Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Onkyo Integra A-9711 sfaturi


Vizitator AAndreiS

Postări Recomandate

Vizitator AAndreiS

Salutare

 

As avea nevoie de niste sfaturi.

Vreau sa cumpar un amplificator Onkyo Integra A-9711 second hand, intrebarea mea este cunoaste cineva acest model de amplificator? care sunt problemele uzuale cu ele, la ce sa fiu atent cand cumpar si daca sunt de calitate.

post-236390-0-84217400-1410422407_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator AAndreiS

Pana la urma am cumparat amplificatorul la 500 lei este bestial starea estedica incredibila ca si scos din fabrica la propriu absolut nici o zgarierura niciunde nici macar o jumatate de mm functioneaza perfect suna bine. O problema are totusi la selectorul de input cand este fixat pe un canal daca misc de buton fasaie si se aude in boxe la schimbarea canalelor probabil din cauza varstei sa oxidat. Intrebarea mea este se poate curata acel comutator fara sa trebuiasca schimbat si va iesi ok si durabil?. Se gaseste comutator de schimb identic si daca ar fi de la alt producator (ce este in el se numeste ALPS). Are si doua rezistente mici care sunt in spate pe unde sunt finalele care se cam incalzesc nu sunt busite dar placa de sub ele este un pic maronie oare trebuie schimbate si acele rezistente si din ce cauza se incalzesc asa tare am vazut asemenea cazuri si la alte amplificatoare second hand mai ales Sony seria ES.

Link spre comentariu

Calitatea e cea care e, comercială. Dacă nu e scump şi ciobănit de careva, merită luat. Trafo e cam anemic şi atenţie la comutatorul de surse cu motor.

Nu ai ce să-i faci, e capsulat. Schimbă sursele doar cu volumul la minim. Rez alea două probabil sînt din stabilizatoare, se încing din cauza economiei, le poţi pune de putere mai mare.

Link spre comentariu

Sunt firme in Romania care se ocupa de restaurarea amplificatoarelor vechi si lucreaza stas ca la carte?

ar trebui sa-ti faci problema gasirii comutatorului respectiv...firma nu poate face nimic pentru tine decat sa-ti incaseze banii si eventual sa-ti dea factura sau bon...tot meseriasul isi baga nasul in aparatul tau.

Link spre comentariu

Nu cred că există astfel de firme la noi, în nici un caz ca firmele de restaurări de pe canalele cu documentare de la tv.

...........

Comutatorul motorizat se poate înlocui cu o plăcuţă cu relee comandate direct cu comutatorul de surse de pe faţa amplifului, fără vechea legătură cu procesorul de comenzi. Mai necesită o sursă de alimentare în plus dacă cea ptr motoare nu se potriveşte. Sau o plăcuţă cu LC7818 adaptată la respectivul comutator de pe faţă... etc.

Link spre comentariu

Trebuie fabricat şi apoi instalat, ceea ce presupune demontarea amplifului, scoaterea comutatorului motorizat, prinderea plăcii cu relee sau orice altceva ca comutare undeva pe şasiu, legarea cu placa mamă ptr comutarea surselor şi cu placa frontală ptr comenzi de la comutator şi cu alimentarea.

După modificare nu va mai merge telecomandarea comutării surselor, doar dacă se face un modul mai complex, ceva cu microprocesor care să se folosească de logica procesorului din amplif.

............

Poate de aia arăta atît de bine, nu a fost folosit din cauza moto-comutatorului.

Editat de zal
Link spre comentariu

Poti te rog sa pui o poza cu automatizarea respectiva sau un link unde il gasesc. Este greu de instalat?

Nu baga mana in el sa il ciobanesti inutil  ... ! 

Cumpara un spray pentru contacte ( eu am luat din "dedeman" cu 15 lei ) si vezi ca selectorul cel mai probabil are doua/trei gaurele micute (nu stiu exact cum este la tine ) pe unde poti baga cu presiune , dar sa pui o carpa sub selector sa nu curga solutie peste tot ( dupa aplicare il lasi o perioada oprit , pana se evapora )  . Sa folosesti spray-ul doar pentru "comutatoare" , pentru potentiometre nu este tocmai potrivit ) .

 

Bafta !

Editat de alex20alex
Link spre comentariu

contactele comutatoarelor le-am curatat cel mai bine cu CIF.. folosit la bucatarie. Ies ca noi fara sa freci mai deloc, insa trebuie avuta mare grija la  demontarea componentelor comutatorului, astfel incat sa il poti monta la loc in final. Dupa aplicarea CIF-ului se freca putin cu un betisor de ureche, iar apoi  se curata cu alcool izopropilic. Dupa curatare, este necesara gresarea cu ulei de mecanisme fine a partilor mobile (ax metalic, roti zimtate etc.), insa nu in exces. Ultima data am curatat un comutator  de input motorizat de pe un yamaha ax-1070, fara sa dezlipesc pistele de pe cablaj, insa a fost o munca de o jumatate de zi si a iesit fara cusur..

Editat de player4
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări