Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schimbare sticla Samsung S3

Petrisor Ciocoiu

Postări Recomandate

Salutare,

Ma poate ajuta cineva cu un sfat 2 pentru schimbarea sticlei la un telefon samsung s3, pentru ca la service-uri imi cer 200 de ron ceea ce este foarteee mult.

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jonny_ryc

2

• Petrisor Ciocoiu

2

• LKornel

1

• voodoo

1

Top autori în acest subiect

in primul rand trebuie sa incalzesti sticla geamul ! iti trebuie o suflanta sau un feon merge si cu feonul incalzit! iti mai trebuie fir ptr separare ,daca nu ai unul special poti folosi fir textil folosit la pescuit! asta ca sa separi geamul de display! ! atentie nu este usor daca nu ai sculele necesare! trebe sa ai foarte mare rabdare si atentie,oricand se poate fisura displayul! intre geam si display este un adeziv ,sfatul meu daca nu ati mai facut acest lucru, mai bine ducetil la service sau la cineva care a mai facut asta!

Editat de jonny_ryc
Link spre comentariu

Salut,

Am si suflanta cu aer cald, dar fir textil nu am.. daca s-ar sparge sticla se sparge si display-ul? banuiesc ca aerul nu trebuie sa fie foare fierbinte? Trebuie sa folosesc vreun gel special atunci cand pun sticla? 

PS .. Cine si-o mai cumpara samsung subtire :)))

Link spre comentariu

da este adeziv special care se pune intre display si touch ,se intareste atunci cand il puneti sub lumina uv ! nu neaparat daca se sparge sticla se sparge si displayul nu! un truc ca sa zic asa este si folosirea cartilor de joc acelea plastificate, se foloseste sa separi deoarece este foarte subtire si intra intre geam si display! trebuie foarte mare atentie!

Link spre comentariu

Nu se sparge display-ul daca scoti sticla (touch screen-ul) cu atentie. Se foloseste o suflanta cu aer cald tinuta cam la 500 de grade la o inlatime de cca 5-7 cm de telefon si dai rotocoale de jur imprejurul marginii telefonului sa moi adezivul cam 1 minut (de fapt totul depinde de temperatura si de distanta intre suflanta si telefon (si de experienta)). Eu folosesc o PANA de chitara pentru a scoate geamul de pe carcasa. Fii atent sa nu aiba o pamblica ce face legatura cu placa electronica a telefonului ca atunci nu scapi de desfacut. Eu am facut asta la diverse telefoane/tablete (allview, eboda, evolio, vonino, samsung ace...) dar Samsung S3 inca nu mi-a picat in mana, deci nu stiu cu exactitate.

Sa ai grija ca inainte de al pune pe cel nou sa sufli bine display-ul sa nu ramana mizerii care nu se mai pot scoate decat odata cu o noua inlocuire a geamului (sau sa desfazci pe partea cealalta si sa aspiri/sufli pe acolo). Succes si curaj, mai rau decat e nu ai ca sa faci.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut!

Am schimbat eu geamul la un s4. Sfatul meu este sa te duci sa il faci in service. De ce? pentru ca te duce la cam aceeasi chetuiala, ba chiar mai mult.. plus ca risti foarte mult sa ii spargi LCD, care te duce la o cheltuiala si mai mare...

O scurta lista de cumparaturi ca sa il faci tu:

-Geamul intre 20 si 40lei.. depinde vanzatorul (asta daca nu deja il ai)

-Adezivul intre 70 si 120lei.. depinde de unde-l cumperi..

-Sarma, clips (pana de chitara) 15 20lei

-Lampa cu UV (ultra-violete).. cea mai ieftina fiind la 50lei am vazut pe mercad....insa nu este speciala pt asa ceva. speciala este la 220lei cea mai "amarata" ca sa zic asa..

In ultimul rand ai nevoie de cam 100 de tutoriale vazute inainte de a te apuca de el. De desfacut este destul de usor.. mai greu e cu montatul. Partea cu gelul.. Iti da pe rascoale.. Iti inunda senzorul de proximitate..butonul Home..

Cam aceasta ar fi lista de care ai avea nevoie. Nu ar fi multe, iar din cele cumparate poti face cam 10buc S3 (ai 10 incercari de-al face , ca sa zic asa). INSA, MARE ATENTIEEE CU EL CAND IL DESFACI. O clipa de neatentie si pa-pa. esti bun de 550lei.

Multa bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări