Marian Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Ok Andutza, cum spuneti Dvs. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Nu e nimic personal, dar as vrea sa vad si eu acel sistem functionind! NU pe youtube! Apoi, este adevarat, nu se stie totul despre gravitatie,cum nu se stie totul si despre dezintegrarea radioactiva, de exemplu! Dar una e sa nu stii ceva despre un anume lucru, si alta e sa-i incalci legile, fie ele si necunoscute! Cum spuneai chiar tu, acum 100 de ani nu se stia nimic de internet, dar asta nu insemna ca nu ar fi functionat! Asa, pentru descretirea fruntilor. Mai cu ceva ani buni in urma, citisem, intr-un almanah Anticipatia, o poveste simpatica de tot. Un sef isi apostrofa subalternii, evident extraterestrii, ca au pus, din greseala, petrol sub Irak si carbune in Siberia. Amploiatii isi cereau scuze si propiteau ca nu se va mai intimpla. Unul intreaba, insa, nedumerit: - Pina cind o sa le mai dam Pamintenilor atitea surse de energie??? - Pina or intelege si ei ca exista peropetuum mobile, veni raspunsul sefului!! Vedeti, tot nu ati inteles. Daca functioneaza, functioneaza in baza legilor fizicii, cum altfel??? Daca functioneaza, inseamna ca nu intelegem corect gravitatia. Neintelegerile vin din faptul ca se crede ca e ceva gratis, si nu e. Functionarea acelui sistem demonstreaza alte lucruri insa, si va las sa va ganditi la ele, din moment ce e clar ca, oricum ar fi, energie nu poate fi adusa intr-un sistem oarecare, in speta in cel dat exemplu. Dincolo de noi sau de felul cum folosim energia sau nu. Faptul ca din bomba atomica s-a obtinut energie, asta nu a insemnat ca a fost free! Introducand o cantitate de energie, s-a obtinut muuuult mai multa. Si? Oare nu am inteles nimic din asta? Ramane valabila formula lui Einstein EMC la patrat, oricum! Si, vedeti, in loc sa imi dati url-uri catre lucrari, o dati pe bancuri. Editat Martie 20, 2015 de Andutza Link spre comentariu
icar Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Andutza, repet, nu se stie totul despre gravitatie, de exemplu masa, sarcina, spinul gravitonilor, cum nu se stie totul nici despre nucleul atomic. Mereu apar particule noi, care incearca sa explice anumite comportari ale nucleului, dar asta nu inseamna ca Z-tul e dat de numarul de neutroni, ca sa-mi dea mie bine la nu stiu ce aplicatie utopica! Spui ca acea instalatie produce energie, dar nu e free. Atunci, la ce discutam?? Spui ca ea functioneaza prin schimbarea polilor magnetilor. Cum faci asta, fara sa consumi energie??? Ce faci cu frecarea??Imi pare rau, exemplul cu bomba a fost cel mai prost care putea fi dat! Am mai discutat de defectul de masa. Acesta, insa, nu contravine nici unei legi a fizicii! Ecuatia lui Einstein este E=mc^2/2!!!! Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Da , bineinteles ... dar in chinuri ! Mai bine - si refuza nasterea ... se poate sa refuzi o nastere? Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Andutza, repet, nu se stie totul despre gravitatie, de exemplu masa, sarcina, spinul gravitonilor, cum nu se stie totul nici despre nucleul atomic. Mereu apar particule noi, care incearca sa explice anumite comportari ale nucleului, dar asta nu inseamna ca Z-tul e dat de numarul de neutroni, ca sa-mi dea mie bine la nu stiu ce aplicatie utopica! Spui ca acea instalatie produce energie, dar nu e free. Atunci, la ce discutam?? Spui ca ea functioneaza prin schimbarea polilor magnetilor. Cum faci asta, fara sa consumi energie??? Ce faci cu frecarea??Imi pare rau, exemplul cu bomba a fost cel mai prost care putea fi dat! Am mai discutat de defectul de masa. Acesta, insa, nu contravine nici unei legi a fizicii!Ecuatia lui Einstein este E=mc^2/2!!!! Ei, cand cineva imi va spune ca stie TOTUL despre gravitatie, putem discuta si despre asta. Pana atunci, nu va pronuntati, pls. Cand se va sti, vom fi in cunostinta de cauza. Singura cretitudine ce o am e aceea ca nu stim prea multe despre gravitatie si nici macar despre efectele ei totul. Cine a citit acea carte a vazut acolo cum nu erau explicate corectiile ce trebuiau aduse satelitilor de pe anumite orbite in special pe orbitele interioare, catre Soare, dar si altele. Produce energie dar nu e free...la ce discutam? Pai aici e confuzia. Pare un paradox, nu? Hmmmm....Mai ganditi-va! Glumele sa ramana in sectiunea dedicata. Spor! Editat Martie 20, 2015 de Andutza Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Pana nu veniti cu unele detalii explicative concludente Andutza, va pot spune ca nu veti capata prea multa intelegere, nici vehementa cu care insistati in acest demers nu cred ca va ajuta in situatia de fata, am citit si recitit postarea Dvs care a adus in discutie acel brevet dar n-am regasit nimic realist acolo. PS: Any action has in equal and opposite reaction... e o fraza ce-mi place mie... 1 Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Nu o sa gasiti, mi s-a dat peste mana, si basta, s-a terminat. Unele lucruri ce se cred constante, se pare ca nu au fost dintotdeauna constante (viteza luminii, valoarea defectului de masa, timpul, informatia, gravitatia...) Deci? In timp Universul nu va arata mereu la fel, dar la o scara enorma in timp. A se citi intre altele si cartea "Ultimele 3 minute ale Universului", intre altele. (Nu SF-uri, cum se spune ca citesc) Nu era in niciun caz vorba de filmulete youtube, ce despre un brevet de inventie cu toate detaliile aferente (schite, caractreristici, descrierea in detaliu a principiului de functionare si, mai mult, poze dupa o instalatie reala) Poate altadata voi reveni cu detalii, acum nu. Iau o pauza. Cand incepe bascalia pe un forum, am fugit. " Any action has in equal and opposite reaction..." Da, reactia mea e pe masura. Editat Martie 20, 2015 de Andutza Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Ecuatia lui Einstein este E=mc^2/2!!!!Şi totuşi nu, nu are ce căuta acolo numitorul !N-o confundaţi cu expresia energiei cinetice din mecanicanewtoniană (unde într-adevăr apare un "2" la numitor), darîn care viteza corpului considerat este v << c ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Da , bineinteles ... dar in chinuri ! Mai bine - si refuza nasterea ... Speranta e determinanta ( sau nu ... ) in amor , furtul de bani publici , politica si 6 din 49 . In tehnica ( eventual stiinta ... ) nu s - a aciuit ... nu produce descoperiri aplicabile in tehnologie si " real life " . Mai ales , nu tine de foame . Si nici de sete ... Alchimistii , credinciosii si alte cohorte de visatori au aflat primii . Procesul continua , ca orice chestie bazata pe iluzii si constructii mentale inconsistente ! Ehe...alchimiştii credeau că distilând apa de mii de ori, se va obţine Dizolvantul Universal, apoi, la sfârşitul sec XIX chimiştii râdeau de credinţele alchimiştilor...le-a trecut râsul prin 1940...distilând apa de mii de ori(distilarea fracţionată a apei), s-a obţinut apa grea, deci alchimiştii au cam nimerit-o, bomba nucleara "dizolvă tot", e "dizolvantul universal". Speranţa s-a aciuit de pe la sf. sec. XIX în tehnologie şi "real life", şi produce descoperiri teribile, precum radarul, radioul, televiziunea, vasele submarine, aviaţia, antibioticele, etc. Eminentul savant Simon Newcomb spunea prin 1890 că aparatele de zbor mai grele decât aerul nu vor fi posibile niciodata, şi demonstra asta cu calcul matematic(corect!), însă, de fapt, acel calcul matematic nu ţinea seama decât de tehnologia existentă, de raportul greutate/forţă motrice al unui motor existent atunci, nu de raportul acesta al unui motor din viitor. Viitorul ne rezervă surprize mari, deja suflă adierea viitorului-fulerine/graphene, biotehnologii, teleprezenţă, semiconductori organici. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Si aparatele alea pe care si le fac savantii din multimetre de 2$ ::: DA ; STIU ! Am citat din memorie , aproximativ ... Noroc ca am apucat de - am inventat cate ceva ... consfintit cu brevet d ' ala cu panglica cu steagul Romaniei si timbru sec cu stema tarii ... unele sant inca la secret ! Altii de pe - aici au inventat gaura la covrig , apa calda , scobitul in nas si mersul pe jos , inainte , inapoi , lateral si cu pas adaugat ... bazati pe acest " palmares " au pareri si explica " moartea caprioarei " si povesti cu cocosu ' rosu , bazate pe aberatii groase postate de - a lungul stagiului pe forum ! Noroc ca nu putem fi confundati ... Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 odata aruncat ci cuantic vorbind ce este gravitatia ce este gravitatia? sau ce este magmetismul? Intrebari asemanatoare. Ambele au la baza o alta forma de existenta a materiei decat substanta adica campul, gravitational respectiv magnetic. Campul este forma de existenta caracterizata prin interactiuni de un anume tip. Cel gravitational apare vizibil doar la corpuri cu mase suficient de mari ca la cele mici e greu de masurat desi exista. Sa despicam un pic firul: deci cuantic ce e gravitatia? pai ia niste carti de mecanica cuantica si studiaza. Dar ma tem ca te pierzi in aparatul matematic de acolo. Si totusi doar el e cel care explica acele lucruri prea mari sau prea mici pt noi unde simturile ratiunea si gandirea noastra esueaza. Cine are impresia ca aceste campuri fac energie din nimic pe care s-o folosim? Si pana la urma la ce ar ajuta sa facem aceasta energie singuri? Oricum baronii mondiali nu ne vor da liberatea energetica. Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Stai linistit, studiez statistica din toate punctele de vedere. Am vorbit de Sinergetica, dar nu are legatura aici.Am putea vorbi de statistica cuantica si de multe altele. E adevarat ca mai mult am studiat legatura dintre aceasta si lumina, nu versus gravitatie.Dar, atat in privinta luminii cat si in privinta gravitatiei, se fac experimente relevante, despre unele am chiar cunostinta directa, asa ca am habar. 1 Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Depinde ce studii ai si pe ce mergi mai departe cu studiile, nu neaparat cele cu diplome. La meteorologie sau la economie sunt alte statistici, n-au legatura cu cele din fizica, de fapt posibil sa stii. In fizica sunt asa zisele mecanica analitica mecanica statistica si termodinamica statistica. Cea cuantica abia apoi este dupa ce insusesti toate astea plus ceva notiuni de "relativitate". Crezi ca folosind aceste notiuni ai putea demonstra ca poti obtine energie din nimic cum e versusul in acest topic? ca mai mult am studiat legatura dintre aceasta si lumina probabil ceva optica (ondulatorie si) cuantica Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) E doar o iluzie faptul ca poti obtine energie din nimic. Daca poate fi obtinuta energie astfel, atunci in mod logic acceptam ca gravitatia pentru a exista ar consuma ceva. Cum materia e o forma de existenta a energiei, are ce consuma. Cel putin in acea lucrare citata (Gravitatia) in aceasta directie se merge. Cand voi avea disponibilitate, poate voi cita chiar din carte. In rest, cuantica, pentru mine e ca o scufundare in alta lume, si practic asta e. Trebuie sa cobori ceva trepte sa ajungi acolo, iar daca ne gandim la lumina, cum ai putea sa faci asta fara relativitate? Plus factorul informational, la nivel cuantic, deloc de neglijat! Interesant acest aspect al informatiei in cartea amintita mai sus de mine "Ultimele 3 minute ale Universului" Sper ca ati citit-o... Nu sunt de acord cu toate afirmatiile de acolo, dovada teoriile gaurilor negre, insa sunt ceva lucruri de luat in seama. Practic statistica este studiul informatiei. Ajungand la miezul informatiei la nivel cuantic, ajungi sa intelegi ceva din ceea ce inseamna cu adevarat informatie. Universul e: spatiu, timp, energie, informatie. Editat Martie 20, 2015 de Andutza Link spre comentariu
Vizitator Andutza Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Doar aparent nu au legatura statisticile indiferent la ce se refera acestea.Esti de acord ca o statistica presupune o baza de date. Noi stocam datele pe diverse suporturi hartie, calculatoare, etc.Si, studiind acele baze de date putem face prognoze despre evolutia in viitor a sistemului respectiv, sau diverse corelatii cu alte sisteme,facem grafice, etc. E o matematica riguroasa chiar si in cel mai haotic sistem posibil ce am analiza.Dar, daca nu stocam datele, asta nu inseamna ca acele sisteme analizate nu vor mai sti cum sa evolueze.Sau nu trebuie sa contabilizam noi informatia, ca sistemul sa nu o uite...De exemplu un fenomen cu o anumita probabilitate calculata se va incadra intotdeauna in parametrii calculati, abaterile de la medie putand fi prezise. De la aruncarea cu banul pana la sisteme si multimi de sisteme corelate sau interconectate.De parca undeva informatia e stocata. Am fost fascinata de aceste lucruri si, gradual, am ajuns pana la la cuantica cu asa ceva, desi e adevarat ca acolo e un pic diferit.Dar, asteptam sa apara computerul cuantic...Ar fi enorm de multe de spus doar despre un sistem binar(aruncarea cu banul de ex.), dar despre sistemele complexe....Da, e esential sa ai habar de clopotul lui Gauss, dar si de relativitate, desi cea de_a doua notiune trebuie in cuantica...Da, gradual totul, dar uimitor e ca natura stie matematica, asta e fascinant.Asta e latura informationala macro a Universului, iar in cuantica totul e mult mai complex, fascinant e aici faptul ca informatia poate circula extrem de rapid. Sisteme aflate la distanta nu atat fizica, cat distanta IN TIMP comunica foarte bine.Voi da exemplul cu soarecii si labirintul dar maine, daca imi fac timp. Universul trebuie sa fie suficient de omogen la nivel informational, aceleasi legi ale probabilitatilor s_ar aplica peste tot.Uimitor e faptul ca in gaurile negre informatia pare a fi distrusa, insa odata scapata de acolo materia (totusi mai scapa cate ceva) stie aceleasi lucruri... Editat Martie 21, 2015 de Andutza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum