Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRANSFORMATOR 1000W pe 8cmp sectiune miez

flomar60

Postări Recomandate

Voltmetrul e conectat inainte de grupul rezistiv...in sarcina a trebuit sa reduc amplitudinea semnalului- brut pe treapta 5V/div si inca ceva -cam o treime - din reglajul fin ...apreciez cam la 4V caderea de tensiune pe grupul rezistiv..

Asta îmi dă ( cea mai mare parte ) din cei vreo 20-30W care nu îmi ieșeau . Înseamnă că nu erau 970VA ci doar vreo 950  ceea e mult mai aproape de adevăr . Calculele mele indicau maxim 60W pierderi . Cosφ am zis eu că nu e 1 și nu e dar vreo 0,99 tot e deci nu e de acolo diferența ( Scuze Marian , te-am contrazis degeaba ) . Acu e mult mai aproape - intrăm deja în plaja erorilor de măsură. 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Referitor la forma de unda a curentului din primar in gol si deci nedumerirea D-lui Misa cu privire la acest aspect, tocmai ce am testat acuma pe primarul unui traf de retea romanesc de putere mica ceva mai vechi sxi am fix aceeasi forma de unda a curentului ca la Dl Flomar, daca doriti am poza cu care pot dovedi. La traful asta nu se pune problema de saturatie, ceea ce edifica cele zise de UDAR referitoare la motivele deformarii undei curentului in primar la mersul in gol.

Link spre comentariu

Pune Mariane poza, poate asa terminam odata cu toate "interpretarile" lui x si y.

imi pare rau ca NU am acasa nici un traf de fabrica original, ca faceam eu acest test, si puneam, sa vedem atunci CE NAIBA mai sint in stare sa nascoceasca misa si ceilalti.

Link spre comentariu

Posted Image

Scuzati calitatea slaba a imaginii, nu am camera, ce poze fac, ma chinui cu nokia lumia al meu...

Osciloscopul evident ca este unul analog cu un singur spot, nu-mi permit bijuterii cum spre exemplu ai tu Leco, dar ma descurc cu asta, cel putin momentan.

Traful testat nu poate fi acuzat de saturatie sau bobinaj economic sau mai stiu eu ce, este unu cat se poate de standard care in gol se mentine rece.

Link spre comentariu

Mariane , dacă tot ți-ai făcut pomană, pune ( dacă ai posibilitatea ) să se vadă simultan și curentul în primar și tensiunea secundară . Dacă nu o să încerc eu mâine - atelierul meu e în mansardă , nu mai urc la ora asta !

Link spre comentariu

Mai eu nu va inteleg...chiar. E al vostru trafu? vreti sa-l vindeti? Nu vreti sa vedeti situatia reala? De ce ma tot atacati ca pun probleme? Care e interesul vostru? Nu adevarul e sopul? CE AVETI CU MINE CA UNELE CHESTII LE CRED "greu" Ce cauta Leco aici si-si face reclama la rahaturile lui? Nu mai are loc la vinzari?

Link spre comentariu

@marian Iartă-mă , nu am citit atent . M-am concentrat la imagine . OK, o să las lenea deoparte și o să încerc să fac mâine ceva poze - și eu am tot analogic dar are două spoturi iar pozele le fac cu un aparat foto normal . 

Care e interesul vostru? Nu adevarul e sopul? 

Ba da !

Link spre comentariu

Fratilor , trebuie sa recunoasteti ca armura d-lui @misa s-a subtiat , pe la cusaturi incepe sa se destrame...apreciez asta, fara nici o gluma! , si e de bine, daca continuam asa , intra in 'partidul ' nostru...

Link spre comentariu

Misa acum te pui impotriva mea?

Leco cauta aici sa arate ca si el a patit acelasi comportament pe topicul unde a testat puterea reala ce se poate obtine, din o pereche de finali de 200W.

Si a obtinut de 5,9 ori mai mult decit zice teoria (100W audio).

Te oftici ca nu ai facut tu acele teste sa arati primul?

Te oftici ca exista si altii care fac ceva, si au rezultate UIMITOARE, pentru standardul tau de teorie?

Exact aceleasi mizerii pe care le faci tu aici,  le-ai facut si acolo, exact acelasi scenariu.

"Nu cred, nu se poate, nu e real, nu e folositor, e absurd"...

Si misa, as avea o intrebare pentru tine, daca unui transformator ce respecte formula clasica de calcul a puterii, pe primarul de 220-230Vac aplicam o tensiune sinusoidala "limitata" gen in clipping cum am pus in filmarea si captura de mai devreme, cum va arata tensiunea in secundar?

In clipping sau sinusoidala?

Dar daca este sinusoidala, curentul din primar cum va fi ca forma de unda, va fi sinusoidal sau cum arata in oscilograma pusa de Marian?

Link spre comentariu

Marian , inteleg ca nu-ti permite bugetul nimic, dar totusi poti sa ne spui ce reprezinta poza ta. Curentul sau tensiunea. In primar sau in secundar. Daca tensiunea in gol sau in sarcina.....Daca ai masurat curentul in primar cum ai facut?

Link spre comentariu

D-le Misa nu am zis ca bugetul nu-mi permite nimic, daca ar fi fost asa nu m-as fi apucat de electronica deoarece n-ar fi avut sens, am zis doar ca nu imi permit anumite investitii, le-am si mentionat, eu investesc predominant in ceea ce stiu ca-mi este absolut necesar, comoditatile sunt pe planul 2, deci va rog nu mai insisiati cu "misto-urile" ca nu au sens...

...Referitor la forma de unda a curentului din primar in gol si deci nedumerirea D-lui Misa cu privire la acest aspect, tocmai ce am testat acuma pe primarul unui traf de retea romanesc de putere mica ceva mai vechi sxi am fix aceeasi forma de unda a curentului ca la Dl Flomar, daca doriti am poza cu care pot dovedi...

http://www.elforum.info/topic/94382-transformator-1000w-pe-8cmp-sectiune-miez/?p=1041175

LE: Adica in caz ca tot nu s-a inteles, imaginea reprezinta curentul in gol in primarul unui trafo retea standard al carui miez se mentine rece la functionarea in gol. Acuma sper ca este inteles cat mai clar ce reprezinta poza aia.

Link spre comentariu

Marian , referitor la buget - nu am cumpărat osciloscopul , l-am primit de vechi ( a fost casat pe undeva ) dar e foarte bun . Nici eu nu investesc în ce nu am nevoie - ceea ce fac e un hobby , nu câștig niciun leu din asta ( dimpotrivă ) , deci nu-mi propun să am dotarea unui profesionist.

În rest , mă mai gîndesc dacă mai are vreun rost să fac pozele alea . Cui să demonstrez ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări