Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul transformator

Postări Recomandate

Va rog sa-mi scrieti formala de calcul al numarului de spire in primar pentru o tensiune data si o suprafat a sectiunii data.Mai exact pentru un transformator cu sectiunea 28 cm^2 folosesc in primar sarma de 1 mm grosime.Cate spire trebuie sa folosesc pentru 230 de volti .Tolele sunt din ferosiliciu de calitate buna si au grosimea sub 0.35 mm.MUltumesc :smt001

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da..am fost neatent aveam si eu formula intr-un tutorial.50/s este normal..dar se pare ca voi lucra cu varianta riscanta 40/S :smt085 si racire fortata....deoarece nu incape bobinajul.Ce as vrea sa va intreb cam cat % amperi rezista sarmele de cupru peste intensitatea nativa.De exemplu sarma de 2 amperi va merge la 3 dar la ce temperatura...Si unde e mai bine sa fac compromisuri..la grosimea sarmei in primar sau la grosimea sarmei in secundar...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări