Kosmin Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 In schema propusa sursa aia de curent constant face "toti banii" daca pot sa spun asa. Legat de TID s-a mai discutat si in alte subiecte aferente acestei sectiuni, din pacate majoritatea utilizatorilor nu prea acorda atentie acestui aspect. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 (editat) In asemenea conditii defazorul catodina devine interesant, de fapt am dorit ca prin acest topic sa existe posibilitatea realizarii unui defazor performant , poate ar fi bine ca nu numai efortul d-lui Lazaroiu sa fie singular ... Ar trebui ca acest model sa fie verificat practic, fiindca evident este valoros si poate un next level Este verificat practic de mine pentru un proiect ce-l am acum in constructie,un PP de 40W cu 4XPL84 pe canal ,astept tuburile finale care trebuie sa soseasca zilele astea si bineinteles sa-mi construiesc trafurile de iesire... ,cand o sa fie gata poate o sa postez ceva aici. Imi plac foarte mult tuburile PL84. P.S mai am ceva fff tare,un PP interesant cu EL34 atac cu tuburile de 5 stele D3a sau E282F dar si un mic traf defazor la care sper sa ne ajute Dorin,eu nu mai am rabdare pentru asemenea miniaturi,pentru ca de miniaturi este vb. este un traf defazor pe intrare intr-un amplificator diferential,sper sa fi gasit o combinatie foarte buna."Aranjarea" spectrala a acestui amplificator este asemanatoare cu un SE (THD-ul este mai mic de 0.3% la Ps=30W) de unde as presupune ca si sunetul ar fi asemanator,...presupun doar ! Editat Septembrie 16, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Raman la parerea ca nu toata lumea stie ce-i cu distorsiunile astea de intermodulatie. Ca sa se poata testa, trebuie injectate cel putin doua semnale de frecventa diferita, tocmai pentru a vedea ca nu apar produse de mixaj. Testul si denumirea vin din radiotehnica, cand semnalul receptionat este influientat de un semnal nedorit de oriunde altundeva, mai putin din canalul receptionat; pe scurt, undeva are loc un mixaj nedorit intre aceste semnale, datorat neliniaritatii unor etaje liniare. Asa pe babeste, se stie ca o dioda este un element neliniar care poate fi un mixer (nu de AF); un amplificator este liniar, deci nu poate fi ca o dioda. Eu chiar testez la modul fizic, nu cu aparate speciale, daca au loc intermdulatii considerabile in amplificator. De ex. injectez 10KHz de valoare mai mare, sa zicem 100mV si 1KHz, cam 10mV. Daca au loc intermodulatii mari, la iesire, apare 10KHz modulat in amplitudine. Atentie, modulatie este daca arata a modulatie AM, nu cu semnal de 1KHz peste 10KHz, in faza! Bineinteles, cel mai bine ar fi sa testam cu un analizor spectral sa vedem daca apar produsii de modulatie (F+/-f, 2F, ...) si cat este ponderea lor! Am incercat provizoriu cu 80Hz si 4Khz folosind un montaj conceput de Steave Bench dar cred ca este doar un reper si probabil ar trebui ca un amplificator sa fie probat intr-un spectru mai larg de frecvente de test In schema propusa sursa aia de curent constant face "toti banii" daca pot sa spun asa. Legat de TID s-a mai discutat si in alte subiecte aferente acestei sectiuni, din pacate majoritatea utilizatorilor nu prea acorda atentie acestui aspect. Evident (ma rog) ca sursa de curent constant este extrem de valoroasa... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 (editat) . Editat Septembrie 16, 2014 de zal Link spre comentariu
bmsorin Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Ca sa fim in ton cu acest topic (Defazorul catodina vs defazor Schmidt) o sa postez un defazor catodina evoluat cu performante dupa parerea mea,exceptionale.Defazajul intre cele doua semnale pe iesirile defazate este de numai -40.131m* in toata banda audio,adica OUT1=-180.014 grade si OUT2=179.974 grade la o magnitudine pe iesire absolut egala pe ambele iesiri Uout1,2=28.9204dB,raportul S/N>96dB fara NFB total,banda de frecventa si defazajele le vedeti in imagine. THD-ul este mai mic de 0.081% pe sarcina din schema,fiind capabil de atacul foarte usor al tuburilor EL34,6P3S(E),EL84...intr-o configuratie PP. Dl. Lazaroiu, se poate si o varianta cu 6N1P? E88CC si 6N1P nu sunt 100% echivalente, interesant de vazut diferentele. Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Dl. Lazaroiu, se poate si o varianta cu 6N1P? E88CC si 6N1P nu sunt 100% echivalente, interesant de vazut diferentele. Multumesc. Diferente sunt,le vedeti si dv. in poze si anume; THD-ul pentru acelasi nivel la iesire si pe aceeasi sarcina este mai mare comparativ cu schema precedenta cu E88CC, raportul S/N<=85dB,defazajele intre semnale sunt bune,toate acestea nu inseamna ca un defazor catodina cu 6N1P sa nu fie utilizata cu succes . Diferentele intre cele doua tuburi sunt chestii de fineturi,tubul E88CC fiind recunoscut pentru performantele specifice (foarte bune) in audio. Link spre comentariu
bmsorin Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Diferente sunt,le vedeti si dv. in poze si anume; THD-ul pentru acelasi nivel la iesire si pe aceeasi sarcina este mai mare comparativ cu schema precedenta cu E88CC, raportul S/N<=85dB,defazajele intre semnale sunt bune,toate acestea nu inseamna ca un defazor catodina cu 6N1P sa nu fie utilizata cu succes . Diferentele intre cele doua tuburi sunt chestii de fineturi,tubul E88CC fiind recunoscut pentru performantele specifice (foarte bune) in audio.Multumesc pentru simulare, cred ca se poate merge si pe varianta rusească fără probleme, mai ales ca TDH-ul prezentat este in bucla deschisă. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Se poate folosi ECC83 sau 6N2P in schema simlulata de dl. Lazaroiu mai sus? M-a interesa o varianta cu acest tub daca se poate .... Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum