Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x150w/8ohmi

Postări Recomandate

salut,

am o tema de rezolvat la modul ca trebuie sa construiesc un amplificator de puterea mai sus mentionata,cu tranzistori preferabil(poate cu un operational pe canal in preamplificare) si alimentat la +75/-75v.caut o schema pentru acest amplif si nu gasesc decat la tensiuni mai mici.are cineva o schema cu cablaj cu tot si functionala/stabila?ca finali as vrea sa folosesc A1943 cu 2SC5200.

multumesc anticipat.

Link spre comentariu

La tensiunea aceea de alimentare nu cred ca vei gasi o schema fiabila in care sa folosesti tranzistorii pe care ii ai in vedere. Ca sa nu mai vorbim ca tranzistorii aceia au un SOA(safe operating area) care la tensiuni de alimentare mari lasa de dorit.

Poti sa folosesti schema cu LME49810 dar orienteaza-te spre alti finali(eventual MJL-uri de la Onsemi).

Mai poti cauta scheme cu Mosfet.

Editat de andreivlad1999
Link spre comentariu

am incercat ceva cu LM4702 si nu sunt multumit de rezultate.apar niste oscilatii de inalta frecventa.poate era din cauza traseelor de masa.momentan nu mai am pe ce sa fac proba pentru ca am ars integratul din neatentie.sincer nu stiu ce sa fac.sa comand altul sau sa merg pe o schema total tranzistorizata.pentru asta vreau si parerea voastra.

Link spre comentariu

E plin netul de scheme, poţi să faci schema Motorola de 200W din AN1308, ce foloseşte ca trz finali exact 2SA1302 şi 2SC3281, părinţii la 2SA1943 şi 2SC5200. Sau varianta 2.1 Leach, poate chiar Rotel RB-991 că se alimentează la +/-73V... sînt atîtea opţiuni.

Link spre comentariu

amplificator 2 x 150W / 8 ohmi

alimentat la +75/-75v

ca finali as vrea sa folosesc A1943 cu 2SC5200

Pentru a obtine 150W pe o sarcina cu impedanta de 8 ohmi, amplificatorul va trebui sa aiba disponibil la iesire un semnal de aproximativ 35Vef (max.100Vvv). Tinind cont de caderile de tensiune pe componentele din etajul final, acest amplificator va fi alimentat cu +/- 55V.

Daca vei face calculul in sens invers, plecind de la o sursa de +/-75V, la iesirea unui aplificator cu finali bipolari vei avea disponibil aproximativ 50Vef (max.140Vvv) si vei obtine 300W / 8 ohmi. Daca sursa nu este suficent de potenta va avea caderi de tensiune in sarcina si puterea eliberata de amplificator va scadea.

Pentru alimentarea unui amplificator de 2 x 150W ai nevoie de un transformator de minim 450VA.

Link spre comentariu

aveti aici fisierele

ps

ca si sfat ,nu ignorati modulul de protectie,asigurati-va ca functioneaza carect si decupleaza la aparitia unei tensiuni cat mai mici ,pozitiva sau negativa,la intrare.Daca nu ma insel ,mie imi decupla la aproximativ 1V ,cu minusul la masa sau cu plusul la masa .Abia apoi cuplati boxele,presupunand ca si etajul audio a fost pus la punct

Editat de nel65
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări