adryano Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Este vorba despre masa materiei. Adica poate ca intindere o fi infinit (eu asa cred) dar ei spun ca materia din univers este finita. Asta sustin adeptii Big Bang-ului. Daca e sa raportam finitul ca constanta la infinit, atunci primim 0. Ar insemna ca avem in univers locatii unde este vid absolut! Greu de crezut ca ar fi asa...deci Big-Bang-histii tot nu-si pot sustine teoria pina la capat. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Spatiul sa provina din timp? asta e o viziune pur fiziceasca. In asa situatii ne putem astepta la concluzii de genul sa avem mai multe universuri si toate sunt sferice si asezate int-o alta oala sferica in jurul careia graviteaza akte universuri. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Materia e un fake, o iluzie...energetica...Din moment ce adaugand energie cinetica unui corp nu ii putem imprima viteze superluminice, (ceea ce sfideaza logica bunului-simt)sau dacatot ce aflam din cuantica unde parca "iti fuge pamantul de sub picioare"....dar, cu cat ajungi mai profund in cuantica afli latura informationala.Oricate zvarcoliri spatiu-timp or fi sau le imaginam, per total la scara atomica e apar constantele...Atomii de hidrogen de aici sau de aiurea vor fi identici, s.a.m.d...avansand in tab. lui nenea Mendeleev...Unii au zis...nu traim cumva intr- o lume...virtuala? Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Altii au zis ca putem depasi viteza luminii folosind motoare Alcoubiere ... altii spun ca exista "wormholes" dar pana acum nu am "vazut" nici una nici alta.De ce ar fi "fake" materia si nu energia.Daca ne gandim bine, energia nu o simtim decat sub forma de radiatie pe cand materia o putem sesiza cu toate cele 5 simturi.Toate sistemele de transformare a energiei au nevoie de un suport material.Chiar si oscilatiile cuantice ale vidului apar datorita aparitiei si anihilarii perechilor particula-antiparticula deci nu inteleg de ce materia ar fi mai "virtuala" decat energia. In privinta informatiei, daca avem un spatiu gol, fara materie, fara energie, putem avea informatie in acest spatiu?Eu zic ca nu. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Materia e o forma de existenta a energiei, e energie in stare de conservare.S-ar parea ca informatia poate exista si fara materie, cuantica permite asa ceva.In sensul ca informatia poate fi transmisa cu viteza infinita, ceea ce depaseste conditia materiei.Si in timp poate fi transmisa, deci nu intotdeauna mecesita suport material.In acest Univers, viata e posibila asa, ca si aici, oriunde vor fi sau au fost conditii similare.Biodiversitatea mi se pare relevanta.Daca un scriitor ar scrie 232122444322 volume fantastice in cursul vietii, nimic nu ne opreste sa credem ca, daca mai traia ar mai fi scris de 10 sau 100 de ori mai multe.Asa si natura cunoscuta...cate alte milioane de specii de plante sau animale vor ma fi (fost)Dar, ce zic eu milioane...(?) Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Momentan informatia nu poate fi transmisa decat din trecut spre viitor si are nevoie de suport material pentru a fi scrisa.Hartia, CD-ul, HDD-ul, campurile electromagnetic sau gravitational sunt suporturi materiale.Cum "scrii" informatia intr-un spatiu fara materie?De fapt nici nu are sens sa scrii informatie intr-un astfel de spatiu pentru ca nu poate fi citita.Nu are "cine" sau "ce" sa o citeasca. De ce sa fie materia "energie conservata" si n-ar fi energia "materie conservata"?Este un fel de:"Ce a fost intai, oul sau gaina?"Daca tot facem speculatii macar sa le facem pana la capat. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) De catre oameni, da. Dar la nivel cuantic e altceva. Apoi, puii de cuc cum stiu unde sa se duca? Asta pt. ca tot veni vorba. Nici macar nu sunt crescuti de parinti. Cum au informatia? Unde a fost scrisa si de catre cine?Studiind statistica am unele raspunsuri. Editat Martie 26, 2015 de Andutza Link spre comentariu
icar Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Este un fel de:"Ce a fost intai, oul sau gaina?" Aici raspunsul e chiar simplu: reptila!! Doar ca "filozofii" de ocazie nu vor sa inteleaga asta. Apoi, puii de cuc cum stiu unde sa se duca? Iertat sa-mi fie, alta speculatie ieftina! Pai pisica, de unde stie sa sa spele?/ Cinele, de unde stie sa-si caute catea??? Toate aceste "informatii" au un suport clar, material, si se transmit din generatie in generatie! Pai, intreb si eu, puiul de cuc, daca tot stie unde sa se duca, de ce nu are asupra lui si informatiile/ experientele dobindite, in cursul, vietii de parintii lui??? De ce o pisica nu trasmite puilor informatiile dobindite in cursul vietii??? Informatia nu poate sa existe fara un suport. Chestii de filozofie ietina. Pentru ca, daca intri adinc in problema, vezi ca apar tot felul de contradictii pe care nu le poate explica decit, desigur, buna la toate, dialectica. Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 La nivel cuantic, informatia e scrisa pe particule deci tot pe suport material.Indiferent ca vorbim de particule de materie sau particule de interactie tot suport material se cheama. Puiul de cuc are informatia scrisa in ADN, tot materie. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Fenomenal, cercetatorii britanici au descoperit un dispozitiv perpetuum mobile! Acesta functioneaza pe baza energiei furnizate prin captarea bosonilor Higgs pe o folie din aluminiu alimentar. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Se face cercetare multa in marea britanie? Cum isi pot permite si altii nu? La noi de ce nu? Nici in Rusia nu fac atata cercetare. Editat Aprilie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
one Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Fenomenal, cercetatorii britanici au descoperit un dispozitiv perpetuum mobile! Acesta functioneaza pe baza energiei furnizate prin captarea bosonilor Higgs pe o folie din aluminiu alimentar. Daca va fi descoperit un perpetuum mobile probabil britanicii o sa fie aceia. Astia descopera mereu ce le convine. Apoi probabil o sa ni-l vanda. Link spre comentariu
Vizitator STIRCU Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 RUSII au facut Voi atasa in curand detalii Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Ia so vedem si p`asta..., dar nu mi se alege, au facut? in sensul de a "face" ceva la toaleta? sau au descoperit acest perpetuum? "one", nu, de vindut o sa ni-l vinda evreii, parca asa este bancul! Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Pe cand vom avea asa stiri? Maine intre orele 9 si 18 Soarele se va afla in revizie tehnica. Puterea emisiva va fi redusa la limita de avarie de 10% pe toata durata reviziei. Se vor efectua lucrari de inlocuire partiala a unor mici zone consumate din nord-vest precum si un test de reducere a capacitatii emisive in cazuri prea toride pt economie de carburant. Vor fi afectate doar zonele de pe Pamant care au ziua intre acele ore. Editat Aprilie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum