Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2n3055

Vizitator Iancu Ilie

Postări Recomandate

Bre , ce naiba :nas: .

Este un etaj chior cu baza comuna , adica cu intrare pe emitor , pentru o impedanta de intrare mica si evident , un zgomot foarte mic .

Etajul urmator este un amarat de repetor pe emitor .

Nu este un etaj cascod !!!

Doar atat !

Ca performante totale , este net superior ca nivel de zgomot celui cu operational deoarece impedanta de intrare este cumva echivalenta ca ordin de marime cu impedanta de iesire a placii de sunet PC , smartphone-ului   sau a tabletei ...  

Rejectia sursei fiind total dependenta de calitatea sursei de alimentare , dar evident inferioara propunerii de preamplificator cu operational facuta de Marian .

Daca se alimenteaza dintr-un LM317 la 15V , se poate considera ca rejectia alimentarii este asemanatoare ca valoare totala ( avand ca etaj final cel realizat de autorul subiectului , adica performante audio limitate din schema de baza )  , deci castiga doar varianta propusa de mine , deoarece raportul semnal / zgomot este mai mare pentru sursele de semnal enumerate mai sus ( PC , tableta  , smartphone ) .

Repet pentru cei ce nu au inteles  : nu e niciun secret in schema mea !

Link spre comentariu

Ok nu e cascoda, am gresit eu denumirea, e baza comuna. Macar eu imi sacrific din timp sa desenez scheme, sa vin cu alternative, spre deosebire de altii care vin doar sa critice. Totusi greseala imi apartine deci imi cer scuze.Revenind la subiect, o impedanta de intrare prea mica poate atenua semnalul de pe intrare pentru ca formeaza un divizor cu impedanta de iesire a sursei de semnal, prezenta repetorului de dupa baza comuna contribuie la atenuare, deci castigul per ansamblu al preamplificatorului ar putea fi insuficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări