ratza Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Încă o dată: montajul lui Victor NU e cascodă, ci bază comună. Nu poţi face o cascodă cu un singur element activ, fie el tranzistor sau tub. Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Dictionary Of Engineering: "An amplifier circuit with a grounded-emitter input stage followed by a grounded-base output stage. It features high gain and low noise." ... oare ei se pricep sau nu ? Link spre comentariu
alf Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Montajul lui Victor NU e cascodă, ci bază comună. Nu poţi face o cascodă cu un singur element activ, fie el tranzistor sau tub. ... elementar Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Elementar şi nu prea, din cîte văd. Mai multă lumină despre cascodă în capitolul 10.3 din Analog Devices Wiki: https://wiki.analog.com/university/courses/electronics/text/chapter-10 Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Bre , ce naiba . Este un etaj chior cu baza comuna , adica cu intrare pe emitor , pentru o impedanta de intrare mica si evident , un zgomot foarte mic . Etajul urmator este un amarat de repetor pe emitor . Nu este un etaj cascod !!! Doar atat ! Ca performante totale , este net superior ca nivel de zgomot celui cu operational deoarece impedanta de intrare este cumva echivalenta ca ordin de marime cu impedanta de iesire a placii de sunet PC , smartphone-ului sau a tabletei ... Rejectia sursei fiind total dependenta de calitatea sursei de alimentare , dar evident inferioara propunerii de preamplificator cu operational facuta de Marian . Daca se alimenteaza dintr-un LM317 la 15V , se poate considera ca rejectia alimentarii este asemanatoare ca valoare totala ( avand ca etaj final cel realizat de autorul subiectului , adica performante audio limitate din schema de baza ) , deci castiga doar varianta propusa de mine , deoarece raportul semnal / zgomot este mai mare pentru sursele de semnal enumerate mai sus ( PC , tableta , smartphone ) . Repet pentru cei ce nu au inteles : nu e niciun secret in schema mea ! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Ok nu e cascoda, am gresit eu denumirea, e baza comuna. Macar eu imi sacrific din timp sa desenez scheme, sa vin cu alternative, spre deosebire de altii care vin doar sa critice. Totusi greseala imi apartine deci imi cer scuze.Revenind la subiect, o impedanta de intrare prea mica poate atenua semnalul de pe intrare pentru ca formeaza un divizor cu impedanta de iesire a sursei de semnal, prezenta repetorului de dupa baza comuna contribuie la atenuare, deci castigul per ansamblu al preamplificatorului ar putea fi insuficient. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Nu nu iti cere scuze , activitatea ta i-a determinat pe multi useri sa studieze acest caz ... deja ai contribuit pe acest Forum la o mai buna cunostere a principiilor electronicii . Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Si schema cu AO a lui Marian poate fi facuta sa aiba impedanta mica de intrare si amplificare mica in tensiune: din valorile lui R5 si R6. Avand insa distorsiuni mici la iesire. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Cuvinte cheie : impedanta mica de intrare , zgomot mic , simplitate ... mai conteaza restul ? Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Zgomotul lui TL072 e sigur mai mic. Are tranzistori FET pe intrare... Si nu e deloc complicat. Editat Septembrie 20, 2016 de lukeme Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 EleECtroniCa se pOaTae face in maI MuLTE FeLURI ..... MaI COnTEAzA rezultatul ? Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Solutia lui e mai buna, mai performanta... numai rezultatul conteaza, Victor. Editat Septembrie 20, 2016 de lukeme Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 PLM , chiar nu conteaza .... Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Vreau sa ii pun si un corector de ton ce valori ar trebui sa aiba rezistentele si potentuiometrele ca sa pot sa folosesc condensatori de 4.7 47 si 470 nF Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum