Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator balanta

Vizitator cipd

Postări Recomandate

Salut, am nevoie de un incarcator pentru o balanta ACS 15 (originalul a fost furat :) ) iar la specificatii zice asa:

 Tensiune de alimentare: acumulator de 4V/4Ah; Alimentator extern 220 Vca/5Vcc; 500 mA

Bun, ideea-i ca am o duzina de incarcatoare/alimentatoare mai vechi care stau degeaba (de la telefoane mai vechi, case marcat mai vechi etc) cu output-uri 4.5V, 4.9V, 5V etc si amperaje 390/450/500mA s.a.m.d. (cum s-ar spune, am de unde alege) dar mai toate au mufa conector standard (tip cilindric) iar mufa care intra in balanta e mai ciudata, atasez o poza sa vedeti. Stie sau recunoaste cineva ce tip de mufa este, si daca as putea sa gasesc asa pe undeva? Nu as vrea sa ma apuc sa lipesc direct fire peste pinii din balanta, arata si inestetic.. iar preturile la incarcatorul original sunt prohibitive.

Multumesc,

post-177355-0-50815400-1411033363_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

După poză e greu de spus cu ce poți s-o înlocuiești fiind personalizată pentru acea balanță.Dacă mărimea corespunde, poate modifici mufa de la un cablu de rețea de  radiocasetofon prin polizare, astfel încât să se potrivească.Sau recuperezi două tile flexibile de la o mufă de sursă PC (mufele de 5 și 12V ce intră în DVD șau HDD) și le înglobezi într-un bloc de poxipol modelat în forma mufei originale.

Link spre comentariu

Eu am modificat un cablu de alimentare obisnuit pentru casetofon , pentru o astfel de mufa mama , in felul urmator : am decupat cu atentie materialul plastic dintre cei doi pini cu un cutter pe o adancime de aprox. 1cm ( cam cat erau denivelarile originale pt. ghidaje) , dar cu grija , sa mai ramana material izolant la pinii de contact si merge foarte bine ...in caz ca nu reusesti, desfaci de tot pinii de contact , lipesti fire de contact si izolezi cu tub termocontractabil , eventual in strat dublu...ma refer la pinii de contact ai cablului...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Multumesc pt sugestii, asa am procedat si eu. M-am cam taiat de vreo doua ori cu cutter-ul pe la dejte' dar intr-un final a meritat.

A fost un pic mai ciudat cu polaritatea ca nu specifica absolut nicaieri nimic (nici macar pe balanta, in carte etc) iar incarcatorul vechi nu-l am si nu stiam cum sa innod firele la noua mufa. In fine am zis hai sa testez cu un multimetru pinii balantei si daca puneam sonda rosie in stanga si cea neagra dreapta aparea "-0.00", iar invers doar "0.00", de unde am dedus eu ca minus pe stanga, plus pe dreapta  :) Ma rog, se aprinde, functioneaza corect, detecteaza incarcatorul (aparare AC pe display), totul pare bine, asa ca mersi din nou pt idee.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări