saptemari Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 E uite ca m-ati facut si pe mine sa-l incerc. Numai ca eu am abordat putin altfel problema masei. Si am avut noroc: nu are zgomot sau este insesizabil. Alimentarea filamentelor este in CA. E doar un montaj de test, dar merita, am sa-l fac "pe curat". Am pus rezistente de 270 R in grile si cate o perla de ferita exact dupa rezistenta, inainte de grila. Vio mai ai si pentru mine 4 E282F de vanzare? Multumeeeeeesc. http://oi59.tinypic.com/1538rol.jpg http://oi57.tinypic.com/2qwilub.jpg Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Salut MariusPentru tine am 4 E282FCum este sunetul??Alimenteaza filamentele cu 6,3V stabilizat. Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Salut Vio, Trebuie sa imi explici de ce trebuie stabilizat. Nu ca ar fi complicat, dar as vrea sa inteleg. Vorbim cand trec pe la sala. Eu am folosit tot ce mi-ai spus odinioara ca sa nu am brum si nu am. Sunetul este foarte frumos. Are o singura problema. Pe alocuri pare cam aspru. Dar trebuie sa spun ca am folosit 33nF in loc de 30nF, 12K in loc de 11K, iar celelalte piese nu sunt selectate. Le-am luat asa de pe Grivitei. Am vrut sa vad doar asa, de test, daca pot obtine un sunet fara brum si daca sunt bine acoperite frecventele. Raspunsul e pozitiv si am sa-l fac pe curat cu piese selectatate (cu valori cat mai apropiate de schema si pe cat se poate egale intre ele) Aceasta este schema pe care am urmat-o (sper ca e ok sa o pun aici, daca nu scuze si stergeti va rog) http://www.ak-tubes.de/Vorverstaerker/D3a%20RIAA/d3a12.jpg Am sa ii fac si buffer-ul, numai ca E288CC am doar o bucata. Ma rog, si E88CC cred ca e foarte buna. O zi frumoasa tuturor. A, inca o chestiune importanta: in paralel cu rezistenta de 47K de incarcare a dozei, am pus un condensator de 82pF styroflex. La preamplificatorul anterior cu 2SK170, care se auzea ca radioul de la mamaie, asta era problema si nu eu am rezolvat-o ci un prieten. Revin, am decuplat condensatorul de 82 de pF si nu se simte o schimbare evidenta. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Etajul cu E288CC este amplificator nu buffer.Probabil este folosit pentru amplificarea unui semnal din alta sursa sau pentru a ridica mai mult semnalul de la preul de doza.Pentru un sound pe placul tau,poti bibili valorile corectiei RIIA Editat Noiembrie 21, 2014 de viobio Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Imi permit si eu o sugestie: pentru rezistorii de 11K puteti pune in paralel 2x22K, fix ca in schema lui Ciuffolli. In rest, felicitari! Editat Noiembrie 21, 2014 de Untold Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Am sa cumpar rezistori cum trebuie, cu toleranta mica sau selectati. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Etajul cu E288CC este amplificator nu buffer.Probabil este folosit pentru amplificarea unui semnal din alta sursa sau pentru a ridica mai mult semnalul de la preul de doza.Pentru un sound pe placul tau,poti bibili valorile corectiei RIIA Vio, corectia RIIA trebuie "bibilita" dupa reguli foarte clare ce nu tin cont de sound-ul preferat, alura corectiei se verifica cel mai bine cu ajutorul retelei anti RIIA care inseriata cu preamplificatorul corectat de circuitul RIIA determina la iesire un semnal liniar in frecventa, precizia de liniaritate arata cit de bine a fost "bibilit" acesta. Unele discuri au fost inregistrate si cu alte standarde de corectie si de acea sunetul poate fi mediocru dar daca se accepta o corectie RIIA ca cele de pe discurile RCA calitatea sunetului este superba Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Am incercat si cu D3A si cu E282F. Dupa urechea mea, singura diferenta de luat in seama dintre ele ar fi amplificarea mai mica la E282F. Am mai facut ceva: am mutat tot filtrul RIAA dupa condensator, astfel incat am putut folosi in filtru condensatoare de tensiuni mici (styroflex). Nici asta n-a fost ideea mea. Oricum, invatatura mea este ca, daca respecti anumite reguli, te poti descurca si cu alimentarea filamentelor in CA. Exista un mic brum (uneori este, alteori nu este, insa nu pot cere nimic cu toate matele intinse). Am sa incerc si cu stabilizator, am cateva pe aici pe care le-as putea folosi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Vio, corectia RIIA trebuie "bibilita" dupa reguli foarte clare ce nu tin cont de sound-ul preferat, alura corectiei se verifica cel mai bine cu ajutorul retelei anti RIIA care inseriata cu preamplificatorul corectat de circuitul RIIA determina la iesire un semnal liniar in frecventa, precizia de liniaritate arata cit de bine a fost "bibilit" acesta. Unele discuri au fost inregistrate si cu alte standarde de corectie si de acea sunetul poate fi mediocru dar daca se accepta o corectie RIIA ca cele de pe discurile RCA calitatea sunetului este superbaPerfect adevarat,testul cu anti riia,cind am spus ca se poate bibili ma gindeam la tatonarea unor componente cit mai aproape de curba riia,in paralel cu ascultarea unor discuri,sa cinte bine cu cit mai multe discuri,indiferent de producator,acum depinde si cum sunt masterizate discurile,foarte importante sunt ,doza si cablul de la pickup la preu.Am incercat si cu D3A si cu E282F. Dupa urechea mea, singura diferenta de luat in seama dintre ele ar fi amplificarea mai mica la E282F. Am mai facut ceva: am mutat tot filtrul RIAA dupa condensator, astfel incat am putut folosi in filtru condensatoare de tensiuni mici (styroflex). Nici asta n-a fost ideea mea. Oricum, invatatura mea este ca, daca respecti anumite reguli, te poti descurca si cu alimentarea filamentelor in CA. Exista un mic brum (uneori este, alteori nu este, insa nu pot cere nimic cu toate matele intinse). Am sa incerc si cu stabilizator, am cateva pe aici pe care le-as putea folosi.Nu aveai condensator dupa primul etaj de amplificare? Aveai filtrul RIIA conectat direct in anodul primului etaj de amplificare? Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Nu aveai condensator dupa primul etaj de amplificare? Aveai filtrul RIIA conectat direct in anodul primului etaj de amplificare? Da, uite asa: http://www.ak-tubes.de/Vorverstaerker/D3a%20RIAA/d3a12.jpg De aceea am folosit condensatoare la tensiune mare (WIMA MKP) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Nu aveai condensator dupa primul etaj de amplificare? Aveai filtrul RIIA conectat direct in anodul primului etaj de amplificare? Da, uite asa: http://www.ak-tubes.de/Vorverstaerker/D3a%20RIAA/d3a12.jpg De aceea am folosit condensatoare la tensiune mare (WIMA MKP) Aha,nu observasem asta pe schema,graba....... Link spre comentariu
diff Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Sunt fericit ca vad un preu pt phono cu ceva pretentii ,Vio cred ca o sa apelez si eu la domnia voastra dupa 4 tuburi bineinteles daca mai sunt disponibile in limita stocului etc.Vreau sa fac si eu acest preu pentru ca am detin peste 500 de viniluri si acum cind am 2 ampuri pe tuburi vreau si un preu cu riaa integrat tot pe tub,de..... melomanul din mine cere tot sistemul pe analog felicitari asupra preurilor realizate si la mai multe,stima Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 (editat) Sunt fericit ca vad un preu pt phono cu ceva pretentii ,Vio cred ca o sa apelez si eu la domnia voastra dupa 4 tuburi bineinteles daca mai sunt disponibile in limita stocului etc.Vreau sa fac si eu acest preu pentru ca am detin peste 500 de viniluri si acum cind am 2 ampuri pe tuburi vreau si un preu cu riaa integrat tot pe tub,de..... melomanul din mine cere tot sistemul pe analog felicitari asupra preurilor realizate si la mai multe,stimaSorry....nu mai am de vinzare E282F sau D3A .Un preu bun se poate construi cu E88CC,6299,6DJ8. Editat Noiembrie 22, 2014 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum