Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2n3055

Vizitator Iancu Ilie

Postări Recomandate

80W,in alta galaxie!Scoate tu 80W ,cu alimentare de 24V si acea topologie.Ii dau dreptate lui Victor(uneori)

80W,in alta galaxie!Scoate tu 80W ,cu alimentare de 24V si acea topologie.Ii dau dreptate lui Victor(uneori)

Eu am folosit alta schema,nu e mare diferenta fata de cea de sus,ba chiar mai simpla. Am scos 80w cu o tensiune de alimentare de 50v.

Schema :

Link spre comentariu

Am facut-o p-asta alimentata in 63V, in vreo 3 variante, si am scos 19V la iesire, la o masuratoare... am tras de ea, cat s-a putut... satisfactii maxime pentru un elev de liceu, prin anii 1997...

I-am facut un ridicator de tensiune cu 2n3055 si am facut-o si auto, pe vremea in care nu auzeai de mai mult de 2005 in aparate. Iar amplificatoarele dedicate erau un lux...

Link spre comentariu

Cea mai fiabila schema cu 2N3055 (sau orice NPN de putere) mi se pare etajul final din Vermona(daca se doreste, postez schema). Prin anii 90 am folosit-o in multe amplificatoare in locul STK-urilor care nu se gaseau. Si sunetul este de exceptie, schema este foarte simpla cu alimentarea intre 2x25-2x40V, 2 perechi de BD-uri si niste BC 161 parca in intrare.

as dori daca se poate sa postati schema va multmesc.

Link spre comentariu

Probabil că cu un osciloscop s-ar fi confirmat ce s-a discutat acum cîţiva ani depre schema asta, anume că are cîteva erori. Am fost tentat s-o fac şi eu demult, dar nu mi-a inspirat încredere atunci.

Editat de zal
Link spre comentariu

Eu nu aş corecta nimic căci nu mă atrage deloc.

Dar aşa, din fuga calului: filtrul de la intrare, cond de la intrarea inversoare, alte compensări ptr trz piloţi şi prefinali, diodă Baxendall sau etaj final complementar, etc.

Link spre comentariu

Ce ai corecta la ea?

Înainte de toate, as elimina reteaua C3R5 (ghiciti ce efect are asa cum e acolo). Daca tot se doreste asa ceva, atunci se plaseaza între etajul pilot si dubletii finali (bineînteles cu valori adaptate).

Edit: Mestere ZAL, cam ce valori ati folosi pt condensatorul de compensare?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări