Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

confuz

Postări Recomandate

Salut tuturor.

Azi cautand datasheet-ul tranzistorului 2n5551 si complementarul lui 2n5401 am observat ceva foarte dubios si anume intr-o pagina tranzistorul avea colectorul in stanga si emitorul in dreapta iar in alta pagina avea colectorul in dreapta si emitorul in stanga asta cu tranzistorul pus pe fata.As vrea sami spuneti si mie pana la urma unde are acest tranzistor colectorul si unde are emitorul.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gab19

2

• bobo

1

• UDAR

1

• Nicusor Lupu

1

Top autori în acest subiect

cand verific un tranzistor cu multimetrul am observat ca intotdeauna in polarizare directa rezistenta b-e este mai mare decat rez b-c.

cu plusul in baza tranz NPN trebuie sa conduca si astfel rez BE va fi mai mare decat rez BC.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Azi cautand datasheet-ul tranzistorului 2n5551 si complementarul lui 2n5401 ...

E bine , când vorbești de un datasheet să precizezi de la care producător. Componentele uzuale sunt produse de foarte mule firme și , uneori ( destul de rar ) , apar diferențe .

Link spre comentariu

Uitati ce ma derutat ...

In cele doua foi de catalog aratate in linkurile alea tranzistoarele au aceeasi dispunere a pinilor; daca tii tranzistorul cu fata plata a capsulei spre tine si cu terminalele in sus, de la stinga la dreapta este C, B, E.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări