Vizitator Postat Ianuarie 15, 2020 Partajează Postat Ianuarie 15, 2020 Ma bucur ca sfatul meu a putut fi de ajutor! Link spre comentariu
GheorgheM Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 La 07.09.2014 la 14:58, Vizitator Iancu Ilie a spus: Va salut. Sunt nou pe Forum,dar am multe experiente in electrica,cu exceptia construiri unui amplificator cu tranzisoare 2n3055. Am incercat mai multe scheme,dar toate au acelasi rezultat. Amplificatorul nu functioneaza cum trebuie,adica nu pot obtine din schema nici macar 15w,si se incing din ce in ce mai tare rezistentele ceramice care in schema mea sunt de 0.33 ohm. Eu cred ca gresesc pe undeva,ori amplificatorul nu este reglat cum trebuie. Rog pe cineva sa ma ajute cu niste sfaturi. Am sa va prezint si schema pentru a vedea despre ce este vorba. Multumesc! Extinde Am construit aceasta schema prin clasa a X-a (prin 2012). Pentru reglarea curentului de mers in gol, trebuie sa ai intrarea legata la masa. In Revista Tehnium din 1983 sau 1988 (de acolo este schema) scrie ca, curentul de mers in gol, măsurat pe alimentare trebuie sa fie intre 30-40mA, reglajul se face din S2. Tot la fel si la măsurarea simetriei, trebuie sa ai intrarea legata la masa. Se măsoară înainte de condensator si + si -, reglajul se face din S3. Dioda D3 nu trebuie sa fie acolo. Când am construit amplificatorul, avea o funcționare haotica. La recomandarea unui profesor, am eliminat dioda D3, si a funcționat perfect. Cate amintiri îmi trezește aceasta schema..... Good times.... Când ascultam DeepsideDeejas, in după ore in laboratorul de electronica din liceu cu acest amplificator Link spre comentariu
ex.escu Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Amplificatorul original a fost publicat prin 1967, poate fi gasit pe net , "twin twenty" de Dl.R.Wiliamson; amplificatorul a functionat si cu d3=ba 130. Daca doriti sa eliminati d3, se poate introduce in emitorul lui bd140 un grup paralel dioda (cu catodul la emitor) si resistor -"dioda Baxandall", pentru imbunatatirea simetriei. Poate functiona si cu resistorii de 470 ohm de la final redusi la 100 ohm, se descarca mai bine capacitatea finalilor. Corect executat ,functioneaza ,la punere in functiune S2= in pozitie mediana, S3 (de buna calitate)=la minim. Daca tensiunea de alimentare nu depaseste 50v si finalii au beta decent bd-urile nu au nevoie de radiator. Succes. Link spre comentariu
franzm Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 http://www.saturn-sound.com/history/hi-fi, diy projects.htm#Reginald Williamson - All Silicon Transistor Stereo Control Unit http://www.saturn-sound.com/images - diy projects/reg' williamson's - twin twenty - power amp'.jpg etc. Se gaseste acolo tot articolul inclusiv varianta modificata Mk II. Link spre comentariu
ex.escu Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Amplificatorul poate fi realizat compact cu o pereche de finali complementari darlington sanken ,cu mentiunea ca trebuie sa fie modificate valorile capacitorilor de compensare C5= 1000pf si C6=390 pf in sensul reducerii valorii. Link spre comentariu
oltean24 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 2N3055 e ceva ce ne aduce aminte de copilarie...am modificat schema de 15w la 50w pe canal 8ohmi Link spre comentariu
oltean24 Postat August 19, 2021 Partajează Postat August 19, 2021 La dus la 60vcc. Am masurat tensiunea de ieșire. Dar ...tras rau de semnal. E mai corect cum spuneți dvs. Ce era un sunet cald . Aveam un buton și îl alimentam la 30 si se auzea fără pic de zgomot de fond. La 60 se auzea foarte slab un bâzâit dacă puneai urechea pe difuzor. Dublați finalii cate 2 . Schimbat prefinalii cu BD 237 238 cu radiator pe ei. Xond pe ieșire de 10mF/63vcc Din acela care suporta curent. Scoatem 100w lejer cu dif puse cate 4 de 8ohmi în paralel Răcit la spate cu o aeroterma cu turbina. Dadeam discoteca "la tara"... Trafu de 630w cu filtrare de 100.000uf pe 100vcc. Eram entuziasmat. Si acum am de la Marian niște kituri de 250w pe 2 ohmi cu 8 finali pe ramura. Din păcate nu mai am timp nici sa ascult m am apucat de casa turnat betoane etc plus una pe piloni pe lemn pe schelet de metal . Acum aștept sa dea soarele sa dau cu lac pe pereți. Mi e dor sa stau prin atelieru meu dar sunt păianjeni acolo acum...va salut din un sat uitat de lume din Gorj.(iubit de mine) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum