Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnoton Bucur 6

Postări Recomandate

Buna seara ! 

Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta .

Am un Tehnoton Bucur 6, gasit in podul casei la tara dupa o curatenie, pe care il foloseam pe post de amplificator pentru ca se aude foarte bine .

Avea partea de jos a carcasei desprinsa in zona corectorului de ton, iar fratele meu a incercat sa il prinda printr-un surub.

A atins circuitul din interior si de atunci s-a defectat.

El se aprinde dar nu se mai aude nimic, presupun ca s-au dus finalii.

Din ce am inteles si sincer nu prea ma pricep foarte bine la electronica am inteles ca este cu tranzistori AD 152.

Intrebarea mea este ce pot face ca sa il pot repara eu ? Ma pasioneaza electronica si vreau sa aflu cat mai multe .Ar fii un inceput prin a incerca sa il repar.

Am acasa tranzistori AD 155 , se potrivesc in locul AD-urilor 152?

Va rog mult nu vreau sa renunt la acest Bucur pentru ca stiu dinainte ca se aude foarte bine ! L-am folosit aproape 1 an fara nici o problema.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asa cum am zis si in primul post, sunt incepator.Remus68 cam ce ar trebui sa verific?Am aparat de masura, schema electrica dar nu stiu unde sa masor si cum.Am vazut ca aproape de AD-uri are niste condensatori mari gri, iar pe unul din canale daca pun aparatul de masura pe condensator se aude un pacanit, pe celalalt daca pun nu se aude.Doar atat am verificat pana acum.mai mult nu stiu , de aceea am cerut ajutor.multumesc si astept raspunsuri in continuare pentru ajutor

Link spre comentariu

Practic trebuie scoasa placa afara din radio cu mare atentie, eventual facuta o fotografie clara (sau mai multe) inainte de demontare pentru refacerea conexiunilor firelor in cazul in care se rup din greseala , identificarea zonei unde a patruns surubul si vizualizarea acesteia pe schema, masurarea tensiunilor in punctele marcate pe schema . Daca ai si electrolitici de calitate, este bine sa-i inlocuiesti pe cei vechi.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Aparatul poate fi reparat usor de un meserias. E pacat sa se faca ucenicie pe el. AD155 sunt prea slabi pentru Bucur 6.

Am si eu un Bucur 8 (2 x 15 W) pe care l-am luat pe nimic din magazin in anii '90, fara boxe, si nu l-am folosit niciodata. A ramas pentru colectie exact asa cum l-a facut fabrica, in banda Est.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca ad 152 sunt mai puternici decat ad 155?Si in cazul in care sunt arsi ad-urile cu ce se pot inlocui?eu am acasa ad 155.Mai pe seara o sa pun pozele poate reusiti sa ma ajutati si sa imi spuneti cam pe unde sa masor.si cam cum ar trebui sa arate masuratorile.multumescPentru albasete.sunt din ploiesti.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Tinand seama de varsta aparatului si de "calitatea' componentelor, primul pas ar fi sa inlocuiti toti condensatorii electrolitici, mai ales cei "butoias de plastic gri".Daca il folositi si pe radio, trebuiesc inlocuiti si condensatorii ceramici placheta, nici unul nu mai e valid. Restaurarea merita, dar mai mult pentru a-l pastra de colectie, cat despre"auzit bine", depinde doar cu ce comparam...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări