Vizitator zzsako Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Detin o orga electronica Universum Odeon cu nr tip 004.596-3, Quelle international. aparatul este defect si nu am o schema la ea. Daca cineva are schema, il rog sa ma ajute. Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Posteaza imagini cu exteriorul si interiorul aparatului. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Se alimentează orga ? Se aprinde vre-un led pe panou ? Am reparat o Vermona mai demult, a fost o adevărată provocare, avea un stabilizator ars și un convertor serie-paralel ars la claviatură (luase ceva apă de ploaie) Link spre comentariu
Vizitator zzsako Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Orga se alimenteaza, amplificatorul functioneaza, dar atit, in rest nu scoate nici un sunet nici de la claviatura nici de la ritmurile programabile... Are un hectar de integrate in el, majoritatea digitale(gen cd4016,4069....), si cate un eprom model anii '70. Durerea a fost cind am desfacut-o si lipsea schema din dosarul pe care scria "electronikscheme". am sa pun si fotografii despre orga. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Verifică totuși stabilizatoarele care alimentează oscilatoarele, poate a cedat vreunul. Dacă găsești unul ars, urmărește ce anume alimentează, acolo poate fi cauza defectului.De obicei lichidele vărsate accidental fac ravagii în astfel de scule Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 (editat) Orga se alimenteaza, amplificatorul functioneaza Ai verificat daca potentiometrul de volum sau traseul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului nu sint intrerupte? Editat Septembrie 17, 2014 de remus68 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Ai verificat daca potentiometrul de volum sau traseul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului nu sint intrerupte? Subscriu la ideea colegului, de obicei se defectează potențiometrul Master Volume. E printre defectele de bază la orice orgă. Și cel mai ușor de remediat Link spre comentariu
Vizitator zzsako Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Nu este de la potentiometru, stabilizatoarele sunt bune, amplificatorul bun..... O rugaminte, daca cineva are datasheet pentru circuitele tmx3617 si tms3615(astea sunt generatoarela de ton si vreau sa vad daca exista toate conditiile pentru functionarea lor...- din pacate nu am nici un pinout...) sa o trimita la email : [email protected], multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Cu mai bine de douazeci de ani in urma am inlocuit citeva 3617 intr-un Roland. In imagine IC101, 102 sint TMS3617NS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum