Ombladon2002 Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Care sunt avantajele si dezavantajele unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti? Sa fie un avantaj temperatura maxima de lucru mai mare la cele cu statorul bobinat? Cum sta treaba cu consumul? Sa zicem ca este un motor de 1KW Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Link spre comentariu
Nicusor Lupu Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Care sunt avantajele si dezavantajele unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti? Sa fie un avantaj temperatura maxima de lucru mai mare la cele cu statorul bobinat? Cum sta treaba cu consumul? Sa zicem ca este un motor de 1KW Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Dezavantajul unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti este ca mai necesita o sursa de curent continuu in trei din patru situatii. Motorul cu statorul din magneti permanenti se foloseste la puteri mici fara cerinte de accelerare,franare sau reglare viteza constanta a utilajului actionat.Folosirea unui tip de motor de curent continuu este in functie de cerintele si caracteristicile de functionare a utilajului respectiv iar problema cu consumul de energie este functie de sarcina necesara ceruta de acesta din proiect. http://web.ulbsibiu.ro/laurean.bogdan/html/Automatizari%20proiect-teorie.doc Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Multumesc.La consuma ma refeream refeream la diferenta de randament adica un motor de 1KW cu magneti permanenti,iar altul tot de 1KW cu statorul bobinat. Link spre comentariu
Nicusor Lupu Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 (editat) Citeste documentul si te vei lamurii. V-am trimis un mesaj privat. Editat Septembrie 14, 2014 de Nicusor Lupu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum