Vizitator Iancu Ilie Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Dupa denumirea "2N3055" mai este mentionata o alta litera sau cifra? nu.nu mai scrie nimic decat anul de fabricatie...1988 Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Buna Daca ai ceva 2N3442 e bine.Sunt mai mult decat echivalenti cu 2N3055. Daca se incalzesc prea mult si asa e alta problema. Schema,cablare.Etc.Deja probleme de incepatori. Nu te descuraja.Pune intrebari pe forum,in privat Se rezolva cumva. Spor Alex Link spre comentariu
Cosmyn Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 1......prefinalii si finalii trebuie sa aiba acelasi factor de amplificare 2.....verifica condesatorul de 100micro am construit vreo 5 amplifuri din astea si toate au functionat corect daca respecti schema Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Salutari postez si eu niste poze cu aceste kituri realizate acuma cateva zile nu sunt terminate in intregime dar urmeaza a fi terminate, le-am mai realizat de cateva ori cu succes si cu piese recuperate doua astfel de montaje functioneaza si astazi realizat prin 2003 fara nici o problema alimenta la 50Vcc,deci pentru inceput recomand . http://oi61.tinypic.com/2nu2hwg.jpg http://oi59.tinypic.com/2hok58l.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 dar aparut o problema la reglarea simetriei: Reglam una din parti la 22.5 volti,iar cand vroiam sa o reglez pe cealalta tot la 22.5 volti,se incindeau prefinali rau si in partea cealalta de simetrie nu mai aveam 22.5 volti...scadea pana pe la 5-8 volti... Cum ai reglat separat pe cele doua ramuri? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Am bănuiala că a rotit de ambii semireglabili consecutiv, e normal să se ambaleze trz finali dacă sînt polarizaţi excesiv din superdiodă, mai ales că ea nu are legătură cu radiatorul lor ci numai cu aerul din carcasa amplifului (dacă are la acest moment). Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Va salut. Sunt nou pe Forum,dar am multe experiente in electrica,cu exceptia construiri unui amplificator cu tranzisoare 2n3055. Am incercat mai multe scheme,dar toate au acelasi rezultat. Amplificatorul nu functioneaza cum trebuie,adica nu pot obtine din schema nici macar 15w,si se incing din ce in ce mai tare rezistentele ceramice care in schema mea sunt de 0.33 ohm. Eu cred ca gresesc pe undeva,ori amplificatorul nu este reglat cum trebuie. Rog pe cineva sa ma ajute cu niste sfaturi. Am sa va prezint si schema pentru a vedea despre ce este vorba. Multumesc!100wt_01.jpg Salut , ai cablajul la aceasta schema? mi-ar fi de mare ajutor Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 ai cablajul la aceasta schema? http://www.niqro.3x.ro/100wt/aaf_clasic_100W.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Am construit schema asta in liceu, de vreo 5 ori, si mi-a mers brici de fiecare data. Facusem si una auto, cu ridicator. Am pe acasa un cablaj complet, partial plantat, varianta cu corector de ton inclus... cu ceva pungute de piese noi. Cred ca mai am si doua cablaje gaurite si necorodate. Cui ii este drag, si sare primul cu MP si adresa de livrare, primeste totul gratuit, doar sa-si plateasca coletul... sa aveti putina rabdare cu livrarea. Cand ajung la casa parinteasca. As ruga incepatori cu drag de electronica si posibilitati limitate... nu ma pacaliti, ca nu-i frumos. Primul venit, etc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Acum ceva timp , prin intermediul Dnului Ing Barbu Popescu am intrat in posesia unei carti editata in 1970 de Biblioteca Tehnica Philips in care era prezentata o familie de amplificatoare audio de putere din care a derivat schema de mai sus . Va prezint cateva pagini cu detalii , dar atrag atentia asupra calitatii condesatorului de cuplaj cu sarcina , care trebuie sa fie de curent repetitiv de varf cat mai mare , eventual conectati mai multi in paralel . De obicei condesatorii de dimensiuni mari ( modelul industrial , cu borne filetate M5 ) au si curent repetitiv mare ... Rezultatele sunt deosebite in raport cu simplitatea schemei , unii pasionati de auditii considera ca asemenea topologie ( avand cuplaj cu condesator al incintelor si reactie negativa globala mixta in curent / tensiune ) ofera cea mai buna auditie , pe locul 2 dupa amplificatoarele SE cu lampi . Desigur , doar daca se folosesc componente de calitate ! Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Multumesc, colegu' Victor, pt. ca ai adus in discutie aceasta schema, eu am descoperit-o intr-un numar din Tehnium - nu mai stiu care!- postata de un student Barbu Popescu , parca , avea si un preamplificator-mixer atasat...am construit-o pentru un prieten undeva prin anii '80 si am fost incantat de cum se aude...in 2004 am construit un amplif stereo bazat pe aceasta schema care a sustinut cu brio cheful de majorat al fiicei mele si - de atunci- multe alte chefuri....intre timp , am redesenat schema in Paint si o postez aici , poate sunt amatori care vor dori sa o construiasca... Erata - T7 = BC 546 , 337 Editat Ianuarie 8, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Ca sa nu fie belele in caz de contact prost la semireglabilul de bias, recomand aceasta modificare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Corect,Leco , in ampliful propriu asa am facut si eu dar, atunci cand copiezi o schema respecti varianta celui care a publicat-o...Foarte buna remarca ta , uitasem lucrul asta... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Mă bucur că de cînd repet chestia cu tipul constructiv al cond de ieşire au început să priceapă şi alţii că asta e o problemă azi. Mai rămîne s-o priceapă şi pe aia cu trz vechi - trz moderni. ................ Mă mir în acelaşi timp cît se insistă cu astfel de scheme primitive, locul lor e în istoria amplificării. Oare de cîte ori putem reinventa roata? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Mă bucur că de cînd repet chestia cu tipul constructiv al cond de ieşire au început să priceapă şi alţii că asta e o problemă azi. Mai rămîne s-o priceapă şi pe aia cu trz vechi - trz moderni. Sa inteleg ca este vorba despre despre condensatorul C10 de 2200uF. Rezolvarea fiind conectarea in paralel a 2 bucati de 1000uF + 2 buc de 100uF? Se mai poate explica si pentru noi incepatorii care este si diferenta intre tranzistorii vechi vs cei moderni? Multumesc... Editat Ianuarie 9, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum