Vizitator red_dog4ever Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Ideea mi-a venit dupa ce am vazut un user de pe un forum de ciclism, care isi facea faruri. Folosea 3 leduri de mare putere, 3 lentile dintre care 2 de apropiere si una de departare. Problema e ca nu mai dau de posturile lui de prin 2009 parca si am ramas in urma cu tehnologia. Farile scotea 1500 de lumeni, deci destul de mult si costa ~100ron. Lanternele din comert de acelasi tip costa sute de roni si e mult mai ieftin sa-ti faci singur. 30ron= ledurile 5-10 ron=lentilele In rest folosea orice materiale avea la dispozitie(radiator, pasta termoconductoare, tub de spray etc) A mai facut cineva lanterne? Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Regret că te dezamăgesc, dar nu iei ledurile cu 30 de lei. Poate o bucată să coste atît. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Exact,cu 35 Lei ar putea cumpara un LED Cree XM-L 2,care are 1200 lumeni,asta in cazul in care nu vrea 2 lentile separate... Link spre comentariu
Vizitator red_dog4ever Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 M-am exprimat gresit. Vroiam sa zic 30 lei un led. Dupa cum am zis, nu mai sunt in pas cu tehnologia si vad ca s-au schimbat multe. O sa sap cateva zile si poate gasesc ceva bun(randament, pret, durabilitate etc). Link spre comentariu
Alexutz Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Am facut cateva proiectoare si de modificat, am modificat zeci de lanterne. 6-7W ii disipi pe un cooler CPU aratos, preferabil unul cilindric cu talpa din Cu. Testele le faci cu bicla oprita, in fond ai nevoie de lumina si cand stationezi. Sa nu depasesti 50-55gr. Pentru 12V 3 leduri inseriate si o scc cu BC+IRF***. Intensitatea o schimbi cu un comutator 2x2...2x3 pozitii, conectand succesiv rezistentele I sense care intra in baza BC-ului. Problema e sa poti testa ledul pe reflector, sa ai cateva la indemana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum