core Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 din cate am vazut cu google translate, par sa foloseaca plante? Poate e un proces chimic ce genereaza gaz in tuburi pe masura ce trece timpul, ceea ce le face sa se ridice pe cele mai pline de gaz. interesanta ideea, dar mi se pare cam mare energia obtinuta, dar mai stii? Oamenii reuseau sa miste tone de metal doar cu puterea aburilor, in trecut. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Ce sustin domnule,e vreun neadevar in ce am spus,ce nu exista dispozitive Da Vinci?Replicile alea ce sunt?Ca nu se invart ele la nesfarsit asta e partea a doua,dar aparatele alea exista cu sutele replicate in fel si chip:cu contragreutati,cu bile,etc...Eu tot nu inteleg,daca nu va convine topicul de ce mai participati la el?Si care e diferenta intre nesfarsit si perpetuu? Nu era mai simplu de zis ca ai facut o greseala si ca retragi afirmatia ca Exista dispozitive da Vinci care Funcioneaza in regim perpetuu?Eu nu am inteles nicaieri ca Daniel_88 ar sustine ideea de "perpetuum mobile", nu am inteles nicaieri ca ar fi un adept al acestui concept, astfel incat va rog sa renuntati la rautati si ostilitate, si sa priviti totul obiectiv, asta ca sa nu inchid topicul. Hmmm, ce zice in postul original nu concorda cu ce zice dupa. Cu tot respectul, stiu ca n-ar trebui tocmai eu sa ti-o zic. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 din cate am vazut cu google translate, par sa foloseaca plante? Poate e un proces chimic ce genereaza gaz in tuburi pe masura ce trece timpul, ceea ce le face sa se ridice pe cele mai pline de gaz. interesanta ideea, dar mi se pare cam mare energia obtinuta, dar mai stii? Oamenii reuseau sa miste tone de metal doar cu puterea aburilor, in trecut. La acea centrala GAIA despre care am scris, sunt acele mici recipiente in interior ordonate pe doua randuri, care se invart. In acele recipiente, cand sunt jos, se pompeaza aer cu un compresor, ce face ca recipientele cu aer sa urce in sus pe o parte, iar pe partea cealalta recipientele coboara deoarece sunt umplute cu lichid care le mareste greutatea. Asa se realizeaza rotirea lor pe doua randuri, un rand merge in sus, celalalt rand in jos. Din acea miscare, cu un generator se castiga energie si se spune ca energia consumata de compresor este mult mai mica decat cea produsa de generator. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 @thunderer ai dreptate, probabil s-a exprimat el intr-un mod mai putin fericit... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Salut Colegi! Nu am citit din acest topic nici-o postare fiindca am banuit ce fel de pareri pot fi vehiculate pe aceasta tema veche de cind Lumea. Parerea mea, si nu a mea, ci a legilor naturii.Pentru a produce ceva se consuma altceva dar in cantitate mai mare decit se produce.Asa ceva nu e compatibil cu Perpetium Mobile.Este vorba de randament.Nici-odata nu va fi suta la suta.Pentru perpetium mobile trebuie sa fie de cel putin 101%. Se discuta despre asa ceva ca un fapt de divertisment, sa mai treaca timpul dar nu va fi nimic concret ca nu ne lasa legile fizicii. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Eu urmaresc acest topic din curiozitate, discutiile sunt interesante, chiar daca nici eu nu cred ca ar exista un dispozitiv care incalca legile fizicii. Hai sa va arat si eu ceva... Luna trecuta a lansat firma Rosch Innovations din Germania un prototip a unei centrale compacte care (cica) se bazeaza pe flotabilitate si (cica) este in stare sa produca mai multa energie decat cantitatea de energie consumata, aparatul (centrala) se numeste "GAIA Auftriebskraftwerk". Firma isi face reclama cu faptul ca au invitat mai multi electricieni / tehnicieni independenti care au putut face tot fel de masuratori pe parcursul mai multor zile (intrarea era deschisa pentru oricine) si toti s-au convins ca functioneaza, intr-o zi au si demontat prototipul in fata vizitatorilor ca sa vada toti ca nu sunt in interior fire sau baterii ascunse. Eu nu am fost interesant de aceasta chestie, insa colegii mei ingineri au facut o gramada de calcule pe hartie si au ajuns la concluzia ca nu are cum sa functioneze. Cica centrala respectiva poate livra in continuu 4,8 kW, deci pe zi 100 kWh, pe an 36.500 kWh (informatii date de producator). Pretul unei astfel de centrale este de 13.410 € + TVA. Pe pagina urmatoare este un video cu prezentarea prototipului (in limba germana): http://quer-denken.tv/index.php/1429-gaia-auftriebskraftwerk Aici este pagina oficiala a asociatiei care a "dezvoltat" aceasta tehnologie (in limba germana): http://gaia-energy.org/es-ist-soweit-mach-dich-energieautark/ Tot la nemti .Parca tot ei il promovau si pe Kapanadze inainte sa se duca la turci....E ceva putred la nemtii astia... Link spre comentariu
icar Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Daniel, nu sar la gitul nimanui, ca nu am de ce.Bun, aduci in discute “propuneri” de PM ca sa aratam ca sunt ineptii. Pai asta si facem, apelind la legile fizicii. Cum altfel putem demonstra ca nu merge? De fiecare data am spus aclasi lucru: e nevoie de energie suplimentara ca sa invingi frecarea. Cu alte cuvinte, randament supraunitar! Nimeni nu a tinut cont de asta!Daniel, mi pare rau, dar nu intelegi nimic. Normal ca exista dispozitive Da Vinci, dar doar pentru ca sint facute de Da Vinci nu inseamna si functioneaza! Si s-a aratat de ce! Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Dar nu am zis ca ar functiona,doar cfa sunt dispozitive DaVinci, poate m-am expriimat gresit, am vazut doar ca se roteau fara sa se opreasca, am inteles ca la un moment dat ajunge in echilibru si se opreste; apeland la legile fizicii le putem demonta, perfect deacord, dar nu inteleg cu atacul la persoana, ca doar nu le-am facut eu...Imi pare rau, dar cred ca nu eu sunt cel care nu inteleg...Pe bune vreau sa inchid subiectul, eu nu cred ca am facut atac la persoana pe forumul asta de cand m-am inscris, si cand am putut sa ajut, am ajutat. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Exista dispozitive Da Vinci care funcioneaza in regim perpetuum... Asta ati spus la momentul respectiv si aceasta afirmatie a starnit totul. Eu acum am inteles ca ati vrut sa spuneti altceva de fapt....dar atunci nu va puteam citi gandurile. Am interpretat corect, zic eu, ceea ce ati zis atunci. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Asta ati spus la momentul respectiv si aceasta afirmatie a starnit totul. Eu acum am inteles ca ati vrut sa spuneti altceva de fapt....dar atunci nu va puteam citi gandurile. Am interpretat corect, zic eu, ceea ce ati zis atunci. Eu am inteles ce a spus daniel_88 si nu mi-a starnit nimic doar ca discutam despre perpetuum noi aici. Avem multe exemple pe care le putem numi perpetuum cum ar fi panoul solar fotovoltaic si generatorul eolian dar le excludem din discutie deoarece necesita baterie si nu este continuu. Adica pot sa invart un ventilator timp de 10 ani continuu......cu un panou solar si o baterie dupa care constat ca trebuie inlocuita bateria si motorul ventilatorului. Dar noi aici in afara de cei care analizeaza ce spun altii fara sens si continuu......despre ce tip de perpetuum vorbim? Un dispozitiv care produce lucru mecanic continuu utilizand forta gravitationala de exemplu. Si cum forta gravitationala este continuu se cheama ca va functiona pana rugineste fierul nu? Lasati-ne cu frecarea. Vrem sa produca energie electrica adica KWh inseamna ca acest perpetuum trebuie sa produca energie electrica sa zicem 1-2-3-4-5KWh din orice altceva / ca o fi camp magnetic intergalactic sau gravitatie sau infrarosu sau vibratie cosmica important este ca omul tot incearca, In acest moment se stie ca fizica despre care presupunem ca avem habar ,este atrasa de o gaura neagra despre care iar nu stim multe.. Poate chiar gaura neagra sa produca energie mai stii. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Avem multe exemple pe care le putem numi perpetuum cum ar fi panoul solar fotovoltaic si generatorul eolian dar le excludem din discutie deoarece necesita baterie si nu este continuu.Eventual doar dvs. sau alţii ca dvs. le puteţi numi astfel.Atât panoul solar cât şi generatotul eolian sunt simple convertoare de energieşi nimic mai mult, ambele având un randament destul de jalnic. Faceţi confuziide-a dreptul hilare între noţiunea consacrată din fizica clasică (şi anume ceade Perpetuum mobile) şi o formă oarecare de energie obţinută prin conversia uneienergii gratuite (solară, respectiv eoliană). Sfatul meu este să recitiţi şi săreţineţi definiţia consacrată. Nu de altceva, dar în caz contrar creaţi şi menţineţi confuzii care n-au nici-o legătură cu această secţiune.In acest moment se stie ca fizica despre care presupunem ca avem habar ,este atrasa de o gaura neagra despre care iar nu stim multeFizica pe care o cunoaştem este atrasă de o gaură neagră ?!!Şi se mai şi ştie acest lucru ?!! Asta-i bună de lăsat posterităţii, să aibă şi aceasta o destindere în momentelede plictiseală. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Nu exista dispozitiv care sa utilizeze forta gravitationala si sa functioneze incontinuu. S-a explicat de ce. Generatorul eolian nu e musai sa aibă baterie, poate sa folosească un generator de curent cu magneti permanenti si nu mai are nevoie de baterie. Dar asa ceva nu se poate numi perpetuum mobile întrucât depinde de vânt, care daca încetează, încetează si productia de energie. Perpetuum mobile este sistemul care odata pus in miscare se va misca la nesfârșit fără a mai avea nevoie de energie din exterior. Imposibilitatea existentei unui astfel de sistem se datorează printre altele si frecarii. Va dau un exemplu: pendulul. Îl scoatem din starea de echilibru si ii dam un impuls. Pendulul va începe sa oscileze o perioada de timp mai lungă sau mai scurtă si apoi se va opri. De ce se oprește pendulul? Unde se duce energia pe care i-am furnizat-o?Si va mai dau un exemplu. Se construiește un plan înclinat. În vârful planului vom pune un magnet. La baza planului punem o bilă de fier care sa urce lent spre magnet. In drumul bilei spre magnet, pe plan, bila întâlnește o gaura. Bila cade in gaura si printr-un canal de forma potrivita ajunge la baza planului si ciclul se reia. Ce ziceti, funcționează smecheria? Link spre comentariu
adryano Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 De functionat, functioneaza, dar tot nu-i perpetuum mobile :-) Sursa de energie o constituie magnetul, dar acesta dispune de resurse limitate. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Eu nu as fi asa categoric. Eu,si nu numai eu, zic ca nu functioneaza. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Eu cred ca s-a obtinut ceva din aste polemici care au o vechime de"x" veacuri , s-a obtinut un perpetuum stress.Care pe unii nu-i lasa sa doarma linistiti sa gindeasca la ceva mai productiv , nu la HIMERE. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum