roscatu Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Salutare, recent am rebobinat un transformator, ce ii drept, are o sarma foarte groasa, deabia o indoi, multimetrul imi arata vreo 66-67 V . Problema este ca nu stiu daca pozitionat bine sarma, a ramas ceva loc liber intre spire. Pun cateva poze sa vedeti, si care doriti sa va dati cu parerea. http://postimage.org/image/oj0qontyr/http://postimage.org/image/xfbislkkz/http://postimage.org/image/shxy7hilv/http://postimage.org/image/xhveffo8j/ Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 E bobinat cam rau chiar daca e sarma groasa dar merge pt secundar si mai ales manual. Cu cat e mai rau bobinat cu atat va fi tensiunea mai mica in secundar. Sper ca l-ai bobinat in acelasi sens si la secundar ca si primarul. Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) E bobinat cam rau chiar daca e sarma groasa dar merge pt secundar si mai ales manual. Cu cat e mai rau bobinat cu atat va fi tensiunea mai mica in secundar. Sper ca l-ai bobinat in acelasi sens si la secundar ca si primarul. Nu mai stiu care era sensul, ii important? Imi puteti spune va rog daca in calculul spirelor intra si grosimea firului, eu calculez cu formula: X cm * X cm = Z cm 50/Z cm= nr spire volt * 20 v ( tensiunea mea ) , dar nu imi iasa ca termin firul si numi iasa. Editat Septembrie 9, 2014 de roscatu Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Sensul e simplu de aflat, te uiţi la capetele sîrmei primarului şi secundarul trebuie să păstreze aceeaşi orientare, altfel... Formula băbească 50/S e generoasă, asigură un traf perfect funcţional. Din păcate, nu îţi spune nimic despre grosimea sîrmei, respectiv curentul ce-l poţi obţine din secundar. Asta trebuie să apreciezi după secţiunea miezului şi sîrma din primar. Ideal e să nu foloseşti o sîrmă ce nu încape pe carcasă/fereastră, sau care conduce la un secundar cu secţiunea în fereastră mai mare ca cea a primarului. Trafo sigur era ansamblat dintr-un pachet de tole E cu unul I şi sudate pe lateral, dacă ai tăiat mult, ai redus practic suprafaţa miezului. Mare problemă la montare, dacă nu e lipit sau strîns bine va zbîrnîi puternic. La fel şi sîrma din secundar în sarcină, fiind spirele de-a valma. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Cu ce scop l-ai rebobinat?Când ai măsurat 67V? Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Cu ce scop l-ai rebobinat?Când ai măsurat 67V? Cand era nerebobinat, sarma este cam scurta, si este impartita in doua , o secundara are 33-35 V, dar dupa formula, numi iasa, vreau doar 20 v pentru un tda7293, dar raman doar cu foarte putin fir, si ii cam ciudata faza., fara sa pun miezul la loc, nu-l pot masura? Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Nu poti masura cat scoate fara miez pt ca fara miez nu merge de fapt, nu se induce nimic in secundar iar bobina primara e posibil sa se si supraincalzeasca si arda. Cu cat miezul e mai rau facut va inchide mai rau liniile de camp magnetic iar tensiunea indusa va fi mai mica. Link spre comentariu
razvan-l Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 nu arata prea bine , daca masurai tensiunea in secundar inainte de demontare si nr de spire era foarte usor de recalculat , acum e pe ghicite , mai bine cauti untraf toroidal de 2x24v volt Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) Il poate adapta si utiliza si asa daca va corespunde parametrilor si nu se incalzeste. E de apreciat ca a reusit sa-l rebobineze. Editat Septembrie 10, 2014 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Părerea mea este ca merge fara probleme. In cutie nu-l vede nimeni, solicitat nu va fi ca este staționar, foloseste-l fara teama. Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Nu poti masura cat scoate fara miez pt ca fara miez nu merge de fapt, nu se induce nimic in secundar iar bobina primara e posibil sa se si supraincalzeasca si arda. Cu cat miezul e mai rau facut va inchide mai rau liniile de camp magnetic iar tensiunea indusa va fi mai mica. Salut, am desfacut si am refacut , am pus doar putin fir, ii problema daca am pus doar jumate de rand, adica vreo 6-7 randuri? Daca il bag in priza , risc sa imi stric priza , sau arderea instalatiei sau a sigurantelor? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Daca nu ai umblat la infasurarea primara iar secundarul nu este in scurt,atunci nu se intampla nimic... Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Daca nu ai umblat la infasurarea primara iar secundarul nu este in scurt,atunci nu se intampla nimic... Se pare ca bazaie mult, si dupa aia iasa un miros de cu ce era dat el. probabil sa fi strapuns pe undeva emailul? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Bazaie din cauza ca nu sunt prinse bine tolele intre ele,se incinge sau doar iese mirosul respectiv? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 (editat) Dacă miroase a încins, și bâzâie, ai un scurtcicuit la cel puțin o spiră care va lua foc dacă-l lași așa. Eu zic să dai jos secundarul și să te oprești când mai sunt decât zece (10) spire vizibile. Măsori tensiunea pe cele zece spire și afli( cu regula de trei simplă) numărul de spire/Volt. Înmulțești tensiunea ce o dorești cu acel nr. spire/Volt și afli câte spire trebuie să bagi în secundar. Dar să-l bobinezi cu mare atenție, fără să zgârii sârma și să așezi spiră lângă spiră strâns.Dacă observi porțiuni de email sărit, poți înfășura locul cu hârtie subțire și continui cu bobinatul. Am dat acea metodă de aflare a numărului de spire/Volt pentru că acela e un traf cu tolă de calitate și calculul e departe de 50/S, poate fi între 25-40/S de aceea nu poți ști sigur dacă nu ai numărat spirele inițiale.Dacă ai fi numărat spirele cu care a fost bobinat inițial (original) și știai tensiunea scoasă, era simplu, împărțeai numărul de spire la tensiunea scoasă și aflai nr. spire/Volt. Editat Septembrie 11, 2014 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum