Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Salutare As avea nevoie de niste sfaturi. Vreau sa cumpar un amplificator Onkyo Integra A-9711 second hand, intrebarea mea este cunoaste cineva acest model de amplificator? care sunt problemele uzuale cu ele, la ce sa fiu atent cand cumpar si daca sunt de calitate. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Calitatea e cea care e, comercială. Dacă nu e scump şi ciobănit de careva, merită luat. Trafo e cam anemic şi atenţie la comutatorul de surse cu motor. Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 500 lei ar fi un pret mare pentru el ? Link spre comentariu
alex20alex Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) 500 lei este un pret mai mult decat cinstit daca nu este mesterit . A-9711 este un amplificator integrat destul de "sanatos" ( din toate punctele de vedere ) , un amplificator contemporan , "echivalent" , nou , ar costa cel putin de 4 ori mai mult ... Editat Septembrie 15, 2014 de alex20alex Link spre comentariu
gigiones Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) 500 lei este un pret enorm...asculta-l pe boxele tale inainte de al cumpara si vezi cum suna ! Editat Septembrie 15, 2014 de gigiones Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Pana la urma am cumparat amplificatorul la 500 lei este bestial starea estedica incredibila ca si scos din fabrica la propriu absolut nici o zgarierura niciunde nici macar o jumatate de mm functioneaza perfect suna bine. O problema are totusi la selectorul de input cand este fixat pe un canal daca misc de buton fasaie si se aude in boxe la schimbarea canalelor probabil din cauza varstei sa oxidat. Intrebarea mea este se poate curata acel comutator fara sa trebuiasca schimbat si va iesi ok si durabil?. Se gaseste comutator de schimb identic si daca ar fi de la alt producator (ce este in el se numeste ALPS). Are si doua rezistente mici care sunt in spate pe unde sunt finalele care se cam incalzesc nu sunt busite dar placa de sub ele este un pic maronie oare trebuie schimbate si acele rezistente si din ce cauza se incalzesc asa tare am vazut asemenea cazuri si la alte amplificatoare second hand mai ales Sony seria ES. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Calitatea e cea care e, comercială. Dacă nu e scump şi ciobănit de careva, merită luat. Trafo e cam anemic şi atenţie la comutatorul de surse cu motor. Nu ai ce să-i faci, e capsulat. Schimbă sursele doar cu volumul la minim. Rez alea două probabil sînt din stabilizatoare, se încing din cauza economiei, le poţi pune de putere mai mare. Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Sunt firme in Romania care se ocupa de restaurarea amplificatoarelor vechi si lucreaza stas ca la carte? Link spre comentariu
gigiones Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Sunt firme in Romania care se ocupa de restaurarea amplificatoarelor vechi si lucreaza stas ca la carte? ar trebui sa-ti faci problema gasirii comutatorului respectiv...firma nu poate face nimic pentru tine decat sa-ti incaseze banii si eventual sa-ti dea factura sau bon...tot meseriasul isi baga nasul in aparatul tau. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Nu cred că există astfel de firme la noi, în nici un caz ca firmele de restaurări de pe canalele cu documentare de la tv. ........... Comutatorul motorizat se poate înlocui cu o plăcuţă cu relee comandate direct cu comutatorul de surse de pe faţa amplifului, fără vechea legătură cu procesorul de comenzi. Mai necesită o sursă de alimentare în plus dacă cea ptr motoare nu se potriveşte. Sau o plăcuţă cu LC7818 adaptată la respectivul comutator de pe faţă... etc. Link spre comentariu
Vizitator AAndreiS Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Poti te rog sa pui o poza cu automatizarea respectiva sau un link unde il gasesc. Este greu de instalat? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) Trebuie fabricat şi apoi instalat, ceea ce presupune demontarea amplifului, scoaterea comutatorului motorizat, prinderea plăcii cu relee sau orice altceva ca comutare undeva pe şasiu, legarea cu placa mamă ptr comutarea surselor şi cu placa frontală ptr comenzi de la comutator şi cu alimentarea. După modificare nu va mai merge telecomandarea comutării surselor, doar dacă se face un modul mai complex, ceva cu microprocesor care să se folosească de logica procesorului din amplif. ............ Poate de aia arăta atît de bine, nu a fost folosit din cauza moto-comutatorului. Editat Septembrie 25, 2014 de zal Link spre comentariu
alex20alex Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 (editat) Poti te rog sa pui o poza cu automatizarea respectiva sau un link unde il gasesc. Este greu de instalat? Nu baga mana in el sa il ciobanesti inutil ... ! Cumpara un spray pentru contacte ( eu am luat din "dedeman" cu 15 lei ) si vezi ca selectorul cel mai probabil are doua/trei gaurele micute (nu stiu exact cum este la tine ) pe unde poti baga cu presiune , dar sa pui o carpa sub selector sa nu curga solutie peste tot ( dupa aplicare il lasi o perioada oprit , pana se evapora ) . Sa folosesti spray-ul doar pentru "comutatoare" , pentru potentiometre nu este tocmai potrivit ) . Bafta ! Editat Septembrie 27, 2014 de alex20alex Link spre comentariu
player4 Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 (editat) contactele comutatoarelor le-am curatat cel mai bine cu CIF.. folosit la bucatarie. Ies ca noi fara sa freci mai deloc, insa trebuie avuta mare grija la demontarea componentelor comutatorului, astfel incat sa il poti monta la loc in final. Dupa aplicarea CIF-ului se freca putin cu un betisor de ureche, iar apoi se curata cu alcool izopropilic. Dupa curatare, este necesara gresarea cu ulei de mecanisme fine a partilor mobile (ax metalic, roti zimtate etc.), insa nu in exces. Ultima data am curatat un comutator de input motorizat de pe un yamaha ax-1070, fara sa dezlipesc pistele de pe cablaj, insa a fost o munca de o jumatate de zi si a iesit fara cusur.. Editat Septembrie 28, 2014 de player4 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 E muncă de bătrîn ceasornicar chinez. Mai trebuie verificate cu lupa contactele şi cursorul, mai trebuie refăcută presarea lui pe contacte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum