Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mufa floppy

Ombladon2002

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

12

• elmar

5

• belasajgo

2

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

M-am uitat pe site la Molex, la ei sunt mai multe modele de la 1,5 A la 3 A. Depinde si de la ce producator este mufa respectiva... Dar si daca ar fi de la Molex, deoarece o unitate floppy consuma putin, presupun ca producatorul unitatii floppy a ales modelul cel mai apropiat de consumul unitatii floppy, probabil de 1,5 A sau 2 A.

Link spre comentariu

Le folosesc la niste pack-uri li-ion pe post de mufe de incarcare si voiam sa stiu curentul maxim suportat de mufe si cabluri deoarece nu ar fi prea placut sa raman fara baterie (eventual si fara jumatate de casa) din cauza unei mufe,acum le incarc cu 1A,urmeaza sa le incarc cu aproximativ 3A.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

pai ,la acumulatoarele li-ion nu este recomandat sa le incarcati inseriate!

chiar daca folositi tensiunea potrivita pentru ele...nu se stie niciodata cand una din celulele li-ion intra in scurt si tensiunea pe celelante va creste peste valoarea de 4,2v....valoarea maxima de incarcare! depasirea acestei valori duce la incalzirea acumulatorilor si posibil, explozia lor!  :da

Editat de elmar
Link spre comentariu

Este incarcator cu egalizare,adica incarca "separat" fiecare celula,daca in locul unei celule pun o sarma,celelalte se incarca normal...

atunci ...e ok!

mi sa parut ca vreti sa incarcati aceste acumulatoare inseriate(probabil pozele ma facut sa cred asta) ...si am vrut sa va avertizez asupra riscului!

Editat de elmar
Link spre comentariu

explicati mai in detaliu....care incarcator? aveti acest incarcator sau urmati sa-l construiti?

eu nu vad decat o sursa de calculator si niste acumulatoare li-ion(probabil luate din "baterii" de laptop)

Link spre comentariu

este acest incarcator .?Posted Image

daca da ?

sa inteleg ca doriti sa folositi tensiunea care o da mufa de floppy?a unei surse care este montata intr-un calculator functional?

sau dintr-o sursa de calculator separata?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări