Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator impulsuri ic555n

Andrei1545

Postări Recomandate

Ok , am inlocuit cu un TIC106M de proba , am pus rezistenta de 10Kohm , tot aprins ramane ca si cand amorsez poarta si ramane aprins pana la deocnectarea catodului , si se infierbanta foarte rau rezistenta 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei1545

10

• Spitfire

5

• validae

4

• UDAR

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Alimenteaza domnule parte de ,,forta", adica bec si tiristor sau triac in curent alternativ si va merge !

Repet nu la baterie.

A spus colegul UDAR ceva mai devreme, dar vad ca nu s-a inteles.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Daca tiristorul e bun, singura explicatie ar fi o eroare in identificarea pinilor...

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/166/322997_DS.pdf

Eroarea nu e asta, a mentionat-o anterior UDAR si morarul, un tiristor trebuie alimentat cu tensiune alternativa, altfel ramane amorsat, chiar daca comanda dispare. In alternativ, la fiecare trecere prin zero a tensiunii, tiristorul e dezamorsat. Se pare ca nu intelegi asta, desi doi colegi te-au tras discret de maneca si sfatuiesti  anapoda un incepator.  Colegul poate testa cu un traf si un bec de 12V, nicidecum cu un acumulator..

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări