diamant Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Cat timp topicul a fost creat si respecta regulile forumului (si dupa cum am vazut marian vegheaza activ la asta)nu-si au locul "aprecierile" exclusiviste. Nu toti au cultura si deschiderea unei minoritati dar toti pot viziona si judeca/invata cu creierul din dotare de la "cei mari". Link spre comentariu
rasputin Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Dumneata ai apucat să citeşti vreun subiect din cele închise şi care subiecte în această seară au fost şi şterse? Dacă da, îndeamnă a povesti ce nu era conform şi cu ce. Link spre comentariu
core Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 sunt de aceasi parere cu ce s-a scris la postul 419, 420. o parte din colegi vin cu bascalia inainte fara a aduce argumente, macar teoretice (cu referiri catre parte din textul legii incalcate eventual, sau formule), sau contraexemple care sa dovedeasca contrarul, ceva care ar putea fi eventual discutat/combatut. Avand in vedere ca aceasta este o sectiune pe forum tehnic, vechimea pe forum nu ar trebui sa dea automat si dreptul de a lua in ras sau jigni fara argumente. Pot in schimb sa dezaprobe sau sa nu fie de acord cu ce se prezinta, fara argumente. Astfel cei nestiutori ar invata si poate nu ar posta direct fara sa verifice cat de cat. am colaborat de-a lungul timpului cu mai multe categorii de oameni, si fiecare are cate ceva util de la care putem invata. legat de subiect, desi sunt atras de interactiunea fortelor magnetice intre ele si legatura cu fortele electrice, am investit tot timpul mici sume in "jucarii" cu obiecte care leviteaza ( magneti + placa grafit, baza magnetica + titirez magnetic, baza electromagnet + sfera cu magnet). Interactiunea magnetica are o energie care nu se pierde, dar poate vre-odata va gasi cineva ceva care sa o transforme in ceva util. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 sunt de aceasi parere cu ce s-a scris la postul 419, 420. o parte din colegi vin cu bascalia inainte fara a aduce argumente, macar teoretice (cu referiri catre parte din textul legii incalcate eventual, sau formule), sau contraexemple care sa dovedeasca contrarul, ceva care ar putea fi eventual discutat/combatut. Avand in vedere ca aceasta este o sectiune pe forum tehnic, vechimea pe forum nu ar trebui sa dea automat si dreptul de a lua in ras sau jigni fara argumente. Pot in schimb sa dezaprobe sau sa nu fie de acord cu ce se prezinta, fara argumente. Astfel cei nestiutori ar invata si poate nu ar posta direct fara sa verifice cat de cat. am colaborat de-a lungul timpului cu mai multe categorii de oameni, si fiecare are cate ceva util de la care putem invata. legat de subiect, desi sunt atras de interactiunea fortelor magnetice intre ele si legatura cu fortele electrice, am investit tot timpul mici sume in "jucarii" cu obiecte care leviteaza ( magneti + placa grafit, baza magnetica + titirez magnetic, baza electromagnet + sfera cu magnet). Interactiunea magnetica are o energie care nu se pierde, dar poate vre-odata va gasi cineva ceva care sa o transforme in ceva util. Cu riscul de a deschide alt flame,as aduce in discutie motorul cu magneti permanenti . Link spre comentariu
icar Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Da,aberatii cit cuprinde. Si toate izvorite din habarneala! Era o data unul care sustininea ca nu i-a placut fizica, asa ca nu a invatat-o dar ma comtrazicea vehement cu aberatii luate de pe net. Se vorbea mai sus ca nu se vrea surplus de energie, ci doar miscare. Ca nu se vrea tensiune ci doar...energie. Am mai repetat asta, dar vad ca nu e nimeni atent: aceste dispozitive ipotetice vor trebui sa produca, in primul rind, energie pentru a invinge frecarea!! Asa ca, vrem nu vrem, trebuie sa aiba randament supraunitar. Ori legile fizici spun ca asa ceva nu se poate! Ce noroc ca acesti "inventatori" nu stiu, adica habar nu au, decit fzica clasica. Va inchipuiti ce aberatii ar trage daca ar fi auzit de quarci, mezoni, neutrini??? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Deci ori eu nu mai inteleg, ori eu sunt neinteles...Parca scopul topicului era de a demonta anumite montaje care ar functiona ca perpetuum, iar eu am dat exemplu de un astfel de aparat care e promovat intens...Domnule @icar daca vroiam sa invat legile fizicii, poate ca deschideam un topic in acest sens, sau reluam ce am invat in scoala, cat despre fizica cuantica (quarci,mezoni,neutrini si ce ati mai mentionat dumneavoastra), sunt descoperiri relativ noi de care multi ma indoiesc ca au auzit, si sincer nu vad locul in topicul asta... P.S.: Ma repet a nu stiu cata oara: NU SUNT ADEPTUL SI NU SUSTIN IDEEA DE FREE ENERGY... Link spre comentariu
icar Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Daniel, imi pare rau, dar prima varianta e corecta. Adica nu intelegi ca nu exista perpetuum mobile! Adica, orice discutie pe merginea unui astfel de montaj, "promovat" pe net sau aiurea, este o pierdere de vreme: nu functioneaza. Si, cum spuneam mai sus, daca nu vrei sa inveti legile fizicii, e explicabil de ce prezinti astfel de ineptii. Pe de alta parte, despre mezoni, bosoni, neutrino, se invata in liceu. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Pai atunci se poate inchide topicul, deoarece nu-si mai are rostul...Nu vreti sa intelegeti ca prezint astfel de ineptii ca sa le demontam, si deci lumea sa inteleaga ca e vorba de escrocherie...asta e si scopul topicului, nu prezint cu scopul de a promova si de a sustine astfel de chestii...pe bune aveti ceva personal cu mine pentru ca s-au postat multe ineptii de genul si nu a sarit nimeni asa coltosi...nu inteleg frate ce sunteti asa agresivi, era de ajuns sa spuneti cu argumente ca e o escrocherie si nimic altceva, si dumneavoastra o sa spuneti: pai perpetuum nu exista, ca legile fizicii...s.a.m.d. Scopul topicului e de a demasca escrocherii care se prezinta sub haine de perpetuum, nu trebuie sa sariti la gatul meu pentru ca am fost ontopic... Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Exista dispozitive Da Vinci care funcioneaza in regim perpetuum,gen roata cu contragreutati,dar nu vad sa scoti energie pe plus din asa ceva Sustineti ideea sau nu o sustineti? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Sustineti ideea sau nu o sustineti? Ce sustin domnule,e vreun neadevar in ce am spus,ce nu exista dispozitive Da Vinci?Replicile alea ce sunt?Ca nu se invart ele la nesfarsit asta e partea a doua,dar aparatele alea exista cu sutele replicate in fel si chip:cu contragreutati,cu bile,etc...Eu tot nu inteleg,daca nu va convine topicul de ce mai participati la el? Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Din momentul in care ceva nu se invarte la nesfarsit, eu nu as considera ca este perpetuum mobile. Asa am putea considera si roata de la bicicleta un fel de perpetuum mobile, ca se invarte si ea cateva zeci de secunde. Se poate spune ca un dispozitiv este "mai perpetuum mobile" decat celalalt? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Pai asta e si ideea topicului, postam anumite petarde si le demontam,escrocherii, etc. Pai nu mai aduce nimeni in discutie nimic, ca hop, ii sare lumea in cap, fara sa citeasca topicul de la inceput...un coleg care a postat imaginea unui utilaj ce se vrea a functiona cu forta gravitationala nu a mai fost persecutat de alti colegi... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Acum, sa fim cinstiti, mici dispozitive 'perpetuum mobile" chiar exista, de exemplu ceasurile bazate pe dilatarea/contractia amoniacului sau mercurului datorita variatiilor de temperatura ale mediului, desigur acestea doar utilizeaza energia din mediu, nu produc energie din nimic si nici nu produc mai multa decat absorb din mediu, dar sunt foarte utile si interesante, o descriere a unui astfel de ceas se gaseste si in "Fizica distractiva" a lui Perelman(pacat insa ca pe meleagurile astea se tiparesc doar fluturasi publicitari si elucubratii, ar cam fi cazul ca o editura sa retipareasca cartile de popularizare a stiintei si tehnicii din anii `50-`60...). http://ora-exacta.eu/2014/09/ora-exacta-online-ceas-atomic-aer/ Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Eu nu am inteles nicaieri ca Daniel_88 ar sustine ideea de "perpetuum mobile", nu am inteles nicaieri ca ar fi un adept al acestui concept, astfel incat va rog sa renuntati la rautati si ostilitate, si sa priviti totul obiectiv, asta ca sa nu inchid topicul. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Eu urmaresc acest topic din curiozitate, discutiile sunt interesante, chiar daca nici eu nu cred ca ar exista un dispozitiv care incalca legile fizicii. Hai sa va arat si eu ceva... Luna trecuta a lansat firma Rosch Innovations din Germania un prototip a unei centrale compacte care (cica) se bazeaza pe flotabilitate si (cica) este in stare sa produca mai multa energie decat cantitatea de energie consumata, aparatul (centrala) se numeste "GAIA Auftriebskraftwerk". Firma isi face reclama cu faptul ca au invitat mai multi electricieni / tehnicieni independenti care au putut face tot fel de masuratori pe parcursul mai multor zile (intrarea era deschisa pentru oricine) si toti s-au convins ca functioneaza, intr-o zi au si demontat prototipul in fata vizitatorilor ca sa vada toti ca nu sunt in interior fire sau baterii ascunse. Eu nu am fost interesant de aceasta chestie, insa colegii mei ingineri au facut o gramada de calcule pe hartie si au ajuns la concluzia ca nu are cum sa functioneze. Cica centrala respectiva poate livra in continuu 4,8 kW, deci pe zi 100 kWh, pe an 36.500 kWh (informatii date de producator). Pretul unei astfel de centrale este de 13.410 € + TVA. Pe pagina urmatoare este un video cu prezentarea prototipului (in limba germana): http://quer-denken.tv/index.php/1429-gaia-auftriebskraftwerk Aici este pagina oficiala a asociatiei care a "dezvoltat" aceasta tehnologie (in limba germana): http://gaia-energy.org/es-ist-soweit-mach-dich-energieautark/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum