Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am o dilema !

Vizitator cristian7171

Postări Recomandate

Vizitator cristian7171

Am inlocuit un airbag volan la un peugeot 307. Sa dovedit a nu fi compatibil cel nou cu cel vechi . La mufa airbagului am 2.3 ohmi dar la mufa blocului de lumini am 3.2 ohmi , ceea ce nu este bine calculatorul sesizind aceasta anomalie drept raspuns aprinde un bec in bord si mesaj ca nefunctional sistem. Din mai multe masuratori am ajuns la concluzia ca o banda din blocul de lumini lunga de aprox. 2m , mai adauga 1ohm. 

Intrebarea mea este ce pot monta pe circuit si cum pentru a scoate/da inapoi acest 1ohm ?

Va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde nu trebuie !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

Top autori în acest subiect

Poți șunta acea bandă cu cablu lițat de 1,5mm2 (doar traseele care trabuie să aibă rezistența scăzută) ?

Alternativa ar fi să montezi în paralel cu bornele blocului de lumini o rezistență de vre-o 2 ohmi care să reducă rezistența totală, dar nu știu ce efect va avea în funcționare.

Link spre comentariu
Vizitator cristian7171

La o rezistenta de 2.2 ohmi m-am gindit si eu dar doamne fereste de un necaz nu stiu daca se mai declanseaza. Cred ca pe circuit ar fi 1volt si nu ma risc sa masor cu multimetru de frica sa nu-l declansez. Fac masuratori cu bateria auto decuplata. In caz de impact calculatorul trimite spre airbaguri 12v si le declanseaza. Cred ca trebuie pus ceva pe fire ca sa dea inapoi acest 1ohm . 

Nu inteleg cum adica sa suntez banda ?

Editat de cristian7171
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări