Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2n3055

Vizitator Iancu Ilie

Postări Recomandate

Daca doriti sa construiti aceasta schema ,cel mai indicat este sa construiti si preamplificatorul aferent publicat impreuna cu schema...acolo adaptarile de impedante intre etaje sunt facute corect....la preamplificarea-corectia pe care ati ales-o vor trebui mici adaptari/modificari ca sa functioneze corect....din schema originala puteti folosi doar canalul de magnetofon plus corectia si apoi finalul....nu alimentati mai jos de 40V ,asta ca nu faceti modificari in schema....

Link spre comentariu

In original avea 60 v

Atunci ar trebui ceva modificari ca sa o poti alimenta la 30V. As zice R27 si R28 reduse la 220R, R24 redusa la 1k5-1k8, R23 cred ca poate ramane asa, ori eventual redusa la 390-470R, R21 redusa la 2k7-3k3, si probabil cam atat...

Link spre comentariu

Multumesc pentru  desenele cablajelor.Pana la urma am sa-l alimentez la 44 V ca  20w la 30v e prea putin pentru mine am  un transformator de 100VA am sa-l modific sa scoata 33V mai mult nu se poate ca nu mai incape bobinajul in fereastra 

Link spre comentariu

Puterea maxima a unui amplificator contratimp serie se poate calcula cu formula empirica P=U*U/10*R. Daca se impun distorsiuni mai mici, puterea calculata scade.Condensatorul de 220 pF previne eventuale autooscilatii. Oricum, nu strica nimic.

Link spre comentariu

Puriu P=URMS2/RLoad

Adica scoate zecele ala de la numitor.

VEF condul de 220p este absolut obligatoriu ( compensarea ), valoarea nu-i batuta in cuie, prezenta sa insa da. Pui ce gasesti, minim 100p.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări