Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificaror pentru doza magnetica cu D3a/E282F

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Masurate separat, canalele "papa" unul 18mA, celalalt 28mA. Toate piesele au fost noi si verificate in prealabil. Sa fi crapat ceva la lipit?

Faza e ca cel cu consum mai mare l-am facut si testat primul...Care ar trebui sa fie valoarea curentului corecta? Eu as zice ca 18mA, 28 mi se pare mult...

Va rog sugestii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

38

• zal

6

• saptemari

5

• hpavictor

2

Din pacate, mufele de intare sunt din cele metalice care fac contact cu sasiul. As vrea sa le izolez de masa, dar nu pot decat daca le schimb.

Ar fi bine ca acolo sa fie niste mufe izolate de carcasa.

Link spre comentariu

Da, a fost ceva aiurea. Am scos si introdus iar tuburile in socluri pe ambele canale, acum am 27,3mA pe un canal si 28,2mA pe celalalt.

O sa bag si pick-upul sa vad cum suna.

L.E. Am pus pick-up-ul, si cu si fara, am aceeasi oscilatie rara de 1Hz pe ambele canale si nu se aude nimic pe niciun canal....

Consumul e tot diferit, 18 si 28 mA...pe canalul cu consum mic, rezist. de 11K nu se incalzesc deloc, pe celalat da.

Am masurat si tensinile din anozi, sunt aprox egale pe canale, dif e mica de 2-4V...

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pe mine ma depaseste subiectul,acum,montajul este de o simplitate EXTREMA,nu are cum sa nu functioneze!!!!!!!!

Da, a fost ceva aiurea. Am scos si introdus iar tuburile in socluri pe ambele canale, acum am 27,3mA pe un canal si 28,2mA pe celalalt. O sa bag si pick-upul sa vad cum suna. L.E. Am pus pick-up-ul, si cu si fara, am aceeasi oscilatie rara de 1Hz pe ambele canale si nu se aude nimic pe niciun canal....Consumul e tot diferit, 18 si 28 mA...pe canalul cu consum mic, rezist. de 11K nu se incalzesc deloc, pe celalat da.Am masurat si tensinile din anozi, sunt aprox egale pe canale, dif e mica de 2-4V...

Masoara si in catozi
Link spre comentariu

Am scos canalele din cutie si legaturi....le-am alimentat pe rand din aceeasi sursa si functioneaza ambele..se incalzesc si rezistorii de 11K de la canalul 2.....cutia aia parca are draci in ea...

E simplu preul, am facut amplificatoare mai complexe si au mers din prima...e ceva in carcasa care imi scapa deocamdata....comutarea intrarilor se face cu niste relee micute, alimentate secvential printr-un comutator rotativ... o sa le verific daca au rezistenta de contact la contacte, posibil sa fie oxidate si la semnal mic sa functioneze defectuos...oricum, eu comutarea intrarilor o faceam direct cu comutatorul rotativ dublu, are contacte mai zdravene si cu suprafata de contact mai mare ca a releelor,  la ce bun sa adaug relee? Ar mai fi o ratiune pt care s-au folosit relee, dar si asa eu as fi alimentat altceva prin relee si intrarile le-as comuta cu comutatorul rotativ, adica exact invers decat s-a facut, chiar daca pt asta ar fi trebuit un comutator cu 3 randuri de contacte- doua pt stereo si un rand pt relee..Nu dau, Doamne fereste, lectii nimanui, imi cunosc locul in functionarea tuburilor, dar..in fine, voi vedea...

Urmatorul montaj cu tuburi sau siliciu il voi face eu de la 0...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am scos canalele din cutie si legaturi....le-am alimentat pe rand din aceeasi sursa si functioneaza ambele..se incalzesc si rezistorii de 11K de la canalul 2.....cutia aia parca are draci in ea...E simplu preul, am facut amplificatoare mai complexe si au mers din prima...e ceva in carcasa care imi scapa deocamdata....comutarea intrarilor se face cu niste relee micute, alimentate secvential printr-un comutator rotativ... o sa le verific daca au rezistenta de contact la contacte, posibil sa fie oxidate si la semnal mic sa functioneze defectuos...oricum, eu comutarea intrarilor o faceam direct cu comutatorul rotativ dublu, are contacte mai zdravene si cu suprafata de contact mai mare ca a releelor,  la ce bun sa adaug relee? Ar mai fi o ratiune pt care s-au folosit relee, dar si asa eu as fi alimentat altceva prin relee si intrarile le-as comuta cu comutatorul rotativ, adica exact invers decat s-a facut, chiar daca pt asta ar fi trebuit un comutator cu 3 randuri de contacte- doua pt stereo si un rand pt relee..Nu dau, Doamne fereste, lectii nimanui, imi cunosc locul in functionarea tuburilor, dar..in fine, voi vedea...Urmatorul montaj cu tuburi sau siliciu il voi face eu de la 0...

Incet,fara nervi,montezi tu ceva gresit,daca ambele canale functioneaza separat nu vad de ce nu functioneaza in cutie??Ii dai tu de cap
Link spre comentariu
Vizitator trilu11lilu

O sa masor astazi dupa amiaza.

Am mazgalit in Paint cam cum am cablat eu preul. Am omis circuitul de stabilizare, tot asa e legat, cu minusul la masa stea.

Posted Image

P.S. Am omis rezistorul de 2k2 din filtrul CRC...

carcasa n-are draci.nu ai ce cauta cu fire ecranate la iesire spre pot si dupa el.acolo tragi sarme.nu legi masa semnalului de intrare la sasiu  in acelasi punct cu ground star.ti-am dat si schema toccatei, da nu prea te intereseaza...cel mai bine e sa folosesti o rezistenta de 10-68 ohmi de la masa intrarii la sasiu langa mufa de intrare si atunci nu mai conteaza unde faci star ground-ul.

nici acum nu stiu  ce tub folosesti pe intrare:d3a sau e282f.daca e d3a la 28ma e un dezastru man! uita-te in datasheet si vezi curentul maxim apoi gandeste-te ca transconductanta etajului e uriasa si automat lampa intra in oscilatie.mai pe intelesul tau curentul creste peste limita maxima suportata si lampa intra in colaps, isi revine si o ia de la capat...la e282f mai inteleg cat de cat...uite de aia prefer eu sa lucrez cu surse de curent constant tranzistorizate sau sarcini anodice ori catodice de tip cascoda  tot tranzistorizate pt ca nu mai am grija tensiunii de negativare si a curentului catodic numai ca pt unii asta afecteaza puritatea spectrala intre 0.01 si 0.001% distorsiuni si le sangereaza timpanele osciloscopului....

Tocmai ce a vorbit domnul Franzm despre Alex Nikitin acu 2 saptamani si uitandu-ma prin micutul lui site peste ce dadui:

http://www.ant-audio.co.uk/Theory/Parametric_Linearisation.pdf

care de fapt a plecat de la Philip L read

http://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/2027.42/70790/RSIN?sequence=2

si JR MacDonald

http://www.jrossmacdonald.com/jrmpubs/040CathodeFollower.pdf

http://www.google.co.uk/patents/US2965853

http://www.google.com/patents/US2965853

A continuat cu vericalele tektronix raspomenite de mine

Allen Wright

http://www.vacuumstate.com/index.dna?rubrik=8&lang=2&a=%2540%25C3%2594sv%2540%25E1%25E7&b=735874.7697714248

nelson pass

treshold stasis 2 si 3 in etajele de iesire -current booster s.a.m.d

poate link-ul urmator nu mai inspira oamenii sa cumpere butelii:

http://www.elforum.info/topic/89161-unu-preamplificatorul-pentru-pick-up/page-3

ma rog , tot . . sunt si sunt satul pt a cata oara mi se pune interdictie de a scrie pe forumul asta...era sa mai scriu ceva...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Preamplificatorul functioneaza foarte bine fix dupa schema postata,nu trebuie modificat nimic la el,ale mele si ale italianului functioneaza si acesta de ce nu???????????Ii consuma 28mA un canal nu un etaj de amplificare!!!!!!Citeste mai atent

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator trilu11lilu

Si cel mai enervant este ca atunci cand au fost inventate aceste lampi s-a stiut de la inceput ca nu functioneaza corect la frecvente joase fara surse de curent constat sau sarcini de curent constant si toata aparatura profesionala de masura care le continea AVEA IN MOD OBLIGATORIU CCS-uri sau montaje care controlau functionarea acestor tuburi in regimuri dificile de lucru.

Vio, nu intelege ca sunt rautacios cu tine, tuburile astea functioneaza si asa, dar trebuie respectate la sange tot felul de reguli de montaj, iar in unele cazuri se nimereste sa iasa din prima si in altele nu.tehnologia a evoluat tocmai pt a elimina posibilitatile de eroare.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Si cel mai enervant este ca atunci cand au fost inventate aceste lampi s-a stiut de la inceput ca nu functioneaza corect la frecvente joase fara surse de curent constat sau sarcini de curent constant si toata aparatura profesionala de masura care le continea AVEA IN MOD OBLIGATORIU CCS-uri sau montaje care controlau functionarea acestor tuburi in regimuri dificile de lucru.Vio, nu intelege ca sunt rautacios cu tine, tuburile astea functioneaza si asa, dar trebuie respectate la sange tot felul de reguli de montaj, iar in unele cazuri se nimereste sa iasa din prima si in altele nu.tehnologia a evoluat tocmai pt a elimina posibilitatile de eroare.

Nu este nici o eroare,ale mele au mers din prima,preul de la Timisoara are mai mult de un an de cind cinta,e folosit la copierea unor LP pe format digital.Eu am dat mura in gura amplasarea componentelor ,cu toate ca nu prea vreau sa dau din casa,colegul Untold se cam grabeste si nu are rabdare,asta il costa.... Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator trilu11lilu

Si daca nu ti-a placut butelia mea o sa-ti arat intr-o zi ca acel montaj experimental de 30 de kg poate cantari si 10kg si asta e o greutate normala pt un aparat profesional.Am tinut in maini un preamp Audio Reasearch zilele trecute si m-a rupt asa ca se poarta si la case mai mari si sa vezi acolo cate tranzistoare si operationale se folosesc pt liniarizarea regimului de lucru.

Vio, tu ai experienta in cablare si e normal sa-ti iasa din prima.

de multe ori mi s-a intamplat sa explic insuficient altora cum se face un lucru si sa imi dau seama mai apoi ca am uitat inca un mic de taliu si apoi inca unul, pt ca de fapt mie mi se poate parea ceva simplu prin exercitiu zilnic si nu realizez ca altora poate sa nu le iasa din prima din motive minore.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări