Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 (editat) daca e extrem de groasa sarma in secundar ar merge bobinat manual fara probleme spira langa spira fara sa se incalece sarma. Pt izolare mai buna dupa fiecare strat de spire se poate aseza un strat de hartie, care va ajuta si la alinierea vizuala a sarmei. Cel putin o ora trebuie pt bobinat ala, deci daca e mai putin e fuseraiala si iese ca acum, spire de-a valma care se incaleca, fac diverse unghiuri cu liniile de camp magnetic mai fac si scurtcircuit prin zonele incalecate si presate Editat Septembrie 11, 2014 de ExtremeEdition Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Pun cateva poze sa vedeti bazaie mult, si dupa aia iasa un miros de cu ce era dat el Daca ai reutilizat conductorul de bobinaj, este posibil sa fie crapat stratul de email si sa faca scurtcircuit intre spire. Daca doreai ca operatiunea sa se desfasoare in siguranta, trebuia sa apelezi la cineva care se pricepe sau sa lucrezi sub indrumarea lui. Ai grija sa nu dai foc la casa sau sa-ti provoci rani. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Dupa ce bobinezi un strat de spire le dai cu lac, se usuca.. apoi inca un strat...iese fain si bine izolat. Pachetul de tole il impregnezi in lac la final ca sa nu mai bazaie. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Cand eram copil (cls 8-9-10-11 cred nu mai stiu sigur) am demontat un releu de la un tractor cu 2 bobine, una cu o sarma extrem de groasa si scurta cam 5 mm, si cu cealalta de vreo 1,5mm am pus-o initial pe ceva carton. Ulterior am gasit un cadru de plastic mai mare de la o bobina si neavand ce face cu ea si de plictis am facut o bobina cu sarma de 1,5 mm. A fost din ce-mi amintesc singura bobina perfect aliniata cu sarmele, fiind groasa sarma mi-a fost usor s-o aliniez perfect fara sa se incalece sarmele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum