Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga electronica Universum

Vizitator zzsako

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• remus68

3

Se alimentează orga ?  Se aprinde vre-un led pe panou ? Am reparat o Vermona mai demult, a fost o adevărată provocare, avea un stabilizator ars și un convertor serie-paralel ars la claviatură (luase ceva apă de ploaie)  :rade:

Link spre comentariu
Vizitator zzsako

Orga se alimenteaza, amplificatorul functioneaza, dar atit, in rest nu scoate nici un sunet nici de la claviatura nici de la ritmurile programabile... Are un hectar de integrate in el, majoritatea digitale(gen cd4016,4069....), si cate un eprom model anii '70. Durerea a fost cind am desfacut-o si lipsea schema din dosarul pe care scria "electronikscheme".:) am sa pun si fotografii despre orga. Multumesc

Link spre comentariu

Verifică totuși stabilizatoarele care alimentează oscilatoarele, poate a cedat vreunul. Dacă găsești unul ars, urmărește ce anume alimentează, acolo poate fi cauza defectului.De obicei lichidele vărsate accidental fac ravagii în astfel de scule  :rade:

Link spre comentariu

Orga se alimenteaza, amplificatorul functioneaza

Ai verificat daca potentiometrul de volum sau traseul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului nu sint intrerupte?

Editat de remus68
Link spre comentariu

Ai verificat daca potentiometrul de volum sau traseul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului nu sint intrerupte?

Subscriu la ideea colegului, de obicei se defectează potențiometrul Master Volume. E printre defectele de bază la orice orgă. Și cel mai ușor de remediat  :rade:

Link spre comentariu
Vizitator zzsako

Nu este de la potentiometru, stabilizatoarele sunt bune, amplificatorul bun..... O rugaminte, daca cineva are datasheet pentru circuitele tmx3617 si tms3615(astea sunt generatoarela de ton si vreau sa vad daca exista toate conditiile pentru functionarea lor...- din pacate nu am nici un pinout...) sa o trimita la email : [email protected], multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări