Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CONDENSATOARE SMD

Postări Recomandate

Salve,Va rog mult , sa ma lamuriti cum pot identifica ce valoare au niste condensatoare nepolarizate SMD pe care nu scrie nimic, dar s-ar parea ca au totusi nuantze de maron diferite ba chiar unele erau de culoare gri! :prayer: Multumesc,Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• GigiZ

2

• luc

1

• FLORIN-B

1

Top autori în acest subiect

Exista asa ceva si la condensatorii smd ceramici (cei cilindrici cu capacele cu valori intre 1pF si 22nF din ce am vazut eu) si la rezistente smd ele fiind de fapt variantele fara terminale ale celor obisnuite.

Link spre comentariu

bre dar unde vazui tu cod al culorilor la smd?

există aşa ceva... am nimerit întâmplător pe un site al unei firme care fabrica aşa ceva...se pare că şi componentele mai complexe (tranzistoare, IC, and stuff) au cam început să fie marcate tot aşa...
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu ai cum sa ii identifici. Eu am pentru prototipizare benzi cu cate 100 bucati din fiecare valoare, capsula 0603 si 0402. Majoritatea au aceiasi culoare, iar diferenta de culoare e in functie de tipul de dielectric folosit, nu are nici o legatura cu valoarea componentei. Am intalnit N cazuri in care condensatori de aceiasi valoare au nuante de capsula diferita, in functie de producator, lot, etc. Singura solutie e capacimetrul./pisoiu

Link spre comentariu

Se face confuzie cred intre condensatorii ceramici SMD marcati si cei ''in pielea goala'' care sint in general de culoare maro cu capetele argintate ptr. lipire. Pe acestia nu ai cum sa-i identifici decit cu capacimetrul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări