Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri impartite

Vizitator ExtremeEdition

Postări Recomandate

Da , bineinteles ... dar in chinuri ! Mai bine - si refuza nasterea ... Speranta e determinanta ( sau nu ... ) in amor , furtul de bani publici , politica si 6 din 49 . In tehnica ( eventual stiinta ... ) nu s - a aciuit ... nu produce descoperiri aplicabile in tehnologie si " real life " . Mai ales , nu tine de foame . Si nici de sete ... Alchimistii , credinciosii si alte cohorte de visatori au aflat primii . Procesul continua , ca orice chestie bazata pe iluzii si constructii mentale inconsistente !

Editat de gauss
Link spre comentariu
In partea de sus si de jos are loc rasucirea unui mecanism ce duce la inversarea polaritatii unor magneti

Si acest mecanism, de unde isi ia energia?? Cu cit lantul e mai lung, cu atit creste pierderea de energie prin frecare!!

Cit despre afirmatia asta: materia se dezintegreaza cu un ritm de 1 proton la un volum de materie echivalent cu un bazin olimpic pe secunda, mi se pare celputin aiurea!! Ce materie se dezintegreaza?? Din ce stiu, dezintegraea este de tip alfa ( e drept se emit doi protoni si doi neutroni, adica un He dublu ionizat), beta, gama. Mai este emisia de neutroni, care este defpat fisiune spontana. Si se dezintegreaza doar izotopii radioactvi, nu cei stabili, cea mai mare parte a materiei, si atunci se emite energie.

Andutza, am mai spus-o si o repet, nici o inventie/descoperire/aparatura nu poate functiona incalcind legile fizicii, fie ele si necunoscute inca. Daca ai fi invirtit, acum 500 de ani, o bobina intr-un cimp magnetic, s-ar fi generat curent, desi legile nu erau inca cunoscute. Marul a cazut pe pamint si inainte de a-i cadea in cap lui Newton. Una este sa descoperi ceva in baza cunostintelor si legilor universal valabile si alta e sa "inventezi" ceva ce functioneaza incalcindu-le!! Internetul, nici acum, nici cu 40, sau 500 de ani in urma, nu ar fi incalcat vreo lege a fizicii!!!

Link spre comentariu

Cam are dreptate ICAR ... a se omite " Cam " !  Altfel , ce sa zic ?  Eu m - as bucura sa se descopere un perpetum mobile . Ar disparea universul ... si grauntele infinitezimale reprezentate de oameni . Din pacate , universul este etern , nelimitat in timp si spatiu ... ma rog , pana la " noi ordine " !

Link spre comentariu
Vizitator Andutza

Cam are dreptate ICAR ... a se omite " Cam " !  Altfel , ce sa zic ?  Eu m - as bucura sa se descopere un perpetum mobile . Ar disparea universul ... si grauntele infinitezimale reprezentate de oameni . Din pacate , universul este etern , nelimitat in timp si spatiu ... ma rog , pana la " noi ordine " !

Dar nu ar fi perpetuum mobile! Aici gresim. In cele din urma trebuie sa recunoastem ca nu stim foarte multe despre gravitatie. Sper sa mai ajung pe la biblioteca si sa mai imprumut acea carte sa dau un citat complet. Nu sustin nimic, spun doar ce am vazut, ce am citit.

Link spre comentariu

@Andutza , se stiu foarte multe despre gravitatie.Din pacate, modul in care se preda in scolile romanesti duce foarte des la confuzia dintre forta si energie.De ex.:Daca avem un corp de masa "m" aflat la inaltimea "h"  asupra corpului actioneaza forta F=m*g(g-acceleratia gravitationala), acest corp are energia potentiala Ep=m*g*h.Asupra aceluiasi corp aflat la suprafata pamantului adica h=0 va actiona aceasi forta F=m*g dar va avea energia potentiala zero(Ep=m*g*h=0).Ceea ce unii "pseudosavanti" numesc energie gravitationala nu exista.

Inca ceva!Un dispozitiv care produce mai multa energie decat consuma se numeste perpetuum mobile.

Link spre comentariu
Vizitator Andutza

Nu ma interesa viteza cu care imi cade dintele odata aruncat ci cuantic vorbind ce este gravitatia.Cat despre antevorbitorul, si-a castigat demult dispretul meu.Emigrantul lu' peste, ataca subiectul, nu persoana.

Editat de Andutza
Link spre comentariu

Am alergie la ideea de "free energy", niciodata nu am ascuns asta, si asta deoarece din punctul meu de vedere nu exista sistem cu randament supraunitar, conditie absolut obligatorie pentru a genera energie din nimic, imi plac cei care au un punct de vedere sceptic, sau macar interogativ, cei care nu se multumesc cu ce li se spune ca ar fi ceva capabil sa faca, ci investigheaza ei sa inteleaga si de ce respectivul dispozitiv poate sau nu sa faca ceea ce se prezinta... Totusi rog sa va limitati la a ataca mesajul, nu si mesagerul.

Eugeniu sper sa nu mai vad astfel de postari pe aici sau pe alte sectiuni unde moderez eu, din partea ta, ca stii ce urmeaza.

Anduta, pana acum nu am avut ocazia deoarece nu am intervenit pe subiectul Dvs cu girueta, doar am urmarit discret discutiile de acolo, va urez bun venit in comunitatea Elforum, pana acum activitatea Dvs a fost destul de interesanta si la obiect, mai putin postarea de mai sus, sau mai precis expresia din finalul ei, nu e tocmai inspirata dar sa zicem ca erati suparata ( si pe buna dreptate ), totusi incercati sa nu va mai lasati provocata astfel, puteti raporta ceea ce nu vi se pare ok, voi lua cu siguranta masuri daca tine de mine.

Inchei repetand rugamintea de a va limita la a discuta subiectul acestui topic, nu si persoanele care participa la el, altfel ma vad nevoit sa inchid si sa fac iarasi curatenie.

Spor.

Link spre comentariu

Valangjed, foarte bine punctat!!! Apoi, adeptii scoaterii de enegrie din gravitaie, uita un lucru: ca sa duci obiectul lainaltimea "h"....trebuie sa consumi energie!

Andutza, gravitatia este  una din cele patru interactiuni fundamentale din natura cunoscute, alaturi de interctiunea electromagnetica, interactiunea nucleara tare si interactiunea nucleara slaba. Toate sunt destul de bine inetelese si studiate. De ce nu apar modele de perpetuum mobile bazate  pe interactiunea electromagnetica sau pe interactiunea nucleara slaba??? Simplu, pentru ca "savantii" care fac asemenea descoperiri nu au habar de ele!! Stiu doar de gravitatie, li se pare ceva tare exotic asa ca opun la ...treaba!

Inca  data, ca sa lamurim lucrurile, instalatia propusa de tine, ma rog gasita de tine pe nu stiu unde, ar functiona daca nu ar fi frecarea. Ori cum aceasta este inevitabila...consuma energie. De aia nu exista perpetuum mobile, pentru ca nu poti consuma mai mult decit produci! Ori in exemplul demai sus, exact asta se intimpla, ma rog, vrea sa se intmple!, se vrea sa se consume mai multa eregie decit se produce!

Link spre comentariu
Vizitator Andutza

Ca sa inchei, penru ca tot inchei:

1) La orice nivel am discuta, legile fizicii spun ca nu putem aduce energie in plus fata de cea mostenita de la inceputurile Universului si accept asta.

2) Savantii spun ca inca nu cunoastem TOTUL despre gravitatie (a se vedea speculatiile referitoare la gravitoni, etc)

3) Daca acel sistem functioneaza, nu are cum sa incalce legile fizicii, cunoscute sau nu. Cum acceptam punctul 1), daca functioneaza, inseamna ca nu intelegem corect ce este gravitatia.

4) Daca o luati personal, atunci pa.

Link spre comentariu

Nu e nimic personal, dar as vrea sa vad si eu acel sistem functionind! NU pe youtube!

Apoi, este adevarat, nu se stie totul despre gravitatie,cum nu se stie totul si despre dezintegrarea radioactiva, de exemplu! Dar una e sa nu stii ceva despre un anume lucru, si alta e sa-i incalci legile, fie ele si necunoscute! Cum spuneai chiar tu, acum 100 de ani nu se stia nimic de internet, dar asta nu insemna ca nu ar fi functionat!

Asa, pentru descretirea fruntilor. Mai cu ceva ani buni in urma, citisem, intr-un almanah Anticipatia, o poveste simpatica de tot. Un sef isi apostrofa subalternii, evident  extraterestrii, ca au pus, din greseala, petrol sub Irak si carbune in Siberia. Amploiatii isi cereau scuze si  propiteau ca nu se va mai intimpla. Unul intreaba, insa, nedumerit:

- Pina cind o sa le mai dam Pamintenilor atitea surse de energie???

- Pina or intelege si ei ca exista peropetuum mobile, veni raspunsul sefului!!

Link spre comentariu

@Andutza sper ca n-ati luat interventia mea ca pe ceva personal ca nu este cazul de asa ceva, ci din cotra, tocmai pentru a evita acest sens al discutiei am intervenit mai sus in urma acelui raport. Functia mea de moderator imi impune sa fiu cat mai neutru cat privesc direct utilizatorii , dar imi pastrez dreptul de a nu fi de acord cu opiniile lor, eu am contrazis ideea de free energy si nu faptul ca Dvs ati lansat discutia de fata, la fel de bine o putea propune oricine altcineva. E drept ca nici nu ma ghidez dupa mentalitatea ochelarilor de cal, sunt constient ca tehnologia evolueaza in mod constant, totusi se face asta pe baza unor legi bine definite, daca se prezinta un principiu care pe mine sa ma convinga atunci foarte bine, il voi sustine si eu, dar marturisesc ca sunt destul de sceptic si deci greu de convins, dar nu pentru ca as fi partinitor ci pentru ca unele principii nu o permit.

PS: In filmele SF legile fizicii uneori practic nu exista, si totusi in ciuda faptului ca sunt consumator de SF inca nu am observat vre-o productie serioasa care sa promoveze energie din nimic, ci dimpotriva chiar si acolo se promoveaza marele off al fizicienilor, si anume energia multa necesara si imposibil de obtinut...

Link spre comentariu
Vizitator Andutza

Daca citeati cu atentie ultimul post, am sustinut ca nu poate fi adusa energie suplimentar in Univers, cat de putina, si chiar cred asta.

Totusi, inca nu stim exact ce este gravitatia, iar daca cineva sustine ca stie, atunci il rog sa scrie o carte in care sa explice cu lux de amanunte, nu baliverne pe forum. Da, aveam de gand sa aduc detalii sa discutam pe tema adusa in discutie de mine, nu pentru a sustine ceva, ci pentru a discuta. Dar, cum un user a luat in batjocura, am incheiat subiectul si cu asta basta. Ca sustineti ideea de free energy sau nu, nu ma priveste, si, repet, desi sunt convinsa ca nu exista free energy, acea instalatie poate produce energie, dar nu e free!

Daca functioneaza sau nu, nu e treaba mea. 

Poate imi explica cineva in detaliu mai mult decat am citit in acea carte despre gravitatie, asta ma intereseaza.

Nu pareri pe la coltul forumului, ci pe carti solide, stiintifice. Multumesc!

Editat de Andutza
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări