FLORIN-B Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 Salve,Va rog mult , sa ma lamuriti cum pot identifica ce valoare au niste condensatoare nepolarizate SMD pe care nu scrie nimic, dar s-ar parea ca au totusi nuantze de maron diferite ba chiar unele erau de culoare gri! :prayer: Multumesc,Florin Link spre comentariu
Vizitator RUZIK41 Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 Pe scema de objcej e scrisa valoarea lor, or de scos si de masurat, Link spre comentariu
GigiZ Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 intradevar sunt curios si eu ce valori au condensatori smd pt ca am inceput sa ii folosesc prin scheme mai simpleCine are idee care e codul culorilor la condensatoarele smd poate sa se laude:D Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 bre dar unde vazui tu cod al culorilor la smd? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 Exista asa ceva si la condensatorii smd ceramici (cei cilindrici cu capacele cu valori intre 1pF si 22nF din ce am vazut eu) si la rezistente smd ele fiind de fapt variantele fara terminale ale celor obisnuite. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 bre dar unde vazui tu cod al culorilor la smd?există aşa ceva... am nimerit întâmplător pe un site al unei firme care fabrica aşa ceva...se pare că şi componentele mai complexe (tranzistoare, IC, and stuff) au cam început să fie marcate tot aşa... Link spre comentariu
GigiZ Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 FA-MA STICKY Pai am eu cateva condensatoare scoase de pe niste placi si sunt: maro inchis, maro deschis, maro spre roz, cenusiu-verde, cenusiu etc Link spre comentariu
pisoiu Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Nu ai cum sa ii identifici. Eu am pentru prototipizare benzi cu cate 100 bucati din fiecare valoare, capsula 0603 si 0402. Majoritatea au aceiasi culoare, iar diferenta de culoare e in functie de tipul de dielectric folosit, nu are nici o legatura cu valoarea componentei. Am intalnit N cazuri in care condensatori de aceiasi valoare au nuante de capsula diferita, in functie de producator, lot, etc. Singura solutie e capacimetrul./pisoiu Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Se face confuzie cred intre condensatorii ceramici SMD marcati si cei ''in pielea goala'' care sint in general de culoare maro cu capetele argintate ptr. lipire. Pe acestia nu ai cum sa-i identifici decit cu capacimetrul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum