumb.jpg

post-177476-0-01578300-1411043948_thumb.jpg

post-177476-0-28695200-1411043957_thumb.jpg

post-177476-0-46821200-1411043972_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Amplificatorul ala a fost fabricat in Ucraina acum 20 ani , se numeste MIR RA800 , are o protectie pe fiecare iesire cu triac care arde sigurantele de alimentare , inclusiv limiter cu CA3080 pe intrare .

Din pacate nu am schema

Este un amplificator bun , 2x400W  / 4 ohmi .

Editat de Victor
Link spre comentariu

multumesc pentru raspuns...la un canal vad ca lipseste un tranzistor .proabail din preamplificare...si la acelasi canal se aprinde ledul rosu de protectie...asi vrea intr un fel sa il fac si nu stiu de unde sa ma apuc...pe difuzoare imi da tensiune continua 40v si pe celalat 70v.....nu am idee de unde e aceasta tensiune...cineva cu o schema sau sfaturi asi fi recunoscator.stima

Link spre comentariu

..potzi sa_l faci si fara schema,da afara pe rand totzi tranzistorii si ii masori apoi ii lipesti inapoi.Ai grija sa nu_i incurci.Apoi diode,rezistentze le dezlipesti doar un singur capat si le masori.Nu te uita ca arata fizic bine,unele sunt intrerupte sub corp. Electroliticii ar fi bine sa ii schimbi ca tot esti cu el pe masa. Pe schema nu ai la ce sa te uitzi cat timp nu ai gasit nimic concret defect. Eu nu l_as mai alimenta pana nu as gasi defectul,e posibil sa arzi si finalii cu masuratori din astea sub tensiune.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

revin dupa ceva timp..amplificatorul avea niste tranzistori arsi..unii erau din fabrica cu baza inversata..am gasity multe modificari tranzistoarele erau sterse si avand in vedere piesele rusesti la care sunt 0 taiat,am pastrat doar traful si filtrajul pentru nmos500 cu 10 tranzistori irfp240..am facut 2 module a cate 10 tranzistoare si mai trebuie sa caut un radiator mare..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări