Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 5v + 12v

Vizitator georde2

Postări Recomandate

Vizitator georde2

Salut

Vreau sa fac o sursa de alimentare pentru diferite lucruri ( unele pe usb adica 5v 1A max 2A poate 3A) si unele la 12v 1A max 3A... (pe usb se va alimenta un telefon, o mini tastatura, hub de usb si altele   pe 12v va fi un router si mai multe...

Amandoua vor fi in aceiasi cutie.

Acum intrebare... Ma poate ajuata cineva cu o schema???

Multumesc anticipat

Editat de georde2
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

Vizitator georde2

Scuze 

Am uitat sa specific 220V

Ce vreau eu de fapt este sa scot toate alimentatorele  sa pot sa il folosesc pe acesta  pentru toate..

poate sa mai adaug un 9V pentru un switch de retea pe langa 5v si 12v

Link spre comentariu

Sau...cauti fie prin bazar, talcioc, fie prin magazine IT la reduceri surse externe pentru HDD-uri mari. Alea scot 5V 1.5-2A si 12V/1-1.5A. Alta varianta, mai complicata-iei un alimentator de 12V/4-5A, il desfaci si introduci surse cu LM2576Tadj pentru 5 si 9V. In functie de nevoi, poti scoate unul din conzii pe iesire (1000uF/16-25V) sa-ti incapa piesele iar TO-220-ul il pui pe radiatorul mare. Daca n-ai consumatori pretentiosi poti renunta la filtrele pe intrare, tai placa la bomfaier si castigi 2-3cm, desi nu-i prea indicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări