Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fiat Brava - problema portiera

Dj Alex

Postări Recomandate

salut am o problema  cu portiera de la masina personala  , problema consta in faptul ca  atunci cand  deschid portiera  ea in mod normal  nu trebuie sa revina inapoi (trebuie sa ramana blocata ) sper ca intelegeti  ce vreau sa zic , ieri am  desfacut fata de portiera  iar cand m-am uitat  in interiorul portierei  am vazut ca s-a rupt  suporturile  pe care vinea  prins opritorul portierei  (unu sa rupt in totalitate   iar celalant se mai tine putin ) 

ce pot sa fac ? sa incerc  sa sudez clasic cu electrod sau trebuie sudat  in argon ?

https://www.dropbox.com/sc/r8byikol0bt22gl/AADRCMRiuHb8CCk0c41jxjyga

https://www.dropbox.com/sc/9yzdksv1iuvkmq7/AACRIFJiI1kyfrztq6yiWSoEa

Editat de bibanu47
Editat titlu
Link spre comentariu

Salut,

Iti recomand sa nu faci sudura acasa deoarece tabla este foarte subtire si daca sudezi electric in afara ca vei face numai gauri,ai ocazia sa dai foc la izolatia fonica de pe interior apoi sa arda mocnit si sa dai de necazuri.

Mergi la un atelier specializat pe tinichigerie auto pentru ca acolo au sudura "rece" care nici nu arde si nici nu decaleste tabla.

Ti-am sters un post pentru ca ai initiat doua similare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

scuzati ca am postat numai acum  ,  am fost la atelier de tinichigerie in Alba  ca sa imi sudez  piesa rupta    si am reusit , costul operatie  20 lei  (sudat in argon ) 

multumesc frumos elforum  pt gazdire  si domnului  bibanu47

Link spre comentariu

Cu multa placere :)

Raman totusi suprins de pret deoarece sudura in argon este foarte scumpa si toti cer o gramada de bani pentru o asemenea lucrare,unui prieten al meu i-au cerut pentru o operatie similara suma de 100 lei.

Exista vreo poza facuta dupa reparatie?

Link spre comentariu

Este deranjul prea mare ca sa mai desfaci totul acolo si sa faci poza.

Nu te superi ca te intreb,sper ca ai dat macar cu niste grund acolo?

Acum pe timp rece rugineste imediat deoarece se face trecerea de la cald la rece in habitaclu si face condens.

Link spre comentariu

Este deranjul prea mare ca sa mai desfaci totul acolo si sa faci poza.

Nu te superi ca te intreb,sper ca ai dat macar cu niste grund acolo?

Acum pe timp rece rugineste imediat deoarece se face trecerea de la cald la rece in habitaclu si face condens.

pai nu aveam de gand se desfac toata fata de la usa  

nu este nici o suparare   , acum mi-am adus aminte ca mai trebuia sa fac ceva dupa sudura  (sa dau cu grund ) acum cand am facut poza am vazut ca  s-a facut un strat subtire de rugina  , dar o sa cumpar feruginol ca sa curat acea rugina  si dupaia  o sa ii dau si grund 

am facut si o poza https://www.dropbox.com/s/wtqtli3f3rp9qfb/20141027_122403.jpg?dl=0

o sa revin cu alta dupa ce o sa curat rugina  si o sa aplic grundul  

multumesc frumos domnule  bibanu47 ca mi-ati adus aminte  de grund 

Link spre comentariu

... pentru putin.

Dupa curatare si grunduire se lasa sa se usuce si dupa vreo 2-3 zile ar trebui data niste vaselina pe limitatoarele de cursa de la toate portierele.

Ar fi buna vaselina lichida care se gaseste la spray deoarece vaselina normala nu patrunde in toate suprafetele.

...si eu mai fac o smecherie cand se apropie iarna,iau o seringa si injectez antigel concentrat in ialele de la portiere si portbagaj,inclusiv in lacatele de la atelier si nu am probleme cu ele la deschis.   :rade:

Idei fixe de mecanic obsedat. :limb:

Posted Image
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări