albasete Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) In clasa a X-a am luat 10 la fizica pentru inventarea unui aparat care functiona pe baza unui perpetuum mobile. Proiectul a fost facut public in "Almanahele Stiinta si Constiinta 1986, Magazin Isteric 1986 si Almanahul Statelor 1986". De asemenea a aparut si in revista "Smart spre viitor" si "Cugetatorii". Sistemul a fost implementat in scoale si cracanite. In timp s-a dovedit ineficient (consuma foarte multa energie solara, mai ales cand ploua si ningea ) si s-a renuntat la el. Editat Aprilie 9, 2015 de albasete Link spre comentariu
cavit Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Oare umorul aduce bani multi?! Energia... m-am lamurit. Singurul lucru omeneste rezonabil e sa punem in pamint si sa asteptam sa creasca. CXhestiile asta ma fac sa o iau razna, doar cand pun in gradina revin la normal, numa ca de la gradina se lasa cu dureri de sale si crescutul cu mari dureri de cap. parca ar fi blestemate ca nu mai cresc deloc, stiinta strabunicilor am pierdut,o si asta de acum cel putin pe mine unul ma lasa perplex. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Cred ca v-ati dilit cu totii. Daca marianul inchide topicul voi sunteti vinovati Link spre comentariu
Vizitator STIRCU Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 sa nu inchda topicul Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Si care este principiul fizic de functionare? ca asa clipuri de pe iutub si eu si oricine poate sa puna... Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) Nu, as mai avea un url de postat, sper sa fie analizat aici. Din pacate, il am pe un calculator la care inca nu am ajuns... De aceea e bine sa ai datele pe un forum si sa poata fi accesate de oriunde. Si care este principiul fizic de functionare? ca asa clipuri de pe iutub si eu si oricine poate sa puna... Eu am explicat cate ceva despre principiul de functionare, sper sa revin cu toate detaliile inainte de a se inchide topicul Era vorba de un brevet (evident, nu al meu ci al unui rus, brevetat in Franta) Editat Aprilie 9, 2015 de Andutza Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Ma pregatesc sa iau notite. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Nu ma refer la fantezii SF, ci la principii de fizica, reale, nu inchipuite sau utopice. Veniti cu asa ceva sau abtineti-va. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Ma pregatesc sa iau notite. Pare ceva serios; sunt schite, detalii, principiu de functionare, tot. Nu ma refer la fantezii SF, ci la principii de fizica, reale, nu inchipuite sau utopice. Veniti cu asa ceva sau abtineti-va. Da, ceva concret. Cu principii fizice, totul ok. Doar ca eu nu il consider perpetuum mobile; daca acea masinarie functioneaza, extrage energie din magnetism si gravitatie. Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Andutza poate-mi starnesti curiozitatea-n van. Nota bene. Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 ............................... (evident, nu al meu ci al unui rus, brevetat in Franta) Alt rus? asta ar trebuii sa dea credibilitate, nu? in ziua de azi daca nu esti "un rus" esti un prost, gresesc? Si topicul nu ar trebuii sa se inchida, am sustinut dintodeauna un topic separat pentru astfel de aberatii, astfel sint sanse minime sa apara alte "topice" noi si totodata au si "inventorii" unde se descarca. In rest youtube e plin "de rusi"...... Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) Andutza poate-mi starnesti curiozitatea-n van. Nota bene. Nu, ma tin de cuvant, nu vorbesc aiurea. Nu e vorva de filmulete. Poate din intamplare e rus. Nu conteaza, sau conteaza mai putin. Daca veti cauta in topic, am spus cate ceva despre principiul de functionare. Editat Aprilie 9, 2015 de Andutza Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 @andutza::Explica te rog,ce vrei/ai de gand sa faci si MAI ales vino cu DETALII!! Altfel...nimeni nu este ghicitor ...mai ales in..Stiinta!! Asteptam!! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 daca acea masinarie functioneaza, extrage energie din magnetism si gravitatie.De fiecare dată când aud expresia "extrage energie din magnetism"(şi care în ziua de azi a devenit un veritabil stereotip) mă încearcăun gust amar.Cât despre "energia gravitaţională", problema e clarificată încă deprin clasa a VI-a. Câtă vreme mai există energie potenţială (adicăacel celebru "h" este > 0) se va obţine energie cinetică (printransformarea celei dintâi). Când h = 0, atunci totul s-a terminat.Meteorologia este specialitatea dvs.; gândiţi-vă la circuitul apeiîn natură şi spuneţi dacă acesta ar mai fi posibil fără transformareaunei alte forme de energie (concret, cea solară) în energie potenţială.În cazul unei "maşinării" (asimilabilă modelului clasic al unui corpfizic) cum s-ar putea "reînnoi" energia sa potenţială fără un aportenergetic exterior (cu alte cuvinte, fără a consuma o altă energie) ? 1 Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Nu stiu o boaba de franceza, dar am incercat sa urmaresc demonstratia pe formule. Ei bine, presiunea din A este egala cu cea din B. De ce? Se demonstreza prin clasa a cincea, parca. Cred ca mai simplu era daca inclina vasul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum