Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificaror pentru doza magnetica cu D3a/E282F

Vizitator viobio

Postări Recomandate

...''interesante'' proiectele de phono_pre ale lui Andrea Ciuffoli, mai ales la proiectul ''Claudio_phono'' ,ideea de a ascunde sursa de alimentare in carcasa de amplificator cablu TV din aluminiu turnat si imbracata pe interior cu folie de staniol.

Referitor la condensatorii din schema, MKP 2,2µF,eu nu cred ca e asa de critica valoarea,sunt convins ca la fel merge si cu 1µF sau cu 4,7µF ,totusi ,ar fi de preferat sa fie macar MKT sau MKP. Mai multa atentzie ar trebui acordata retelei de corectzie RIAA in sortarea condensatoarelor,rezistentzelor si sursei de alimentare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

38

• zal

6

• saptemari

5

• hpavictor

2

Ba pot forma perechi..am gasit destui de multi care au 1.02-1.03uF.  Si da, sunt noi, nefolositi, au doar terminalele mai scurte, nu stiu de ce, asa i-am primit.

Mai am vreo 6 condensatori MKL SIEMENS de 3.3uF nepolarizati, dar sunt la 63V....nu cred ca-i pot folosi.

Ar fi ideal sa am loc pentru ecranarea sursei de alimentare..dar nu am. Oricum, traful are capace, sper sa fie indeajuns.

P.S. Interesant "tancul" asta: 

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Condesatorii de mai sus sunt exceptionali pentru decuplarea alimentarii , dar nu pentru cuplajul in AC intre etaje .Condesatorii ceramici multistrat au fost fabricati special pentru decuplarea etajelor ce produc zgomote digitale in alimentare ( generatia TTL ) si sunt neinvinsi pana in prezent , deoarece au cea mai mica inductanta posibila .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

for commercial use contact andrea ciufolli...nu as nesocoti nici un design ciufolli. cam peste tot omul asta urmareste o anumita semnatura armonica, relativ bogata...

Trotsky,daca ai ceva de spus legat de acest topic spune,daca nu ,stai in banca ta,nu vezi ca nu te bagam in seama,esti off topic cu interventiile tale.
Link spre comentariu

Mai pun cateva poze cu preul..un canal este gata, mai am rezist de 56ohmi pt celalalt si gata si el. Condensatorii multistrat i-am pus provizoriu, distanta intre paduri e de aprox 1,5mm, daca mai trebuie, o mai maresc. Mai trebuie curatat si sacazul de pe lipituri, am notat pe spatele lor ce, unde si cum vin legaturile la tuburi. Modulele sunt simetrice, dupa aranjarea tuburilor pe sasiu, am pus si doi cond WIMA MKP de 0,1uF. De la grilele tuburilor la cablaj va fi cablu ecranat.

P.S. Pe schema am trecut C2 de 3,3nF, apoi la corectia lui Viorel, pe cablaj am pus 33nF.

Critici si sugestii binevenite.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Am finalizat un canal, cu proba. Se aude excelent ca fidelitate si semnal,( a avut dreptate Viobio cand a zis ca se va auzi mult mai bine montat in carcasa).

Am insa  un mic brum de 50Hz la volum mai mare si in pauza dintre melodii...posibil cablu out prea lung (1,5m) sau mai sigur, cablajul prea aproape de traful de retea - o sa incerc un ecran de tabla intre ele. Nu cred ca am bucle de masa, am venit cu fire de la toate masele la minusul primulul condensator de filtraj (masa stea). E un montaj pretentios, dar ii dau eu de cap.

Am stabilizat Ua cu stabilizatorul cu MOSFET al Dl. Lazaroiu la 200V, insa filtrajul pe Ua este mic- in jur de 470uF total (filtru CRC). O sa mai adaug un 470uF si o sa suplimentez si filtrajul pe filamente, am doar 4700uF dupa punte si cate un 2200uF direct pe pinii soclului 4 si 5, mai pun unul de 6800uF.

Revin cu niscaiva poze mai pe seara, acu se descarca laptopul si-s departe de incarcator.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Da, sunt in dc alimentate. Renunt la rezist. de 100 ohmi si duc sarma pana la - condensat. aflat pe filament.

Faza e ca, cu intrarea la masa, preul e mai mut decat toti mutiii la un loc.

Editat de Untold
Link spre comentariu

In schema de sursa a lui Ciuffoli, sunt 2 rezist. de 100 ohmi de pe plus si minusul filamentelor cu comunul la masa. Iar in schema de preu, la un tub pinul 4 e la minus si 5 la plus si invers la celalalt canal.

O sa incerca intai asa. Da' dupa cafea, abia am facut ochi. Deh, siesta neamului.. :rade:

post-221025-0-01806100-1411910706_thumb.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

Am deja rezistentele de 33k, 82k, 100ohmi si 100k. Ma gandeam sa incerc toate variantele existente, sa nu-mi para rau in caz de esec.

As pune si eu un LM317, dar traful are doua infasurari separate de 6.6V in alternativ, iar cu 2 tuburi pe el, raman doar 5,8V cu infasurarile in paralel pt dublarea curentului si asa mic....daca mai pun si celalat canal, deja imi mai trebuie o infasurare pt filamente...decamdata experimentez cu un singur canal..sa vad ce fac de traf. 

Daca inseriez infasurarile pt 12V, as putea inseria si filamentele? Asa, as avea poate un 6,3V macar pe filamente...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări