Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce windows folositi?

cristian_98

Postări Recomandate

Desktopul meu...pe care am "puterea"

Laptopul personal...
Laptopul de serviciu este exact la fel chiar si la configuratie....deci nu are rost sa mai postez

Desktopul de serviciu....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

31

• cristian_98

23

• DonNCSS

10

• morpheus05

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E LGA 771 si are 12 MB L2 sau L3. Ca putere e pe la Q9650 sau mai sus care e mai puternic decat Phenoamele alea din vremea lor.

Da are 7,3 deci f mult si bun, daca elimini si hdd si placa video si pui mai bune poti avea un scor nromal pt un asemena PC adica pe la 7

W 7 ai in masina virtuala iar in PC ce sistem de operare ai defapt? linux? windows 2008 server?

Da, procesorul e LGA771 da' l-am bagat intr-o placa de baza socket LGA 775. E cel mai interesant hack pe care l-am facut la un PC. A mai trebuit sa iau un adaptor pt procesor + sa tai ceva cu briceagul la socket-ul din placa de baza. Partea buna e ca procesoarele de server sunt mult mai ieftine la sh decat echivalentul lor de la pc.

Sistemul Host pe care-l am pe PC e arch linux. Din el rulez masinile virtuale.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Un laptop cu dual-boot. Linuxul are si el 2 DE-uri unul complex altul light.

Super misto pt mine.

Din pacate nu am putut pune pozele, nu stiu ce-i asa de redus acest forum de nu le permite si sunt atatea interdictii de parca am fi infractori. Parca suntem in 1998 cu netul pe dial-up cand erau poze de 128 cu 64 pixeli

Asta e celalat DE.

Config o vedeti acolo.

Revin si cu screenshot din W XP Home.

Deci Cu Gnome in primele poze post-220811-0-79201500-1410892066_thumb.pngsi E17 in aia rosie.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Acum stau si ma gandesc....de ce toata lumea prefera predominant Windows 7? Doar eu folosesc Windows 8? La mine nu sunt probleme de genul acomodare....cu Windows 8 m-am obisnuit complet cam in 2 zile..sunt deschis la tot ce e nou...Ma lminati si pe mine de ce majoritatea folosesc Windows 7 in favoarea 8-ului? :rade:

Link spre comentariu

Extrem Edition o intrebare daca se poate !? 

Am o unitate cu procesor Intel 2.8Ghz LGA 775, 256 MB RAM DDR 2 ,533 Mhz si 80 GB IDE HDD, as putea sa pun o distributie de Linux sa pot avea si internet pe el si care ar fi aceea ,nu ma pricep deloc la Linux .

Windows XP este cam mult pt el ... 

Pt mine unul nu imi place cum se misca Windows 8 si nici interfata....e mai mult pt Tablete,Laptopuri cu touchscreen . 

Editat de stefan94stefan
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Si in sfarsit si captura din W XP Home SP3 cu aceeasi thema ca si pe desktopul acela vechi.

Ca sa apara imaginile am scris postari cate imagini sunt dar au intrat toate intr-unul.

Cristian 98, folosesc W 7 ca asa e moda, daca moda e sa folosesti prosop murdar ca da bine asa vor face toti ca e si mai usor sa nu-l speli. Intelegi. Atata tot. Nu vezi ca multi au ultimate desi nu fac nimic cu el? Nu zic de cei din topic ci in general. Lumea foloseste ala care e cel mai piratat si cel mai "cool", nu neaparat cel care se potriveste cel mai bine.

Puteam trage si eu cu W 7 si de laptopul asta, dar era banal pt mine, asa ca linuxul ala e ceva extraordinar pt mine, am ceva complet diferit si personalizat si nu am nici virusi

Stefan, nu poti rula internet actualmente pe 256MB RAM. Am incercat cu athlonul ala XP si nu mergea deloc bine browserul. 512MB e limita. Numai browserul consuma 250-400MB RAM. DDR 2 e ieftin, usor pui macar 1GB, fiind DDR2 nu merita chinul pe la 256MB. Mergea netul pe 256MB prin 2010 fara antivirus. Si atunci daca aveai un antivirus nu mai incapea in memorie. Pe linux pe 256MB pana prin 2012 a mai mers, apoi nici acolo ca orice browser consuma mult ca si netul are multe in el, multe inutilitati evident.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Mie sincer mi-a placut Windows 8 de cand a aparut, este mult mai intercactiv ca 7-le, parerea mea....

Desktopul e curat curat, tin toate in interfata metro, unde cand deschid PC-ul pot verifica instant mail-ul, mesageria, vremea noutatile, fara sa mai stau eu sa le caut pe net....este ceva ok pt. mine, chiar daca 99,9% din cazuri cu o noua versiune de windows se duce si mai mult confidentialitatea datelor de pe PC-uri...

Cu linuxul am incercat, dar am niste device-uri vechi carora nu le gasesc driver si....imi place mai mult interfata Windows.

Dar pana la urma, fiecare alege !!

Windows 7 se ingreuneaza al naibii de tare in timp....la mine cel putin...

Editat de cristian_98
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Trebuie si la linux, de exemplu ubuntu si restul pt ultimele versiuni sunt apropiate de windows 7 la consum, cam 3 sferturi la consum. Alea "light" cum sunt Puppy linux, Bodhi linux, Lubuntu si care or mai fi merg offline bine pe RAM putin dar orice browser cand il vei deschide il va sufoca imediat.

Eu la acel laptop am un linux mint vechi din 2011 ca sa arate frumos si complet cu gnome, unul actual il sufoca chiar cu setari avansate, iar browserul lafel. Defapt cele actuale consuma mai mult si merg greu. Cele care sunt light merg usor pana dai drumul la browser. Linuxarii adevarati au si browsere speciale in linie de comanda si alte ciudatenii care nu afiseaza toata mizeria inutila din situri.

@stefan, pe 256MB nu poti rula nici un CD cu ubuntu mai nou de 2012, trebuie minim 512.

Cristian, ma bucur ca ai descoperit utilitatea noii interfete de windows 8. Asta e si rolul, sa-ti automatizeze si usureze treaba in caz ca ai resurse suficiente in pc. A fost mult criticat atat de cei clasici cat si de cei nepriceputi. La linux interfata Gnome cand s-a schimbat a avut o soarta asemanatoare.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Am inteles ! Multumesc pt explicatii deocamdata il las asa, are Windows XP SP3 Clean  si cu Firefox ruleaza mai greu pe net ,dar este ok . 

Eventual as face o incercare cu un Micro XP 

Cristian la mine nu se ingreuneaza nici dupa 1 an sau 2 de folosire ...depinde cum ai grija de el ,eu folosesc diverse utilitare . 

Editat de stefan94stefan
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Pai ruleaza din pagefile cand nu are ram destul. Pagefile e un fisier facut pe hardisk si folosit pe post de ram dar e lent al naibii find pe hardisk. Ideal e sa ai ram mult si sa faci chiar invers: sa bagi cacheul browserului in RAM si sa mearga f rapid. Eu asa am facut la lentoarea aia de laptop ca are totusi 1GB de ram. In fine necesita ceva cunostinte si setari destule.

De practic sistemul ala cu pentium de 2,8 si ddr 533 MHz ar trebui sa fie mai bun decat ala cu sempron 3000+ si ram la 400MHz care-l are cineva pe aici chiar cu W 7 daca-i maresti memoria

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Am o intrebare pentru voi, daca tot vorbim despre windows....Ma chinui sa instalez Windows 8.1, care e mai optimizat, dar intampin aceeasi problema tot timpul!!!

Incerc sa il instalez de pe usb bootabil....se instaleaza, tot ok, la primul restart imi apare ecranul negru si imi zice sa selectez rezolutia la 1280x1024, monitorul fiind de 17 inch...dar in acelmoment monitorul nu raspunde la comenzi si nu se poate face nimic cu PC-ul...am incercat si cu alte monitoare, la care zicea la fel.

Fac update prin windows store, exact la fel...aceeasi chestie cu rezolutia....

Placa video...nu stiu ce sa zic...a fost intr-un alt pc, un Amd athlon 3000+ cu 2 gb de ram, si am instalat normal windows 8.1...Deci aceeasi placa video...Aveti vreo idee?

Link spre comentariu

Probabil seteaza frecventa prea mare in loc de 60Hz pune mai mult ...am mai patit si eu asta in diferite jocuri si trebuia sa editez eu din notepad-ul cu configul jocului ce il creeaza . La Windows nu vad de ce ar face asta ,incearca si fa stick-ul bootabil cu alt program de exemplu Rufus .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări