sebi_c Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Mie nu-mi place reactia intoarsa pe catod! Cel mai bine, mie mi s-a parut a fi reactia intoarsa pe intrarea neinversoare a unui etaj diferential de la intrare. Altfel, schema precedenta mi se pare destul de clasica; poate nu vad eu noutatea! Stiu acel amplificator,idea este sa nu copiem ce a mai fost realizat si sa nu se foloseasca tuburi GU.Topicul nu este despre cel mai bun amplificator prezentat pe forum . Amplificatorul respectiv poate fi facut cu orice tub final. Trebuie numai redimensionat intreg amplificatorul! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Nu cred ca doua tuburi puse in paralel pot fi o solutie optima fiindca suma a doua surse neliniare nu poate reprezenta un minim de THD... Parerea mea este ca pentru asigurarea nivelului de semnal dat de catodina pe cele patru tuburi finale ar trebui regindit tubul driver sau daca se poate considera ca defazorul de tip catodina oricit de simplu este (chiar elegant) nu asigura un semnal egal pe doua impendante inegale, si nu asigura, implicit defazajul corect ar trebui facut cu un sistem simetric de genul Schimmt cu generator de curent constant in catod caz in care cele doua alternante sint perfect egale si fara o compensare semnificativa. Pentru etajele PP, defazorul dicteaza repartizarea spectrala a armonicelor, se poate verifica ... Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) Tocmai ce a fost lansata "cererea" de catre @viobio,eu am desenat si simulat ceva legat de propunerea @valderama si nu mi se pare de lepadat aceasta configuratie...,o sa ma gandesc si eu la ceva si cred ca tocmai asta vrea si initiatorul topicului: cat mai multe propuneri pentru alegerea celei mai performante conceptii,conditiile de inceput sunt clare: montaj PP,fara tuburi exotice ci numai tuburi clasice utilizate in domeniul audio,amplificator pentru auditii nu pentru instrumente muzicale probabil si ceva original,trafuri de iesire concepute/realizate de membri forumului... in rest suntem liberi sa postam ce dorim,cred ca am inteles bine,nu? Propuneti si dv. alte scheme si le vom analiza,ce-i atat de complicat,nu a ramas batuta in cuie aceasta,zau asa ! P.S cred ca ar mai fi trebuit specificat si cam ce putere se doreste de la acest amplificator,daca tot este vorba de PP. Editat Septembrie 10, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 NU CONTEAZA PUTEREA DE IESIRESa fie PPTransformatoarele de iesire se pot cumpars sau construi de cineva de pe forumAsteptam si alte propuneri din partea altor colegi forumisti,schema poate fi desenata si de mina,cine are idei sa posteze aici,stiu ca fiecare din noi prefera o anumita topologie,nu e bai,hotarim de comun acord ce schema o sa fie executata fizic. Link spre comentariu
saptemari Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Salutare,Am trei tuburi Siemens F2A. Nu sunt noi, nu sunt verificate, dar poate face asta Vio.Din cate stiu, sunt finale audio si ar fi interesant sa le punem la treaba. Am vazut ca sunt apreciate, pe ebay se cere mult pe ele.Le pun la bătaie pentru proiect fără pretentii financiare. Ce ziceți?http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-content/siemens-f2a.pdf Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Salutare,Am trei tuburi Siemens F2A. Nu sunt noi, nu sunt verificate, dar poate face asta Vio.Din cate stiu, sunt finale audio si ar fi interesant sa le punem la treaba. Am vazut ca sunt apreciate, pe ebay se cere mult pe ele.Le pun la bătaie pentru proiect fără pretentii financiare. Ce ziceți?http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-content/siemens-f2a.pdfSalut MariusAm si eu F2A,noi,am vrut sa fac ceva cu ele ,un SE,am abandonat idea,nu gasesc socluri,e un tub interesant. Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 (editat) Poate configuratia asta s-ar apropia mai mult de una clasica. Pot fi folosite EL509, EL519, KT90 intr-un regim destul de conservator, din care se pot obtine 50w cu un thd si tid<0.5%. In preu+driver 6n3p-ev poate fi o solutie... Editat Septembrie 11, 2014 de Kosmin Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Poate configuratia asta s-ar apropia mai mult de una clasica. Pot fi folosite EL509, EL519, KT90 intr-un regim destul de conservator, din care se pot obtine 50w cu un thd si tid<0.5%. In preu+driver 6n3p-ev poate fi o solutie...Inca o schema! Ma bucur ,ca participi si tu Cosmin.EL509,519 ,exclus,stii tu de ce! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Atunci cind se proiecteaza un amplificator PP se incepe cu etajul defazor care trebuie sa asigure nivelul de atac al tuburilor finale si cum acestea au o configuratie simetrica este evident ca si defazorul trebuie sa fie simetric cu o impendanta de iesire adaptata finalelor Conditia de transfer a defazoarelor simetrice implica ca in catodul comun este nevoie de de un inductor ce are rezistenta in c.c mica si impendanta in c.a. mare sau inlocuirea acestuia cu un generator de curent constant apoi trebuie ajustat PSF-ul defazorului pentru a asigura nivel de iesire maxim si THD minim Greu de crezut ca un defazor catodina poate rezolva aceste deziderate fara interfatarea cu un etaj diferential ce trebuie in plus sa asigure amplitudinea ceruta pentru tuburile finale de acea rezolvare data de Kosmin este mai corecta, parerea mea... Link spre comentariu
Patefon Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Daca tot a fost ales modelul Push-Pull de etaj final eu as propune pentru etajul defazor un circuit Floating Paraphase. Push-Pull, prin natura lui, favorizeaza distorsiunile armonice de ordin 3 in defavoarea celor de ordin 2. Prin lantul diferit intre cele doua semnale de atac al finalelor (o cale este amplificata de doua ori, o cale este amplificata doar odata) se poate obtine asimetria care genereaza armonicile de ordin 2. Manipuland convenabil sarcina se poate "asezona" un raspuns armonic convenabil. Pierderea in timp a simetriei amplificarii lampilor pre-finale este compensata automat de circuitul de captare a semnalului pentru a doua amplificare (floating). Link spre comentariu
flancfuster Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 (editat) Am o ideeHai sa concepem un amplificator pe tuburi ,best the best,cu participarea celor de la sectiunea de tuburi.Prin colaborarea mai multor useri sa se conceapa schema,fara sa ne balacarim ca de obicei.Amplificatorul il execut eu fizic,facem si o auditie ,la care pot participa colegii de forum.Eu suport toate costurile de executie,dupa ce ne plictisim de el,il vindem,banii incasati ii donam catre o asociatie umanitara,ca sa nu existe discutii,il rog pe Vasile sa se ocupe el de donarea banilor,unde crede el ca e bine.Singura conditie este sa folosim finale dedicate audio,exclus seria GU,811,845 sau alte tuburi bizare.Amplificatorul sa fie PPPoate mai animam sectiunea asta. Ce ziceti de schema de principiu atasata? Pe intrare: 6n1p Finala: KT88 D-ul Lazaroiu are deja o schema conceputa. L-am rugat eu sa ma ajute, dar din pacate n-am avut timp sa-l construiesc. Cu acordul dansului as putea sa o atasez. Editat Septembrie 12, 2014 de flancfuster Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 Pentru Flancfuster, daca aveti schema, va rog sa o postati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 (editat) Văd că aici habarniştii acuză "defazorul catodină ca fiind plin de impurităţi inacceptabile" pentru situaţia dată ,rog pe Lăzăroiu să prezinte acel defazor din schema postată de sine stătător atunci când vede că sarcina 470KΩ/22pF bode şi ce o mai fi cazul(inclusiv thd pe ieşiri fundamentală 1khz) să vedem cât de "prăpăstios" este acest defazor(cu sarcina distribuită) în condiţiile date.. Editat Septembrie 12, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 (editat) Astept si eu o schema de defazor 2Hz...100Khz +/_1dB la 100vrms/50k , exclus transformator(-ul lui Dorin) Editat Septembrie 12, 2014 de gabriele Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum