Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 845A - reparare

boboBOBO

Postări Recomandate

Buna ziua, de curand am intrat in posesia unui Philips 845A si vreau sa-l reconditionez. L-am bagat in priza si din pacate nu am auzit niciun sunet in difuzor. Cele 3 lampi din interior sunt bune ( se aprind ) cu exceptia lampii AZ1 care nu da vreun semn ca ar functiona. Cand am scos lampa am observat ca e arsa ( are ceva in interiorul bulbului de sticla ) care pare a fi filament rupt. Intrebarea mea e cum as putea inlocui temporar lampa niste diode pentru a testa radioul  ( am citit ca lampa az1 are rol de redresare ) ?  Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• boboBOBO

2

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Posted ImageFara suparare, dar din ce scrieti nu pareti sa aveti minime cunostinte in domeniul tuburilor, ar fi absolut preferabil sa apelati la un alt user pe forum care cunoaste problema.

Tuburile electronice pot fi complet epuizate, chiar daca se "aprind'. Inlocuirea redresoarei cu diode semiconductoare e supersimpla, nu trebuie decat inseriat un rezistor de putere cu dioda, iar la aparatele cu alimentare universala, inca un rezistor in loc de filament(la acest aparat nu e cazul).

Link spre comentariu

Data fiind vechimea aparatului, trebuiesc inlocuiti si condensatorii electrolitici, cei originali sunt cu lichid, nu semiuscati, si condensatorii cu hartie uleiata. Aparatul e cu sasiu metalic sau e compus din doua sasie de bachelita?

Eu am pierdut un aparat identic prin 2007, deoarece a luat foc(la propriu) transformatorul de retea.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

În principiu (nu posed schema acestui aparat), pe fiecare anodal dublei diode redresoare AZ1 lipiţi direct (pe soclu) câte unanod al unei diode (1N4007, etc.) Catozii acestora se leagă împreună.Între acest punct comun şi primul condensator de filtrare înseriaţio rezistenţă 100 Ω/2 W.

are ceva in interiorul bulbului de sticla ) care pare a fi filament rupt.

"Pare" ?!De ce nu-i verificaţi continuitatea (cu un ohmetru), pentru a fi sigur ?L.E.Văd că între timp domnul Spitfire a avut amabilitatea de a posta şischema aparatului. Acum aveţi toate răspunsurile la problema dvs. Editat de cristian_draghiescu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări