vera Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) Imi cer scuze ca revin dupa atata timp, dar abia ieri am intrat in posesia aparatului functional. Acesta are in plus, fata de aparatul meu, o dioda stabilizatoare de 5V, dupa cei 2 electolitici de 220uF/25V in paralel.Tensiunile la capetele R=470 Ohmi/1W sunt 5V si 2,82V. Functioneaza 3 minute, face pauza 3 minute, dupa care ciclul se repeta. Forma de unda este dinte de fierastrau (10 microsecunde), polaritate pozitiva, pauza (10 microsecunde) s.a.m.d. Amplitudinea semnalului este de 0,66V.Acel integrat comanda:1-LED-ul verde care indica functionarea aparatului;2-LED-ul rosu, care palpaie de 2 ori pe secunda si indica functionarea elementului piezo;3-temporizare-3 minute functionarea elementului piezo, 3 minute pauza.Ce tip de CI este?PS-C din alimentare are 0.56 uF (aparatul meu are 0,47 uF, poate din cauza ca lipseste dioda stabilizatoare de 5V). Cele 2 aparate seamana, dar au aceasta diferenta. Editat Octombrie 19, 2014 de vera Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) Dacă toate aparatele vin cu indicativul integratului șters, nu cred că veți primi vreodată un răspuns de la cineva.Oricum, nu e un integrat comun, cum ar fi un operațional sau integrat logic fiindcă nu are componente de temporizare externe.E un microcontroler făcut la comandă pentru aplicația respectivă, deci nu v-ar ajuta cu nimic nici dacă ați ști În releveul postat de dvs (schema scoasă de pe placă) aveți două diode LED greșit legate, cu catodul la plus.Nu că ar mai conta... Soluții pentru dvs. sunt două: ori cumpărați alt dispozitiv, ori faceți unul cu componente comune. Dacă vă hotărâți la a doua variantă. vă recomand ceva de la un dispozitiv comercial mai vechi (deci testat) cu integrate ieftine și comune. Editat Octombrie 19, 2014 de validae Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) Da @validae, LED-urile sunt figurate gresit pe schema. Am gresit la transcrierea de pe ciorna pe curat.Multumesc pt. schema, dar pt. 50 lei, nu se merita munca. Am crezut ca este un CI comun, care se gaseste usor.In acest caz renunt la cel defect si cumpar altul nou.Va multumesc pt. ajutor. Editat Octombrie 19, 2014 de vera Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) Eu cred că merită munca deoarece schema postată de mine e mult mai eficientă decât cea de la aparatul dvs. Are și mai multe specii selectabile și difuzorul nu e o pocnitoare de jucărie, e un tweeter cu con de 5cm.Schema e trasă de pe un produs industrial de firmă. Editat Octombrie 19, 2014 de validae Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Multumesc mult @validae. Problema este ca am nevoie de acest aparat urgent. Am sa cumpar unul nou.Schema trimisa, am salvat-o si cand voi avea timp, o voi face, mai ales ca este utila pt. mai multe oratanii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum