player4 Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Fii sigur ca am umblat si la tensionarea cursorului... Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Am gasit ceva pe internet niste poze cum se curata acel selector cam asa arata si al meu 90 la suta la fel.http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/260734-alps-rotary-switch-dropout-issues-input-select-e-g-onkyo-yamaha-creek.html Sa imi spuneti daca vedeti imaginile din linkul respectiv (jpg-urile) Nu stiu din ce sunt contactele aluniniu, argint sau ceva combinatie la culoare arata ca si aluminiul sau argintul. Editat Septembrie 29, 2014 de AAndreiS Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) În poze se vede cursorul cu acele două lamele, cea de la interior e clar mai puţin uzată sau frecată faţă de cea de la exterior care calcă pe contacte şi pare mai tocită din acest motiv. ............. De regulă se foloseşte alamă argintată, cînd se toceşte argintul comutatorul devine mai zgomotos căci oxidarea şi mizeria afectează diferit metalele. Editat Septembrie 29, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Sunt foarte bun la munca de mare precizie cand lucrez la ceva imi place sa iasa perfect ca de fabrica sa nici nu se vada ca sa lucrat la (ex: lipituri suruburi etc.) el sunt extrem de pretentios nu ar fi o problema pentru mine. La ce te referi prin presare pe contacte? adica sa indoi putin cele doua contacte ca sa preseze mai bine pe ele? Am gasit acel comutator pe www.partsimple.com unde se gasesc de toate dar este din America produsul este 52 dolari dar cu taxe si transport ajung la 350 lei care este cam mult am statie de dezlipit cu aspiratie si de aia mam gandit sa o fac eu. Editat Septembrie 29, 2014 de AAndreiS Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Exact, o mică tensionare în plus nu strică. La toate piesele ce se rotesc fă-le un semn de poziţie, aşa cum ai scos de pe placă comutatorul motorizat, ca să nu comute aiurea după relipire. Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 (editat) Ma reusit sa desfac comutatorul am curatat perfect nu a avut uzura deloc erau numai oxidate contactele cu betiosoare de ureche si pasta de dinti sau curatat perfect ca noi fara sa le zgariu au iesit perfecte ca noi intrebarea mea este ce ulei sa pun pe contacte ca sa lubrifieze cand se misca si schimba canalul ceva ulei ce nu se intareste nu lasa sa oxideze si permite contactelor sa faca contct perfect. Oare este bun ulei pentru mecanisme fine este ok acolo? daca aveti un link ar fi si mai ok. Editat Octombrie 2, 2014 de AAndreiS Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 (editat) Niste poze cu lucrarea sper sa ajute si pe altii cu aceeasi problema sau asemanatoare. Editat Octombrie 2, 2014 de AAndreiS Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 (editat) Japonezii aveau o vaselină specială, fie transparentă, gelatinoasă, fie albicioasă cum e cea din poze, am văzut ceva asemănător prin tîrg doar că e roşie. Editat Octombrie 3, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 am gasit sprai lubrifiant ceramic anticoroziv nu ar fi bun acolo? Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Am terminat totul este ok functioneaza perfect ca nou multumesc tuturor pentru ajutor si sfaturi. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Într-un caz extrem, să zicem că motorul sau angrenajul cu roţi dinţate ar fi fost stricate iremediabil, partea pozitivă e că are prevăzut un ax de care ne putem lega cu o prelungire flexibilă de panoul frontal, renunţînd la comanda prin procesor. Comutatorul se poate monta şi rotit pe un suport prins de placă ca să se potrivească cu masca. Asta desigur, dacă excludem varianta unui montaj cu relee sau altceva. Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Am gasit o linie audio Technics nou nouta (de la un colectionar) fabricat in 1989 in cutie nefolosite niciodata dar problema este ca sunt din America la 110v intrebarea mea este componentele interne sunt standard se gasesc si in Europa sau sunt ceva mai aparte ca m-am gandit sa cumpar un transformator de la 110v la 220v si sa le folosesc asa. Ce ziceti? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 De regulă, dacă studiezi manualul de serviciu al unei scule fabricate de Matsushita, vei vedea că e fabricată în mai multe variante cu mici diferenţe, în afara părţii de alimentare, respectiv trafo de reţea. Mai pot diferi prizele auxiliare, cordonul de alimentare, siguranţele de reţea, dar scula e la bază aceeaşi. Se poate folosi un trafo sau autotrafo ptr adaptarea la reţeaua noastră. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum