fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) La bornele rezistentei R20 nu da nimic 0Vcc care binenteles e in paralel cu acea dioda 1n4007(asa am pus eu in loc de 1n4003). Am mai verificat si pe cablaj finalii si prefinalii si sincer nu am vazut nici un fel de greseala. Nu stiu ce sa zic, mi-am c-am pierdut si rabdarea. Daca ma enervez fac prima schema de aici de pe acest topic ,iar aia imi e greu sa cred ca nu o sa imi mearga. Imediat o sa atasez si niste poze. Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
zal Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Probabil e o soluţie mai bună decît să insişti cu schema asta. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Ai muncit mult la placa asta, ar fi pacat sa renunti acum. Lasa-o asa pana maine sau chiar poimaine, ca acuma esti si obosit si poate putin suparat ca nu-ti merge, si apoi cand esti mai fresh apuca-te la verificat traseu cu traseu cablajul, sa fii sigur ca totul corespunde cu schema. Ceva sigur este in neregula deoarece altfel nu se explica inactivitatea ramurei negative din final, poate rezistenta de 0,47 de jos intrerupta, poate finalul sau prefinalul de jos au probleme ( desfa-i de pe placa si masoara-i ). Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Imi pare nespus de rau ca v-am bagat in stres cu asteptatul, poate rezolvam problema. Ok, nu e problema mai verific inca o data finalii si prefinalii, incluziv rezistentele de langa ei. Sper sa gasesc vreuna defecta ca atunci as fi si eu mai linistit. Gata am gasit problema am rezistenta R21 arsa. Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Marian Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Nu e nici un stres ( sau oricum cel putin pentru mine nu ). M-ai rugat pe privat sa te ajut, si nu puteam sa refuz, astfel incat fac tot ce tine de mine pentru a te ajuta sa il pui in functiune, e important sa nu renunti pentru ca astfel de experiente te pot invata multe, acorda-ti rabdarea pentru a parcurge pasii necesari si sigur se va sfarsi cu bine, schema cu siguranta este functionala. In cel mai rau caz imi vei trimite mie intreg montajul, cu finali, traf si sursa cu tot, si ti-l rezolv eu gratis apoi ti-l trimit inapoi, am mai facut asta si pentru alti colegi, o pot face si pentru tine. Dar eu inca nadajduiesc ca o sa il rezolvi tu, si nu spun asta pentru ca as dori sa nu trebuiasca sa lucrez eu la el, ci pentru ca este important pentru tine sa reusesti, te va ajuta experienta castigata. Eu zic sa lasi totul asa si sa revii maine asupra ei, noaptea este un sfetnic bun, si spun asta din proprie experienta. Te apuci maine sa verifici totul pe placa sa fii sigur ca este in concordanta cu schema si apoi verifici finalul si prefinalul de jos, si sigur trebuie sa gasesti ceva. Daca totusi nu reusesti atunci o sa iti dau maine o adresa unde sa expediezi toata harmalaia aia si ti-l rezolv eu fara nici un fel de obligatie. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 marian, pe 12 Mar 2015 - 6:08 PM, a spus: 20 la Hfe pentru 2N3055 Romanesti este o valoare realista ( ca sa nu zic optimista ), si stiu ce zic pentru ca am masurat multi Cu ce i-ai masurat si in ce conditii? Link spre comentariu
Letcon Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Daca ma enervez fac prima schema de aici de pe acest topic ,iar aia imi e greu sa cred ca nu o sa imi mearga. Imediat o sa atasez si niste poze. A mai fost cineva pe forum care a facut o schema si nu a reusit sa-i dea de cap.A inceput a doua schema,daca nu ma insel unul din proiectele lui Marian.Bazandu-se pe faptul ca proiectul lui Marian este 100% testat,functional,nu foarte complex...etc si chiar la indrumarea lui Marian a realizat si a doua schema,din pacate tot fara succes.Rezolvarea ambelor montaje a venit din partea lui Marian,pe cheltuiala lui si etc. Ma tem ca incepi si schema de pe prima pagina si tot nu o sa reusesti.Eu suspectez si cablajul facut in graba,la schema de fata,pe langa posibilele piese defecte sau puse pe dos. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Am revenit iar. Aproximativ la fel de incet se aude. Pun la intrare aprox 0,5Vca 100hz iar la iesire tot la fel primesc 0,5Vca 100hz. Este ca si cum nu ar amplifica. Schema nu a fost facuta intro singura zi . A fost facuta incet si cu grija. Cateva ore am lucrat la cablaj apoi 1-2 ore pana am lipit si verificat piesele inainte sa le pun pe cablaj(deci nu au fost puse asa de capul lor). Daca am pus in loc de R21 o rezistenta de 1 ohm la 3 W(pentru proba desigur dar cred ca o sa primesc si inguraturi aici :( ) nu este in regula? In colectorul T6 in loc de -1,25 Vcc cat ar trebui sa am; acum este -0,62Vcc; in colectorul T5 este excelent am 1,26Vcc. Lasa mai bine cumpar maine doua rezistente de 0,47R sa le schimb pe amandoua. Revin. Am mai pus inca o rezistenta in paralel de aceeasi valoare (1ohm) in acest fel am 0,5ohmi. Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
maxente Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Ia vezi sa nu fie cu probleme C4 sa nu iti dea la masa cu semnalul adica cumva sa fie vreun scurt R8 este de 1k ? Sa nu fie mai mica Masoara bine valorile rezistentelor Editat Martie 12, 2015 de maxente Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Schema pare sa lucreze bine. Am dat la maxim si simt ca ar avea nevoie de un preamplificator pentru ca nu distorsioneaza absolut deloc. Ok masor imediat si rezistenta R8 insa acel condesator imi este mai greu sa il masor pentru ca nu am esr-metru. Am masurat rezistenta R8 dar in circuit si imi da 940ohmi dar in circuit. Condensatorul am "masurat" punand multimentrul pe ordinul sutelor de kohmi si creste rezistenta incet incet. Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Nu ai un aparat de masura clasic? Pui pe ohmmetru pe scala cea mai mare si urmaresti indicatia acului. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Cu parere de rau spun ca nu. Am 3 multimetre digitale dintre care unul masoare si condesatori pana in 20uF. Observ ca radiatorii la finali(2n3055) se incalzesc destul de tare aproape ca frig(vreo 50-60 grade) iar muzica ascult la volum mic. Sincer nu regret ca am facut aceasta schema chiar am invatat multe lucruri. Ii multumesc lui "zal" pentru recomandare si ajutor si lui "marian" care ma indrumat in detaliu astfel incat sa inteleg si principiul de functionare a fiecarei parti din amplificator. Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Verifica fiecare traseu de pe cablaj sa nu fie in scurt si verifica si tranzistorii daca sunt pusi corect sa nu fi pus unul invers! verifica si pinii tranzistorilor cu datasheetul in fata sa vezi ca sunt rutati corect. eu am patit asa candva ca era libraria gresita si m-am chinuit mult pana sa-mi dau seama ca de fapt era rutat pinii gresit din cauza librariei. Mai verifica si inscriptiile de pe tranzistori sa fie cele corecte. Cablajul spalal cu alcool Izopropilic si verifica cu o lupa traseele poate ai un scurt care nu-l vezi sau traseu intrerupt. Cablurile trebuiesc si ele verificate...toate poate te trezesti ca e unul intrerupt. Mai poti verifica incepand de la alimentare sa vezi daca ajunge alimentarea la fiecare tranzistor, dar daca potidirect pe pinii tranzistorului ca poate ai o lipitura rece undeva, si in felul asta iti dai seama si daca nu sunt rezistentele arse princare trece alimentarea tranzistorului.... Semireglabilul de bias, vezi ca am stricat unul odata datorita temperaturii si nu avea urme vizibile asa ca mi-a dat 10-15 min batati de cap pana mi-am dat seama ca e de la el. Atentie si la dioda aia....verific-o si pe aia sa nu fie strapunsa.... Link spre comentariu
maxente Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Din cate am vazut eu in pozele de mai sus ai cate un radiator pentru fiecare final si tranzistorul din superdioda nu e pe nici unul din radiatoare in cazul asta el nu mai compenseaza nimic acolo si le ''da in gura'' permanent finalilor de asta se incing finalii chiar si la volum mai mic Semnal de unde ziceai ca bagi, din placa de sunet a calculatorului ? Mai jongleaza si acolo din mixerul ala al placii Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Placa de sunet este asta https://www.google.ro/search?q=creative+sound+blaster+x-fi+surround+5.1+pro&client=opera&hs=ALt&biw=1366&bih=659&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CxoCVdLwDom8PZz5gYAI&ved=0CAYQ_AUoAQ Oricum nici daca dau la maxim nu distorsioneaza absolut deloc. De auzit se aude superb doar ca ar avea amplificarea mica. Cumva schema sa ceara mai mult(acum am 2 ori 21Vcc) pentru o anumita putere? Editat Martie 12, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum