Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 amplificatoare, difuzoare comune

Vizitator Alexander Ivan

Postări Recomandate

Vizitator Alexander Ivan

imi cer scuze daca nu am scris/ creat topicul unde trebuie si rog moderatori sa fie intelegatori iar daca este considerat neadecvat sa il mute. multumesc

ideea mea este sa montez pe masina, pe langa cd player-ul stok, un al 2 lea cd player de generatie mai noua.

problema: redarea sunetului in aceleasi difuzoare (nu ma intereseaza in acelasi timp). din vagile mele cunostiinte se pot lega in paralel dar acest lucru poate duce la defectarea finalilor a cel putin unuia din cd player. ceea ce ma intereseaza pe mine in varianta cea mai simpla posibila daca se pot monta pe iesirile din ambele amplif. diode pentru a impiedica tensiunea sa ajunga la celalalt final. daca da, prin ce procedeu sau formula de calcul pot pune o dioda adecvata pt ceea ce vreau sa fac?

pt intrebari de genul "de ce nu renunt la player-ul stok?" motivul este ca am toate datele furnizate de masina prin intermediul lui?

multumesc inca o data si astept raspunsurile voastre

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

De ce nu vrei sa deconectezi iesirea celui din fabrica (stock) si sa-l folosesti doar ca un computer de bord (asta am inteles din ce zici), in timp ce cel nou este numai pentru muzica?

Ideea ta cu diode nu merge. Dar poti face un sistem cu un releu (2 contacte basculante) ca sa comuti de pe o iesire pe alta dupa nevoi. 

Link spre comentariu
Vizitator Alexander Ivan

multumesc "thunderer" pentru raspuns.

referitor la deconectarea originalului asta inseamna sa tai definitiv firele de la iesiri catre boxe deoarece este o singura mufa care cuprinde toate contactele intrari respectiv iesiri

mai mult este vorba de un peugeot 407 (fara navigatie) rd2 daca nu ma insel sau ceva   de genu si pe deasupra antena fm este de tip digital cu 2 intrari, si asta ar fi cea dea 2 problema daca voi taia definitiv firele catre difuzoare.

si apropo de releu, cate relee ar trebui sa folosesc pt 6 dif cate are masina sau mai simplu ar trebui sa imi construiesc un etaj dedicat iesirilor? iar un singur releu sa imi inchida/deschida un anume circuit? sper ca  zic bine :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări