LostCell Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 (editat) Bună seara, se dă următoare configurație: Procesor amd 4600+(2x2,4ghz)(89W!?) socket am2 SERIE ada4600IAA5CU http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%204600%2B%20-%20ADA4600IAA5CU%20(ADA4600CUBOX).html Placă de bază:Gigabyte m61sme-s2l http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m61sme-s2l_20/ ram: 2x1G, video 8500gt(scoasă) merge pe onboard.Sistemul are cam 6 ani cam 8ore/zi si mult gaming Problema este în felul următor: procesorul a luat-o razna: in full load se încălzește excesiv,de la 35grade in idle sare la 110grade în full load,iar la trecerea din full load în idle trece de la 100 grade la 60grade intr-o secundă.Am probat cu altă sursă,alți rami,altă placă video se manifestă la fel. Am probat procesorul pe altă placă de baza cu ACELAȘI RADIATOR si nu trece de 60grade.Am schimbat condensatorii din sursă procesor(5x3300uF/6.3V)=> același defect. Ce defect poate fi pe placa de bază,evident ea are o problemă dar nu îmi dau seama ce poate fi, voi ce pareri aveți ? Mai jos este link către un video cu evoluția temperaturilor în full load. http://tinypic.com/r/ab6uqh/8 http://i58.tinypic.com/2mfivec.jpg Editat Septembrie 11, 2014 de LostCell Link spre comentariu
riderinblack Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Conzii de pe placa de baza cu probleme cum se prezinta? In special cei de langa proc....... Link spre comentariu
LostCell Postat Septembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Ochiometric nu se observă nimic,nu este nici un condensator umflat sau curs vizibil cu ochiul. Link spre comentariu
Den Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 (editat) E simplu .Schimbi placa de baza.De reparat nu se poate fara multi nervi si pierdere de timp inutila. Incearca sa dai din bios voltaj mai mic catre porc.Unele placi de baza asa se manifesta,dar de noi...defecte la senzori..(marea majoritate) sau da o tensiune mai maricica decat e cazul in vcore (altele mai putin ) )Asta poti sa o studiezi numai daca masori in timpul testul pe amandoua placile de baza vcore,dar cu aparatul de masura.Dar trebuie un aparat BUN ca sa citeasca ce trebuie.Cata vreme utilizatorul nu vede ,nu stie si pc-ul functioneaza oarecum in parametrii,nu e nici o problema. Eu zic ca pt. 89W disipare,nu se poate utiliza racirea standard (care din pacate asa venea la pachet) decat daca folosesti procesorul in era cand a fost proiectat,ceea ce nu se mai poate. Radiatorul trebuie sa friga in draci la temperatura aia,la mana se simte?Incarca sa atingi catre talpa,daca ai racirea standard Editat Septembrie 11, 2014 de Den Link spre comentariu
cristi_74 Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Vezi ca cine a pus pasta termoconductoare a cam exagerat si a ajuns pe componentele de pe langa chip.Desfa radiatorul de pe proc,sterge pasta in exces cu alcool,pune cu masura si ai sa vezi diferenta.Patania ta em experimentato cu un 3200+,solutia am aflato cu un search pe google,de pe niste forumuiri straine.Bafta! Link spre comentariu
lavynyu Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 (editat) Bună seara, se dă următoare configurație: Procesor amd 4600+(2x2,4ghz)(89W!?) socket am2 SERIE ada4600IAA5CU http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%204600%2B%20-%20ADA4600IAA5CU%20(ADA4600CUBOX).html Placă de bază:Gigabyte m61sme-s2l http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m61sme-s2l_20/ ram: 2x1G, video 8500gt(scoasă) merge pe onboard.Sistemul are cam 6 ani cam 8ore/zi si mult gaming Problema este în felul următor: procesorul a luat-o razna: in full load se încălzește excesiv,de la 35grade in idle sare la 110grade în full load,iar la trecerea din full load în idle trece de la 100 grade la 60grade intr-o secundă.Am probat cu altă sursă,alți rami,altă placă video se manifestă la fel. Am probat procesorul pe altă placă de baza cu ACELAȘI RADIATOR si nu trece de 60grade.Am schimbat condensatorii din sursă procesor(5x3300uF/6.3V)=> același defect. Ce defect poate fi pe placa de bază,evident ea are o problemă dar nu îmi dau seama ce poate fi, voi ce pareri aveți ? Mai jos este link către un video cu evoluția temperaturilor în full load. http://tinypic.com/r/ab6uqh/8 http://i58.tinypic.com/2mfivec.jpg Sa ajuns la asemenea temperaturi si nu a crapat procul , asa ceva mai rar ! Eu cred ca acele temperaturi nu sunt reale ! Dupa cum a spus un coleg atinge radiatorul de la proc si spune-ne si noua daca intradevar frige (adica la 100 de grade fierbe apa ) ! Pt. depanare ai nevoie de scule (esrmetru , capacimetru , un microscop pt. observarea traseelor etc.) si multe cunostinte in domeniu , la urma urmei sunt sigur ca nu se renteaza sa iti pierzi timpul cu asa ceva ! Editat Septembrie 12, 2014 de lavynyu Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 13, 2014 Partajează Postat Septembrie 13, 2014 De ce unele placi asa se manifesta si dau o tensiune V core mai maricica catre proc?? Ce anume se defecteaza sa faca asa? Link spre comentariu
LostCell Postat Septembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2014 (editat) Am masurat toti condensatorii cu un capacimetru si toti erau in parametrii,mai ramane sa masor in timpul functionarii tensiune pe sursa procesorului.Am incercat si cu un procesor 4850e x2 dar cu tdp...45wati si cu asta sta in 55grade.Tensiunea fara sarcina 1370mV iar in full load 1395 iar pe placa buna am 1360mV in gol iar in full load 1396mV.Temperatura pe placa buna nu trece de 55grade.Pe placa rea la 95grade pot tine degetu pe radiator..unde o fi senzorul de temperatura? Editat Septembrie 17, 2014 de LostCell Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Un senzor e in CPU si altul in placa pt pachagele cpu adica extern Link spre comentariu
mos ilie Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Salut, Ce versiune de Bios are placa de bază ? Am rezolvat o problemă foarte asemănătoare cu cea descrisă de tine printr-un update de Bios, tot pe o placă de bază Gigabyte. " Tensiunea fara sarcina 1370mV iar in full load 1395mV ". Cam mare, nominal ar trebui să fie undeva între 1.3 - 1.35V. Link spre comentariu
LostCell Postat Septembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Revin cu rezultate: am incercat toate versiunile de bios de pe site, de la F2 pana la F5j, ramane la fel, acelasi defect. Am lasat cpu sa ajunga la 100grade am oprit pc de la sursa si am scos rapid radiatoru,am putut sa tin degetul pe el(procesor) 3..4 secunde.Era prea fain sa fie bios-ul vinovat.Stie cineva pinii responsabili cu Vid-ul(la asta e 1.35) la acest model de procesor? Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 (editat) Deci daca ai tinut 3-4 secunde inseamna ca avea doar vreo 50-60 grade capacul extern IHS si posibil 100 in interior in core. Cauta pe net despre pinii aia. Cine ar cunoaste pe derost toate astea? Toate tensiunile de pe placile alea care le ai si "bune" si rele sunt prea mari pt ca ori sunt designed for proace cu TDP mai mare si multicore cu consum mare care ar scadea tensiunea in momentul alimentarii ori sunt uzate si defecte partial. Cam 1,3V ar trebui sa fie pt acele CPU, daca e peste deja e mult. Nu stiu nici eu de ce s-ar incalzi excesiv la un voltaj normal, poate filtrajul facut prost pt curent Editat Septembrie 18, 2014 de ExtremeEdition Link spre comentariu
lavynyu Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 La masurarea condensatorilor mai ales in domeniul it esr-ul este foarte inportant chiar mai inportant decat capacitatea , unele condensatoare se devalorizeaza la esr si nu la capacitate ! Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 (editat) esr-ul e o poveste de marketing la care au pus botul toti, capacitatea conteaza. Electroliticii se usca in timp si capacitatea scade. Un condensator e caracterizat de capacitate si tensiune cum stim din fizica. Editat Septembrie 18, 2014 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Den Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 (editat) La masurarea condensatorilor mai ales in domeniul it esr-ul este foarte inportant chiar mai inportant decat capacitatea , unele condensatoare se devalorizeaza la esr si nu la capacitate Perfect adevarat. Cine pricepe stie,cine nu..e sectiune pentru incepatori.. Editat Septembrie 18, 2014 de Den Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum