XAN77 Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Eu care îmi doresc ca toată lumea să scrie cu diacritice înseamnă că sunt un visător Editat Septembrie 26, 2014 de XAN77 Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Nu oricine poate citi diacriticele. De multe ori apar in locul lor semne grafice ciudate. Mai bine fara. Link spre comentariu
cavit Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Hai sa mai aberam putin despre energii.Matricea universului are un dezechilbru cuantic structural, asta face posibil procesul de absorbtie cuantica a radiatiilor chiar si perfect omgene deoarece cuantele sunt discrete.acest proces permite transformarea radiatiilor in lucru mecanic, de exemplu tensiune electrica, cum face o fotocelula, astfel acest proces permite transformarea dezechilibrului cuantic intr-unul macro util noua.Radiatia de fond incalzeste orice chestie din universul asta cu 3 grade peste zero, iar toate celelte radiatii abia contribuie cu 1 grad, rezulta ca radiatia de fond este energia libera dominata in univers, vidul are si multa energie structurala dar e inaccesibila noua, deoarece vidul este exceptional de stabil, numai formarea de gauri negre o poate elibera.Desi au energie cuantica joasa putem totusi construi structuri care sa absoarba cuantic radiatia de fond, ceva de genul macromoleculelor, nanocristale, nanomateriale.Astfel putem converti radiatia de fond in energie.Propunere de experiment pentru acasa, sa vedem cat inseamna radiatia de fond.cu camera de termoviziune obisnuita si o lampa pl 500 incalzim filamentul asfel ca anodul sa aiba 3 grade peste temperatura ambientala, suprafata anodului fiind vizibila din exterior o putem vedea cu camera de termoviziune.Energia respectiva e radiata in totalitate prin suprafata de caa 10 centimetri patrati a anodului si contituie echivalentul radiatiei de fond pentru aceasta suprafata.Puterea cu care incalzim o stim, suprafata de radiatie o stim, gradientul de temperatura l-am stabilt identic cu temperatura radiatiei de fond, deci putem calcula intensitatea radiatiei de fond.Daca ne asumam un randament global de conversie cuantica similar cu cel al unei fotocelule de 10-20% putem conchide ca e cat de cat utilizabila.Nu contravine niciunui principiu al termodinamicii. Editat Octombrie 30, 2014 de cavit Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Pamantul n-a fost niciodata plat. Deci nu s-a rotunjit dupa ce a fost descoperit ca nu-i plat Corect, numai ca cei mai multi care cred in perpetuum mobile uita asta. Legilelui Newton se aplicau si inainte ca acesta sa le stipuleze! Așa credeau și cei care au descoperit radioactivitatea, că nu poate apărea energie din nimic. Pai nu ise energie din nimic, nici in cazul radiactivitatii! Nu vreu sa intru in detalii de fizica atomica si nucleara, dar au auzit, de exemplu, de defectul de masa??? Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Ha Ha! Am pomenit si eu acum citiva ani de defectul de masa dar nu a inteles nimeni nimic. Sper ca daca ai pomenit si tu, vor intelege. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Pai vrei sa inteleaga electronistii si electricienii aia?? E alt domeniu. Si doar nici aia din Fizica nucleara sau din mecanica cuantica nu-si bat capul cu legarea trazistorilor si etajele de amplificare cu tuburi sau semiconductori si lampizarea cd romului sau producerea unui soft pt gestiunea pozelor sau creditelor. Iar informaticienii nu vor pricepe nici atat. Crezi ca Bill Gates a auzit de defectul de masa? Afiseaza toti prostalanii formula E=mc2 pe situri si prin diverse publicatii aiurea fara s-o priceapa vreodata. Nici macar nu-si dau seama ca seamana cu E=mv2 /2 Babeste defectul de masa consta in transformarea unei cantitati f mici de materie in energie si e prezent chiar si la reactile chimice obisnuite exoterme insa pierderea de masa nu se deceleaza fiind sub limita preciziei aparaturii din domeniul respectiv. El este insa mai evident in cazul reactilor nucleare deoarece energia degajata fiind mult mai mare si masa pierduta e in consecinta mai mare Editat Ianuarie 9, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Stai putin! Notiuni elementare despre defectul de masa au fost predate in liceu! E vorba deja de cultura generala. Sau asa cred eu. Un fenomen atit de important e greu sa iti scape, sau sunt suficient de nepregatiti unii profesori incit sa nu atraga atentia ca e vorba de un fenomen foarte important in Univers, explicat de Einstein... Nimeni nu a avut pretentia ca electronistii sau informaticienii sa explice fenomenul. Pretentia e doar sa fi auzit de el. Oricum, la capitolul perpetuum mobile, majoritatea celor care propun subiecte nu au terminat liceul desi ar fi avut virsta necesara...cred eu. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 care liceu? se face si fizica? pai daca e vorba de liceu umanist cu o ora de fizica pe saptamana si aia aiurea la care copiii ori dorm ori stau de vorba despre ce au facut aseara numai defectul de masa nu-i asimilat Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Nu stiu exact cum e acuma, dar sunt pe punctul sa aflu. Cind am terminat eu liceul (1984), programa era la fel peste tot la mate, fizica, chimie si romana. Diferentele erau la specialitati. Eu stiu ca se face fizica...Eu am facut si era una din materiile importante...Acum hai sa-ti spun: am fost un foarte mare chiulangiu. Am chiulit de cite ori am putut. Totusi, am inceput liceul (clasa a 9-a) cu diverse carti stiintifice citite si studiate din scoarta in scoarta ca de exemplu asta: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Nenitescu.JPG (cu asta am poza) si nu numai, din proprie initiativa. Parintii mei au fost amandoi literati si nu m-au putut ajuta deloc in domeniul tehnic. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 (editat) Programa e una si ce intra si ramane in capul dobitocului beat si drogat e alta. Nici la mate-info nu se mai invata fizica, jumate din aia nici programarea si softul nu-l invata Anii '80 cred ca au fost cei in care a fost cea mai multa materie, structurarea a fost f buna si performanta maxima. De fapt totusi structurarea cea mai buna a fost pe la sfarsitul anilor '70. Am vazut si comparat manuale din diversi ani si asa am concluzionat Acum vezi bine ca sunt cu mastere si doctorate si nu cunosc nici macar legea I a dinamicii, nu mai pun la socoteala decaderea masiva a stiintelor naturii in ultimele decenii din cauza lipsei industriei si oricaror forme de productie mai ales in tarile actuale colonii cum e si romania care nu-si propune nimic. Eu am facut scoala mult dupa anii '90 si erau colegi care nu stiau nici cum se produce curentul in termocentrale. De chimie ce sa-ti mai zic, astia de azi nu stiu nici simbolurile chimice care se fac la 13 ani in clasa a 7-a. Si de fapt la ce ar folosi daca le-ar stii? Aia de Ch gen de C D Nenitescu am citit-o total in clasa a 8-a din pasiune nebuna dupa ce terminasem de citit si rascitit manualul de clasa a 8-a inca din vacanta de vara de dupa clasa a 7-a, desi se apropia examenul de capacitate. Exact ea cu copertile interne negre. Limbajul lui Nenitescu era inconfundabil si-mi amintesc si notiunile si lucrurile foarte interesante despre structura materiei si atomilor expuse in unele zone cu litere mai mici. In acelsi timp am citit inca una de fizica generala dar nu pricepusem cam deloc partea matematica cartea fiind tot pe la nivelul de anul 1 de facultate, eu neavand nici notiunile de liceu. In clasa a 7-a dupa ce gasisem un manual din anii 80 de fizica de clasa a 10-a (aia verde cu spira invartoare in camp magn pt generare de c.a.) si citisem capitolul de electricitate partea de masini electrice (rotative) mi-am cautat o carte avansata de masini electrice unde am citit fara sa inteleg insa formulele despre tot felul de motoare si aparaturi. Totul a ramas doar pasiuni generale si experimente copilaresti pt ca m-am apucat de altele cand am crescut. In liceu nu am prins capitolul de masini electrice rotative ca fusese scos, insa transformatorul l-am facut la curentul alternativ in clasa a 11-a si putin si in clasa a 8-a. Din clasa a 8-a despre transformator imi amintesc doar ca dadeam eu singur in clasa raspunsuri bune apreciindu-ma profa iar ceilalti stand ca mortii fara sa priceapa mare lucru insa cativa ma apreciau si ei pt ca dand raspunsuri bune scapau ei de dojeni ca nu stiau nimic. Notiuni elementare despre electrotehnica si masini electrice mi-am mai mentinut citind in timpul liber carti de scoala profesionala mai vechi din anii '60 desi nu studiam si nu activam in acest domeniu. Erau explicate foarte simplist si clar cu notiuni matematice minime Imi mai amintesc ca in clasa a 11-a am lipsit doar 2 zile iar in a 12-a una singura cu recrutarea. Mai ma invoiam de la cate o ora de materie umanista care nu-mi placea sau trebuia sa ma asculte in rest la matem nu vroiam sa lipsesc deloc, nu vroiam nici sa fac de serviciu pe scoala si puneam pe altii in locul meu. Editat Ianuarie 10, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Ce parere (impartita ) aveti despre profesor dupa urmatoarea intimplare: Clasa a 11-a. Am chiulit impreuna cu un coleg de la un laborator de fizica atomica. (singurul liceu cu o astfel de specialitate din Ardeal) Stiam (pe bune) ce urma sa se faca, in sensul ca mai facusem acel experiment. Profesorul ne-a programat sa venim in ziua urmatoare de la 7 sa recuperam. N-am venit. Ne-a reprogramat in alta zi, tot de la 7. Nici atunci nu am venit. Ne-a reprogramat din nou si ne-a spus ca daca nici de data asta nu venim, cere exmatricularea. Ne-am speriat si la 7 fara zece am fost in fata laboratorului. Inchis. Stam...Stam... La 8 fara cinci a venit profesorul si ne-a spus: "Cum vi se pare sa veniti la 7 si sa asteptati?" A fost o superlectie...Nu am mai facut niciodata asa ceva. A fost ceva mult mai puternic ca o sanctiune! Profesorul asta a fost un superprofesor, nu numai din cauza acestei situatii. Pina in ziua de azi il respect si imi face deosebita placere sa ma intilnesc cu el. (toata clasa era foarte buna in urma unui "filtru" foarte dificil de trecut la acea scoala, treapta a 2-a se numea atunci. Examenul a fost pe bune, pentru ca acea scoala pregatea persoane pentru centrala de la Cernavoda, iar pregatirea insuficienta era echivalenta cu "subminarea economiei", deci ceva foarte grav in acele vremuri) Chiar sunt curios daca diploma obtinuta atunci (Operator in tehnici si tehnologii nucleare) e valabila pentru a ma angaja la centrala nucleara de la Cernavoda. Nu ca as vrea, e doar o curiozitate... Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 (editat) care nu luau treapta ce faceau? ramaneau cu 10 clase, se angajau puteau da si in anii urmatori? cand s-a scos treapta? Existau colegii universitare cum au fost dupa 90 cativa ani? scoli postliceale erau? Ulterior fizica atomica se studia in a 12-a, pt a 11-a ramanand optica ondulatorie si geometrica, curentul alternativ, oscilatii si unde. Editat Ianuarie 11, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 (editat) Existau şi atunci şcoli profesionale (de meserii) pentru cei ce nu promovau treapta a -II- a de liceu Editat Ianuarie 11, 2015 de validae Link spre comentariu
valangjed Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Incepand din '88, cei care nu luau treapta , pe langa scoala profesionala trebuiau sa faca si liceul, treapta a doua, la seral.Se facusera 12 clase obligatorii.Cand am dat bacul(1991) in spatele meu statea un domn care mai avea 2 ani si iesea la pensie. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Ceea ce dovedeste ca "Niciodata nu este prea tarziu...sa inveti" toata chestia este sa ai VOINTA!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum