costy2011 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 salut, am o tema de rezolvat la modul ca trebuie sa construiesc un amplificator de puterea mai sus mentionata,cu tranzistori preferabil(poate cu un operational pe canal in preamplificare) si alimentat la +75/-75v.caut o schema pentru acest amplif si nu gasesc decat la tensiuni mai mici.are cineva o schema cu cablaj cu tot si functionala/stabila?ca finali as vrea sa folosesc A1943 cu 2SC5200. multumesc anticipat. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) La tensiunea aceea de alimentare nu cred ca vei gasi o schema fiabila in care sa folosesti tranzistorii pe care ii ai in vedere. Ca sa nu mai vorbim ca tranzistorii aceia au un SOA(safe operating area) care la tensiuni de alimentare mari lasa de dorit. Poti sa folosesti schema cu LME49810 dar orienteaza-te spre alti finali(eventual MJL-uri de la Onsemi). Mai poti cauta scheme cu Mosfet. Editat Septembrie 8, 2014 de andreivlad1999 Link spre comentariu
costy2011 Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 am incercat ceva cu LM4702 si nu sunt multumit de rezultate.apar niste oscilatii de inalta frecventa.poate era din cauza traseelor de masa.momentan nu mai am pe ce sa fac proba pentru ca am ars integratul din neatentie.sincer nu stiu ce sa fac.sa comand altul sau sa merg pe o schema total tranzistorizata.pentru asta vreau si parerea voastra. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 E plin netul de scheme, poţi să faci schema Motorola de 200W din AN1308, ce foloseşte ca trz finali exact 2SA1302 şi 2SC3281, părinţii la 2SA1943 şi 2SC5200. Sau varianta 2.1 Leach, poate chiar Rotel RB-991 că se alimentează la +/-73V... sînt atîtea opţiuni. Link spre comentariu
costy2011 Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 salut, as fi vrut sa folosesc acesti finali pentru ca i-am cumparat deja.asa,scheme cu tranzistori finali mai performanti si mai scumpi sunt gramezi pe net mai ales ca cel caruia trebuie sa-i fac statia se incadreaza intr-un buget,nu pot sa-l depasesc. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Nu contează ce schemă alegi, atîta vreme cît trz folosiţi se încadrează în cerinţele ei şi au o rezervă la Uce, Ic, Pd. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Poti modifica schema de mai jos intr-o varianta cu etaj final complementar . In acest fel poti folosi tranzistorii finali 2SA / 2SC pe care deja ii ai . Daca nu intelegi cum se face , poate se va gasi un binevoitor mai priceput care sa te ajute in continuare ... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 amplificator 2 x 150W / 8 ohmi alimentat la +75/-75v ca finali as vrea sa folosesc A1943 cu 2SC5200 Pentru a obtine 150W pe o sarcina cu impedanta de 8 ohmi, amplificatorul va trebui sa aiba disponibil la iesire un semnal de aproximativ 35Vef (max.100Vvv). Tinind cont de caderile de tensiune pe componentele din etajul final, acest amplificator va fi alimentat cu +/- 55V. Daca vei face calculul in sens invers, plecind de la o sursa de +/-75V, la iesirea unui aplificator cu finali bipolari vei avea disponibil aproximativ 50Vef (max.140Vvv) si vei obtine 300W / 8 ohmi. Daca sursa nu este suficent de potenta va avea caderi de tensiune in sarcina si puterea eliberata de amplificator va scadea. Pentru alimentarea unui amplificator de 2 x 150W ai nevoie de un transformator de minim 450VA. Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) de PA 300 ce zici?.Stiu ,e de moda veche,dar e ce ai cerut,eu am facut-o cu finalii 5200+1943,patru pe ramura.Daca vrei si cablaj ,spune Editat Septembrie 10, 2014 de nel65 Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) aveti aici fisierele ps ca si sfat ,nu ignorati modulul de protectie,asigurati-va ca functioneaza carect si decupleaza la aparitia unei tensiuni cat mai mici ,pozitiva sau negativa,la intrare.Daca nu ma insel ,mie imi decupla la aproximativ 1V ,cu minusul la masa sau cu plusul la masa .Abia apoi cuplati boxele,presupunand ca si etajul audio a fost pus la punct Editat Septembrie 10, 2014 de nel65 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum