Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe pe colt

Vizitator skyliner666

Postări Recomandate

Vizitator skyliner666

Salut,

V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat.

Tin sa precizez ca nu sunt "electronist", dar am o idee care vreu sa o  realizez pentru dormiorul personal.

Doresc sa realizez 2 coloane pe 2 dintre colturile camerei, de sus pana jos ~2.5m, in care sa montez 

1xtwitter, 1x difuzor inalte, 3x meidii-joase pe fiecare coloana.

Problema mea este in realizarea scheletului. Vreau sa para ca si cum ar fi incastrabile (Sa cumpar difuzoare incastrabile costa enorm).

Fiind colt de camera "incinta" trebuie sa iasa trunghiulara.

1. Este necesar sa fac si incinta de lemn? Sau pot sa le montez pe rigips?

2. Daca trebuie sa realizez incinta de lemn, este ok sa pun peste rigips?

3. Cum ati gandi proiectul ?

Astept sfaturi, m`ar ajuta foarte mult.Va multumesc,

Florin.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

3

• xragon

3

• stefan94stefan

1

Am avut si eu o astfel de idee candva. 

Cum vad eu lucrarea: coltul camerei unde urmeaza a fi realizata incinta izolat cu polistiren de 20 mm. Din profiluri "U" (CD si UD) pentru rigips, realizat cadrul frontal pe care va fi fixat PAL-ul cu decupajele necesare difuzoarelor. Difuzoarele se vor fixa direct pe PAL. Spatiul ramas gol in spatele difuzoarelor ar trebui umplut cu vata de sticla sau alt material fonoabsorbant.  Nu cred ca este indicat rigispsul, deoarece din cauza vibratiilor exista riscul sa se crape in timp. Asta este parerea mea, daca te ajuta ma bucur, daca nu, poate sunt colegi cu alte idei mai bune. Succes.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Depinde de culoarea peretilor, in functie de aceasta alegi si autocolantul, dar trebuie sa decupezi spatiile unde vin difuzoarele. Daca folosesti rigips in locul PAL-ului, la imbinarea cu peretele se poate masca usor cu ipsos, glet, apoi lavabila, dar ma repet, in timp se poate crapa. Poti folosi PAL la culoarea mobilei din camera sau la culoarea peretilor. Pentru o camera zugravita in alb, merge foarte bine PAL alb, si cred eu, se mascheaza foarte bine. PAL-ul alb este cel mai ieftin.

Un alt aspect: probabil acustica difera mult, pana acum am vazut incinte numai de lemn/plastic. Ma gandesc cum va suna o incinta din rigips. Ramane la alegerea ta.

Editat de albasete
Link spre comentariu
Vizitator skyliner666

e destul de greu sa fac o incinta triunghiulara.. ma gandeam sa iau si un home cinema, sa`l fixez si sa vin peste cu un pal, sau rigips.

nu m am gandit la o culoare pentru ca apartamentul este nou, si nu am prea multa mobila:D

Link spre comentariu

pai de ce vreti sa mascati boxele ? nu este deloc bine din punct de vedere ar rezistentei datorate miscarii bobinei difuzorului plus ca trebuiesc si aerisirile pentru aer si alea o sa influenteze foarte mult , rezultatul fiind unul delasator , daca cumparati home-cinema nu are rost sa le mascati , incintele difuzoarelor este foarte mic si deranjeaza cu nimic :) , am un prieten care face incinte foarte bune daca doriti va las numarul de tel sau skype si vorbiti , acum depinde si la ce o sa folositi noul sistem , daca il doriti pentru filme va recomand home-cinema , daca pentru o muzica va recomand prietenul meu . 

uitati un video cu unele modele ale lui 

Editat de xragon
Link spre comentariu

@xragon incintele arata foarte bine ,dar pt dimesiunea la acele subwoofere se aude foarte urat, ori difuzoarele sunt de proasta calitate,ori nu au filtre in ele ,este un bass cam fortat .

Link spre comentariu

daca v-ati uitat la video vedeati ca au filtre , si mufat pe masura ,iar un difuzor este 250 lei , cat despre marime da , or fi ele mari dar scot 26hz , plus ca am fost la nunti si petreceri cu ele si nu s-a plans nimeni de calitate 

Link spre comentariu

nu este recomandat , daca se face se izoleaza foarte bine distanta dintre incinta si rigips , pentru la romani eroarea e totul cand este vorba de zugraveala , nu mai bine va faceti o incinta si o vopsiti piano gloss , arata foarte bine in orice camera cu orice design

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări